Нетаняху за споразумението: Трудно, но правилно решение

Войната ще продължи, докато Израел не постигне целите си, обеща той
22 ное 2023 06:15, Анисия Иванова
11
Нетаняху за споразумението: Трудно, но правилно решение
Снимка: БГНЕС/EPA

Министър-председателят Бенямин Нетаняху поиска снощи от правителството си да подкрепи споразумение, което да позволи освобождаването на част от заложниците, които палестинската групировка "Хамас" отведе в ивицата Газа след нападението срещу Израел на 7 октомври, предаде Ройтерс.

В началото на правителственото заседание Нетаняху се зарече, че войната ще продължи, докато Израел не постигне всичките си цели. Официален представител на САЩ заяви, че споразумението ще включва четири- или петдневно прекратяване на огъня, което е първата пауза от шест седмици насам в израелските бомбардировки в Газа.

След като представи все още неразкритите подробности за сделката пред военния си кабинет и пред кабинета за национална сигурност, който е с по-разширен състав, Нетаняху заяви, че това е трудно, но правилно решение и ще позволи на Израел да продължи борбата с "Хамас". Той посочи, че намесата на президента на САЩ Джо Байдън е помогнала за подобряване на сделката, така че тя да включва повече заложници срещу по-малко отстъпки.

На по-ранен брифинг главният военен говорител Даниел Хагари заяви: "Военните ще знаят как да поддържат военните си постижения в Газа, докато се подготвят за следващите етапи на войната."

От няколко дни се говори за предстояща сделка за заложници. По време на настъплението си към Израел, при което загинаха 1200 души, "Хамас" взе около 240 заложници, включително деца и възрастни хора, сочат данните на Израел. При последвалата кампания от въздушни удари и сухопътно нахлуване на Израел в Газа, ръководеното от "Хамас" правителство на анклава твърди, че са убити най-малко 13 300 палестинци, включително най-малко 5600 деца. (БТА, Л. Мартинов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добре са изтъргували сделката. И едните, и другите. Обаче, това далеч не е краят. Докато Хамас не изчезне и палестинците не се съгласят да си направят държава, това ще се върти до безкрай.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нищо коренно няма в населението на Палестина, и те са окупатори и нашественици. Всичките са араби гастербайтери от съседните страни, отишли да работят за британците. Не че днешните израелци са коренно население, имало е смехотворно малки групи коренно население като самаряни, копти, маронити и друзе. За половината не сте и чували, щото всичко научавате от преписани статии и окрадени новини.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Просто израелците си прибират хората, макар и на групи. Нещо, което нашата въшлива страна никога не успя и няма да може да направи. То не бяха медиците в Либия, не са и моряците в Йемен. Хамас, макар и брутални терористи, също явно са издействали освобождаване на заложници/затворници. А ние го играем големи европейци, за смях сме.
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
хаха,евреите усетиха края сопата и дадоха назад
6
6
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 5 месеца
Сега се оказва че в затворите на Израел има деца!!!Къде сте бе защитници?!
5
6
 
4
 
! Отговори
българина преди 5 месеца
сега украинците си мислят, ако не бяхме гласували за евреина да ни вкарва в нато и ес, щяхме да сме с 15 млн повече и никакви убити. Дали евреите си казват, ако не бяхме трепали коренното население 75 г и бяхме пуснали хилядите затворници, нямаше да сме в безконечна война с вероятен завършек, Палестина на картата без израел!
4
4
 
1
 
! Отговори
Социален Инженеринг преди 5 месеца
Промили са мозъка на хората в цял Бобов дол, жителите се държат превъзбудено със свръх самочувствие, а в същото нямат нова сграда от 50 години или инвестиция, най бедните в ЕС с най високо самочувствие и най агресивни включително Ромите! Тези хорица не се ли усещат, че ги манипулират полицаи с техника (СРС), въщото време масово умират млади хора !? Бобов дол вие сте зомбита на МВР!
3
4
 
4
 
! Отговори
Много преди 5 месеца
Честен изглежда на тая снимка! Браво на фотографа!
2
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ръцете на ционистите от Израел са изцапани с кръвта на 5-6 хиляди невинни дечица! Това безумно жестоко умишлено престъпление трябва да бъде наказано от международната общност с най-жестоки мерки
1
8
 
3
 
! Отговори
Червонец преди 5 месеца
Колкото повече наближава срещата на министрите на енергетиката на държавите от ОПЕК+ във Виена, толкова по-силен натиск колективният запад оказва над Израел. Страх от петролен глад тресе колективния запад. Очаквам да се опитат да направят сделка: ако ОПЕК+ се откаже от намерението си да спре доставките на петрол за страните, подкрепящи израелската агресия, колективният запад ще заповяда на Натаняу да спре агресията и убийството на деца.