Сините няма да подпишат меморандума на ГЕРБ

Коалицията ще подкрепи кабинета с декларация; РЗС също не подписват
17 юли 2009 11:58,
347
Сините няма да подпишат меморандума на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Синята коалиция няма да подпише меморандума, предложен от ГЕРБ, стана ясно след среща между ръководствата на СДС и ДСБ в парламента.

Сините обаче ще подкрепят новото правителство със специална декларация.

Още по темата

Твърдо ще подкрепим съставяне на кабинет с мандата на ГЕРБ, съобщи след срещата съпредседателят на коалицията Иван Костов.

Сините ще застанат и зад мерки и решения на новото правителство, които съвпадат с политическата програма на Синята коалиция.

Те остават отворени за изработване на общи позиции с ГЕРБ за парламентарно сътрудничество и конкретни политики.

"Приемаме меморандума по принцип, като позиция на ГЕРБ", подчерта Иван Костов.

„Синята коалиция ще подкрепи съставянето на кабинета на ГЕРБ, защото са спечелили доверието на избирателите и имат най-голямата парламентарна група, както и защото членуват в едно и също европейско семейство - ЕНП“, коментира Костов. 

По думите му, това е и начинът БСП и ДПС да отидат в опозиция.  

Синята коалиция остава отворена за консултации за изработване на общи позиции с ГЕРБ в парламента за сътрудничество по определени политики. 

„Дано не стане нужда да се убеждавате, че Синята коалиция е ключът към стабилното управление на страната“, заяви Иван Костов в отговор на въпрос дали все още смятат, че са решаващият фактор за такова управление. 

РЗС също няма да подпише предложения от ГЕРБ меморандум заради участието на "Атака".

От своя страна лидерът на националистите съобщи:

“Нямаме никакви условия към меморандума на ГЕРБ и го подкрепяме безусловно”.

Волен Сидеров допълни, че по-късно през деня ще се срещне с хора на Бойко Борисов, за да потвърди позицията на" Атака".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
0
 
0
 
! Отговори
зоя петрова преди 15 години
искам иван костов премиер.
355
0
 
0
 
! Отговори
Ivan Kostov преди 15 години
Bih iskal da poema clqta otgovornost i da upravlqvam s moite kadri koito sa vi do bolka poznati.Samo 4 godini iskam.Posle e na red BSP za 4 godini ..posle pak sam az...ami takava ni e igrata ot 1989 godina i nqma na4in da se smeni shemata.Sega na Boiko 6te mu kajem 4e sme mu partniori v Evropeiskata Narodna partiq i nqma mardane i trqbva da ni slu6a.Licemerieto i parznite prikazki vinagi sa var6ili rabota v na6ata mila rodina Balgaria.SAMO SINQTA KOALICIA!
354
0
 
0
 
! Отговори
Влади преди 15 години
Що лайте срещу Костов,бе? Остате Б.Б. да се развива сам, без Синята коалиция. Нали си има достатъчна подкрепа. Или като лайте , все пак си давайте сметка, колкото и да не ви се ще, че Костов е единстния последователен политик, който може да направи промените. Всички други са кресльовци , силни на маса или на митинг, ама като е за работа...
353
0
 
0
 
! Отговори
сракул преди 15 години
Аз не знам някой да бяга от хубавото!!Ако хората харесваха толкова много програмата на СК и ако тя беше толкова хубава и знаменателна дали нямаше хората да я дарят с поче %, а не само с мижавите 6%.Извода е: СК да си прибере 6 процентната протрамка и да си я използват за някои задни цели.....
352
0
 
0
 
! Отговори
сТЕФАН преди 15 години
СИНЯ КОАЛИЦИЯ = СПЕСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ
351
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
я па тая мозерка,злощо грозна с тези пепеноци на очите,прилича на лешояд,какъвто и е в същност.а пък костов е като гарга с очила,другата в дясно ми прилича на сврака,а пък този в средата не знм кой е но ми прилича на пингвин.изобщо целят им характер е изписан на фацата им.
350
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ДО еДИН лУД АБЕ ТИ ВЕРНО НЕ СИ ДОБРЕ ЗАПОМНИ САМО КОСТОВ ЩЕ УПРАВИ БЪЛГАРИЯ
349
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Герб я го имало я го нямало до шест месеца САМО СИНЯТА КОАЛИЦИЯ
348
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Костов е винон че днес валя в Бургас
347
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
vsi4ki sa malumnici.minaha 20 god.oste s iv kostov se 4eshate.nai velikiya.ama nema ka da go razberat gladkite mozici.enciklopediya v ;politikata,mojete samo da zamal4ite i taino da mu se vazhishtavate
346
0
 
0
 
! Отговори
Иван Петров преди 15 години
Така представят накратко Иван Костов в един сайт - "Мавъра от Драгалевци.Велики Командир на най-крадливото либерално правителство, прочуто с касовата приватизация и втория тур на масовата приватизация. Откривател на ликата форма на бизнес-управление - работническо-мениджърски дружества (Разбойническо-мародерски дружества).Изстно е, че Иван Костов не е никакъв н, само баща му е бил н навремето."А ето линк към сайт в който има поместена снимка на младия Иван Костов :-)
345
0
 
0
 
! Отговори
Кокалов преди 15 години
Как Мартинчо и Кокалов търсят кокалчето....На упражнение по анатомия студентите разглеждали и изучавали половите органи. Пениса попаднал в ръцете на студентка, която днага започнала настърно да му прави надлъжна дисекция със скалпела.Какво правите колежке? - попитал ужасен асистента.Как какво? - отвърнала студентката - търся кокалчето!
344
0
 
0
 
! Отговори
Един луд преди 15 години
Абе 342 ти май се интересуваш само от съдбата на политика Гаргамел и неговото политическо бъдеще ?
343
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 15 години
Хе-хе-хе тия са като на тайната черя! Дано само да няма Юда в това управление, че аман от Юди!!!
342
0
 
0
 
! Отговори
До наистина лудия 34 преди 15 години
Кой е луд да носи бъдещите негативи от управлението на ГЕРБ без да участва пряко във властта. След като ГЕРБ искат да се давят сами това си е техен проблем. Що се отнася до Сидеров, неговата подкрепа ще е от ден до пладне, най много до Коледа.
341
0
 
0
 
! Отговори
Един луд преди 15 години
Не могат да извият ръцете на Бат Бойко старите сини хиени и млади фъфлещи евангелистчета ...
340
0
 
0
 
! Отговори
капитан Петко преди 15 години
аз наистина не мога да разбера защо е тази омраза към Костов ? Как ли не го нарекохме - защо ? Какво конкретно лошо нещо е направил ? Конкретно , а не ала-бализми и клюки !!! Гласувах за ГЕРБ - ЧЛЕН СЪМ НА ГЕРБ , но Ив. Костов е един виден български държавник - п.п. по образование съм историк и ...бъдете сигурни , че това е политикът на прехода ... и мангасара Ах. Доган ... това са дте политически фигури !!!
339
0
 
0
 
! Отговори
Gatsbay: До MALKO IN преди 15 години
Не знам от къде имаш тази информация, но почето от нещата които пише да не казвам всичко е така. Чудя се само, как никой не обърна внимание на това, за което пишеш. Как всички се нападат на комунисти, гербери, атакисти, депесари и янета. Истината е че сме малка държава и всеки е роднина на някого, ако не си роднина, то най-роятно си му комшия. Как никой не разбра, че да се отречеш е най-лесно? Защо се налагат такива огромни залитания в обществото ни?
338
0
 
0
 
! Отговори
Антимангал преди 15 години
М/у другото имам информация, че тук пише и Иван КостовИване *** черен е*и си майката саката, грозна, дето те е цвъкнала!!!
337
0
 
0
 
! Отговори
Пульо преди 15 години
Как я смятате вие...?Б.Б. да вкара в правителството един бъдещ затворник И. Костов?Тоя *** ще бъде един от първите, дето ще влезе на топло!