Желева си тръгва сама, не се надява на обективна оценка

Румяна Желева се разделя с официално писмо до премиера
19 яну 2010 12:51,
102
Желева си тръгва сама, не се надява на обективна оценка
Снимка: БГНЕС

Румяна Желева изпрати до премиера Бойко Борисов писмо, с което подава оставка от „всички позиции, заемани от мен, за да можете да предприемете необходимото за оттеглянето на кандидатурата ми за български еврокомисар“.

В писмото, разпространено от Министерството на външните работи, Желева обяснява, че е чакала името й да бъде изчистено от правните комисии на ЕК и ЕП.

„След като правните отдели на Европейската комисия и Европейския парламент излязоха със становища, потвърждаващи както липсата на конфликт на интереси, така и верността на декларирарните от мен данни за финансов интерес, мога да заявя, че смятам за опровергани публично отправените ми по време на изслушването в Европейския парламент тежки обвинения, в това число и в лъжа“, пише Желева.

Румяна Желева се оплаква от преднамереност и „небезпристрастно“ водене на заседанието по време на изслушването й на 12 януари, затова имала съмнения за предстоящия вот на Комисията по развитие, която днес трябва да се даде оценка на представянето на Желева.

„На 19 януари Комисията по развитие трябва да се събере отново и да гласува оценката за моето представяне по време на изслушването.

Предвид преднамереността на голямата част от членовете на тази комисия по време на самото излушване, директните обвинения, отправени ми в залата, както и месеци преди това в пресата от представители на групата на Зелените, на Либералите и на Социалистите в ЕП и небезпристрастното водене на заседанието от страна на председателката г-жа Жоли, си позволявам да изразя своите съмнения относно предстоящия вот.

Твърденията за моята некомпетентност бяха разпространявани месеци преди изслушването на 12 януари, а след самото изслушване почиваха на внушения, налагани чрез непозволени средства като „неофициално становище”, „предварителна оценка” и т.н.“.

И в заключение: „Не се надявам на безпристрастно отношение и обективна оценка и в този смисъл предоставям възможност на министър-председателя г-н Борисов да предложи на г-н Барозу друг кандидат от България“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Желева няма европейско ниво. Дипломатическата конкуренция в ЕС е решаващото
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
като стана дума за отзоваване, какво се случи с Лила-прашката и поста в Чикаго? Нали я разкараха, че вече и аз не помня?
93
0
 
1
 
! Отговори
ranarsa преди 14 години
Джони,анонимен 91,провалът на г-жа Желева лъсна още със самото изслушване.Ако тя е имала желание да подаде оставка трябваше да го направи веднага.Моят ротен във военното училище-Янко Бетеера обичаше да цитира Одисей:Скромността не е добродетел ако зад нея се крие некадърност.От космоса е видно,че г-жа Желева е некадърна.По добре сама да подаде оставка!Станишев четири години неможа да стигне до това прозрение!
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Викторе, съществува и принцип "Не вади нож на умряло куче", който влиза в катехизиса на цивилзованите и що годе благородни хора. По тая причина някой европейски доброжелател е пошепнал на Бойко и Румяна, че е крайно време да се осъзнаят, за да избегнат унизителното и разгромно отхвърляне, което щеше да се лепне и на лицето на България. Сега има шанс нещата да се замажат и забравят за три дни.
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Каквато и да е била, каквото и да са говорили за нея, това, което показа с обръщението си, й прави чест! Доблестно е да се отдръпнеш и лишиш от личните амбиции, когато можеш да опетниш страната си. Който иска да си лае, както е свикнал, и без това от мрънкащите нищо не зависи..
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Желева се страхува от обективна оценка"-това е по-точното заглавие.Много са малко хората,които могат наистина да се самооценят.Специално за БГ политиците е налице силно изхвърляне отвъд границите на въображението дори.Желева просто е характерен пример.Обективната оценка за нейните качества е "НЕ СТАВА",което е в основата на споровете за новия състав на ЕК.Проблемът идва от факта,че е заместник-председател на ЕНП.Иначе и ЕНП щяха да са се обърнали срещу нея...
89
0
 
0
 
! Отговори
до Х преди 14 години
http://***.euractiv.com/en/HomePageТова защо не го казват? Как да го кажат? Има ли медии, които да не са комунистически?Нали ще стане ясно, че ГЕРБ и БСП/БКП са ЕДНО!
88
0
 
0
 
! Отговори
Виктор преди 14 години
Аз съм мееееек, защото това го изисква добрият тон на едно обсъждане, а не бих казал, че да се обиждаме на "меки китки" е особено демократичен начин за приемане на мнения различни от общоприетите. Все пак се надявам, че сме хора навършили поне 12 години. И не става дума за самата личност Желева, а за начина по който се случиха повечето събития.
87
0
 
0
 
! Отговори
Геберташ преди 14 години
Миля, че заглавието би трябвало да бъде: "Желева си тръгва сама, спасява се от обективна оценка".
86
0
 
0
 
! Отговори
до Виктор преди 14 години
Викторе, не е нужно да си магистрат по електрическите науки, за да разбереш, че лампата не свети.
85
0
 
0
 
! Отговори
Абордаж преди 14 години
Тоника Първанова, ако беше напуснала НДСВ заедно с бат Бойко, сега щеше да е най - бляскавата герберка и щяхме да я харесваме още повече.Тук обаче говорим за мадам Цайс.
84
0
 
0
 
! Отговори
До Виктор преди 14 години
Щом твориш в сайта значи имаш комп.Отваряй търговския регистър и чети.Не ти трябва Европа ,не ти трябват съдии.Ако имаш нещо между ушите ще разбереш
83
0
 
0
 
! Отговори
до Виктор преди 14 години
много си нежен бе Викторе лелееее егати китката мека. Какво ще кажеш за представянето й по същество
82
0
 
0
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Евалла, Кака, получи изпреварващо инфо за оценката и реши поне нея да ни спестиш, че кой знае тогава какви обяснения щяха да се налагат... Ама, ако човек наистина си тръгва от някъде, то той си тръгва тихомълком, повечето ревали така по телевизора обикновено се връщат с гръм и трясък. Та дано ти не си от тях.
81
0
 
0
 
! Отговори
an преди 14 години
каквато и да еЖелева, тя е БЪЛГАРКА. Номера, който и спретнаха другарките начело с *** Първанова ,не го заслужаваше.
80
0
 
0
 
! Отговори
Виктор преди 14 години
Драги читатели,Бих искал да подчертая, че съществува международен правен принцип, гласящ "Невинен до доказване на противното". До момента нито една институция не е уличила г-жа Желева в лъжа и административно нарушение. Въпреки това много хора избързаха да я "осъдят", което не е същото като "обвиняват", което не е нито корекно нито правилно за държави, членки на Евросъюза.
79
0
 
0
 
! Отговори
До 70 преди 14 години
И какво искаш да кажеш *** гербер.Като казваш ,че Първанова има връзки с мъже ,това ще направи Желева красива като богиня и умна като Анщайн.Къде тикаш в навалицата Първанова.Обсъжда се Желева и нейната наглостИначе твоите разсъждения ще катурнат Герб бързичко от власт с приказките "ама вие знаете ли предишните колко крадяха".Знаем и затова народа избра герб -нещо да се промени, а не да ни обясняват неща които на тях несаим ясни
78
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 14 години
Видяхте ли БЕЗ БСП сте за никъде нещастници
77
0
 
0
 
! Отговори
Стефко преди 14 години
Естествено, че няма да се надява на обективн оценка, щото ще е слаба
76
0
 
0
 
! Отговори
1111 преди 14 години
ГЕРБ отива към своята ГИБЕЛ... :)))