Стотици палестинци участваха в демонстрация в Северна Газа

Искането е за повече хуманитарни доставки
23 фев 2024 09:01, Елка Василева
14
Стотици палестинци участваха в демонстрация в Северна Газа
Снимка: архив, БГНЕС

Стотици палестинци участваха в спонтанна демонстрация в северната част на Ивицата Газа с искане за повече хуманитарни доставки, предаде ДПА.

Освен това демонстрацията беше против палестинското ислямистко движение "Хамас", констатираха очевидци.

Участниците в протеста държаха плакати с надписи "Долу "Хамас!" и "Искаме да ядем и искаме войната да свърши – децата ни умират от глад".

Очевидци разказаха на ДПА, че полицаи, изпратени от "Хамас", са стреляли по посока на демонстрантите, за да ги разпръснат. Понастоящем няма информация за убити и ранени.

ДПА отбелязва, че не е успяла по независим път да потвърди получената информация.

Очевидци разказват, че през последните седмици в Ивицата Газа е имало няколко демонстрации, на които хората са настоявали за спиране на огъня.

Израел предприе военната си операция в Ивицата Газа, след като на 7 октомври миналата година бойци на "Хамас" извършиха безпрецедентна атака срещу еврейската държава.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: протестГазапалестинци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
гледах преди 2 месеца
Гледах интервю с 40 годишен палестинец. Имал Девет деца и му било трудно да ги храни.Разбирай, ние да ги храним........
13
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Последното изречение, трябва да е първо, с добавка, че Хамас нападнаха непровокирано и зверски заклаха на 1000, над 200 отвлякоха, над 100 още държат под земята - бебета, деца, жени, старци, болни и ранени. Арабите в Газа, вместо да циврят за още папане, да освободят заложниците и да предадат Хамас. Ама йок, ятаци... Хак да им е!
12
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
Стотици били срещу хамас?А,къде са 2 млн.палестинци,които и до днес ги подкрепят?Да си носят последствията.
11
1
 
4
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
А колко от тях поддържаха и приветстваха, а и участваха в коленето на израелци на 7. окт. 2023 г.?
10
1
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 2 месеца
Айде виж колко % араби ( от тях най много се определят като Палестинци) живеят Израел и какъв е процента на не-араби (не само евреи) в Палестина ( а и във всяка арабска държава) и тогава говори за етническо прочистване .
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не, ти ако пратиш баи Петко да подпали къщата на съседа, да изнасили жена му, да убие тоя съсед и да отвлече детето му, а после танцуваш от радост и се снимаш с камера да те види целия свят, не очаквай да няма последствия и за теб. Ще те ошамарят, и всеки нормален човек обикновено казва, че съжалява и че бай Петко е сторил нещо лошо. Палестинците обаче не го правят, само казват, че шамарите са лоши, ама не съжаляват, че са пратили бай Петко да вилнее. Това е ситуацията в Газа, за съжаление.
8
2
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 2 месеца
Точно народа на Газа си избра Хамаз, пак народа на Газа празнуваха по площадите на 7 Окт и се гавреха с трупове на умрели момичета по багажниците на разни пикапи .
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
4.5 месеца война, която Хамас започна, и едва сега палестинците започват да разбират, че не става със зло. Въпреки всичко, още не са помогнали за освобождаване на заложниците и все още мрънкат за пари и очакват ООН да им е длъжно. Там, за да има мир, хората които могат да живеят с християни и евреи в съседство, трябва да станат мнозинство, а сега са някакви 5% от цялото население. Не им пука дори за собствените им деца, що за племе?
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 4 : те си избраха Хамас с голямо мнозинство. Сега идва моментът в който да си платят сметките, ама не им харесва.
5
0
 
1
 
! Отговори
Содомит в Газа преди 2 месеца
Е, и?
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
2, ако аз ида и подпаля на бай Петко къщата, а той после дойде да пребие теб щото си ми братовчед, честно ли ще бъде?Народа на Газа никого не е колил, че да бъде избиван по този начин.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Израел предприе военната си операция в Ивицата Газа, ----- а това значи било военна операция,а не етническо прочистване на цивилно население
2
3
 
9
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
са мислили, когато колеха бебета!
1
2
 
4
 
! Отговори
Съвсем съзнателно преди 2 месеца
МВР използват роми за терор срещу Българите! Цял Перник полудя от тези!