ООН: Хамас са извършили огромен брой сексуални престъпления

Израел започна разследване
8 яну 2024 20:30, Стела Стоянова
44
ООН: Хамас са извършили огромен брой сексуални престъпления
Снимка БГНЕС

Експерти на ООН поискаха да се потърси отговорност за сексуалното насилие, за което се твърди, че е извършено от бойци на Хамас срещу израелски цивилни граждани по време на атаките на 7 октомври, като заявиха, че все повече доказателства за изнасилвания и генитално осакатяване сочат за възможни престъпления срещу човечеството, съобщи Си Ен Ен.

Израелските власти започнаха разследване на възможни сексуални престъпления, а Хамас ги отрече.

"Нарастващият брой доказателства за докладвано сексуално насилие е особено потресаващ", заявиха двама независими експерти, назначени от ООН.

"Тези деяния представляват груби нарушения на международното право, равносилни на военни престъпления, които, предвид броя на жертвите и широкообхватната предварителна подготовка и планиране на нападенията, могат да бъдат квалифицирани и като престъпления срещу човечеството", добавиха те

"Всяка жертва заслужава да бъде призната, независимо от нейната етническа принадлежност, религия или пол, и нашата роля е да бъдем нейният глас", допълниха експертите.

Израел и преди е критикувал световния орган, че не прави достатъчно, за да разгледа въпроса, като част от опита да получи по-голямо признание за предполагаемите престъпления. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
4
 
! Отговори
Борко Борисов преди 4 месеца
Да се потърси отговорност и на кметя на Симитли. Че след едно гости , сравнението бе с разорана целина.
28
11
 
1
 
! Отговори
Симитлиийски зет ББ преди 4 месеца
Ох, защо не бях там!
27
9
 
2
 
! Отговори
Демокрация е преди 4 месеца
Дайте ми телефона на господин Хамас!
26
6
 
27
 
! Отговори
ООне преди 4 месеца
И цялата тази *** се множи от десетилетия в Европа. Виждате ги по протестите. Виждате колко са нагли. Вече от нищо не се страхуват. В цели квартали полицията не може да влезе, защото полицаите и властите са тези които се страхуват. Цели квартали са с предупредителни знаци, че в тях властва закона на Шериата и помисли преди да стъпиш там. И тъ.пит.е колежанчета и уок-либерасти ги подкрепят и защитават. Както ***.и.те русофили.
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Мисля 27 Мислител МИ ТЕ НЯМАТ ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ! Подариха им земя и след 15 г стана война .А за Израел погледни само колко им са руските израелци във Държавата !
24
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всичко живо, що е хамас трябва да умре. Така и става. Евала на Израел!
23
7
 
29
 
! Отговори
ООне преди 4 месеца
Това се знае още от първия ден. Не са предполагаеми престъпления, а реални зверства. Има клипове от Хамас, има показания на свидетели, има показания на екипите и патолозите. Всички те са ужасяващи. От 3 месеца Израел говори пред ООН за това, имаше изслушвания, призиви към феминистки организации. Мълчат, защото парите им идват от Катар. Не случайно се появи израза "Metoo unless you're a Jew". Всички медии го прикриваха. Затова и жертвите са убити. За да не говорят.
22
18
 
24
 
! Отговори
Мисля, преди 4 месеца
.. че евреите много добре се справят с тези терористи! Пожелавам и украинците по същият начин да си изхвърлят ***,който се е самонастанил на тяхна територия!
21
25
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кога е станало това? Как така три месеца след 7 .10 изведнъж го заявяват? И така да е....зъб за чене ....око за 102 !!! Не мога да разбера , какво очакват евреите, при положение ,че те от 70 години тормозят палестинците! Всеки нормален човек би изпляскал ако постоянно го унижават, бият, убиват хора от семейството му...!!! Един куп народ е по затворите - ООН нещо пита ли Израел как се отнася със затворниците от Палестина(вкл. Западния бряг, не само Газа)???
20
10
 
5
 
! Отговори
Хайдеее, преди 4 месеца
...прекараните пак почнаха да циклят на мантрата " Бойко"! Казано честно, на мен ми дреме за него! Но със всичките си кусури, пак е класи над всички останали! И Корнелия ви го казва! Копейките не ги броим , на тях не им е дадено да мислят!
19
1
 
6
 
! Отговори
До22 преди 4 месеца
Теб колко пъти те прекара с 200.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До забавно е....чeрвей живуркащ в Газа на Бойко, застрашен ли се почувства или просто ревнуваш ...
17
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бат Бойко , чу ли?? Няма Симитли, ей го дее Хамас тука. Ще има да ти опрашват мазната герберска газуга деня и нощя
16
14
 
11
 
! Отговори
ХАХА ХА ХА! преди 4 месеца
абе кога успяха? след като евреите-нацисти ги избиха или след това?
15
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руснаците и те така.
14
15
 
3
 
! Отговори
Малкото Слънце преди 4 месеца
На война, като на война.....обичам да унищожавам....
13
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Двама независими експерти твърдят, ха-ха! Независии експерти няма никъде по цял свят, всичките работят за този, който плати повече и ще ти кажат каквото поискаш. И на Изток, и на Запад е така.
12
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хванат ли ги тези сексуални престъпници...инструмента на дръвника и с голямото мачете...
11
11
 
12
 
! Отговори
полковник Колев преди 4 месеца
Я кажете причините за вековната омраза на палестинците и на целия Свят към евреите и за сегашната война м/у Израел и палестинците???
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Трепи и заравяй....