Част от заплатата на чиновниците вече ще зависи от свършеното

25 на сто от нея ще е на базата на резултатите им
21 юли 2010 23:27,
67
Част от заплатата на чиновниците вече ще зависи от свършеното
Снимка: Булфото

Държавните чиновници ще получават заплати по нов модел, предвижда стратегията за административна реформа на правителството за периода юли 2010-юли 2011 година.

Заплатите вече ще имат твърда и променлива част в съотношение 75% към 25%. Непроменливата част ще зависи само от отработеното врема, а останалото ще се определя на базата на резултатите, постигнати от чиновника.

Новият модел за определяне на възнагражденията ще влезе в сила от началото на следващата година, а сега се подготвят законовите изменения, свързани с него.

Друга промяна предвижда основните заплати за длъжностите да се определят в нова скала. Сега има само минимална и максимална стойност.

Скалата ще съдържа стъпки на основните месечни заплати за всяко длъжностно ниво, като стъпките ще бъдат определени на база професионален опит и оценка на изпълнението.

Още по темата

Предстои и въвеждане на нов Единен класификатор на длъжностите в администрацията, който да осигури справедливо заплащане в съответствие с отговорността и изискваната квалификацията за отделната длъжност.

Освен това ще се уеднаквят изискванията за заемане на една и съща длъжност в различните видове администрации.

Системата за оценка на служителите също ще бъде усъвършенствана, така че да има обвързаност на постигнатото от чиновника със заплащането и с кариерното развитие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ivan grozni da u-re
59
0
 
18
 
! Отговори
Заплата преди 14 години
Те са си твърда заплата, не могат да ги пипат.
58
2
 
20
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 14 години
Защото дъжавния служител е търтей, който те посреща винаги вседно ти прави няква услууга и О БОЖЕ караш го да работи - той ЧИНОВНИАК БОГОИЗБРАН...
57
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Уважаеми дами и господа, участници в коментара, не ви ли е ясно, че с поведението на правителството и пресата се противопоставят две съсловаия - това на държавните служители и частниците? В цивилизована Европа държавния служител не плаща осигуровки не само той, но и цялото му семейство, а заплатата му стига за да живее нормално и най-важното не го смятат за враг на държавата и останалите граждани. Само тук е така. Познайте защо?
56
0
 
18
 
! Отговори
32123 преди 14 години
значи пицата се дели на 4.....1/4 ще яде Симеон Дянков(малката пица),а останала 3/4 служителя...
55
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Част от заплатата на чиновниците вече ще зависи от свършеното? Да, Да
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Се опитаха да въведат такъв закон за учителите. Това беше глупост, а това е поредната още по голяма... Целта е : сега като взеха мнгоо хора на работа новото правителство, но всеки знае че законите заплати са ниски се чудят как да ги задържат на работа и сега се чудят как и от къде да им отпуснат някой лев....
53
0
 
18
 
! Отговори
али преди 14 години
Това е мнго тъпо, още от сега е ясно че тези пари ще отиват при натегачите и родните и приятелите....
52
0
 
20
 
! Отговори
възмутително преди 14 години
познайте дали пак "нашите"хора няма да взимат тези останали 25%...само това се питам,на какъв принцип ще се действа отново и отново....ДОКОГА?????
51
0
 
21
 
! Отговори
1 преди 14 години
До 52"Шефката на НОИ Христина Митрева е получила над 30 хиляди лева " - АМИ ТРЯБВА ДА БЪДЕШ ИЗБРАН ОТ БОЙКО БОРИСОВ ЗА ШЕФ НА НОИ, КАТО ПРЕДИ ТОВА ВМЕСТО ДА ТЕ СЪКРАТЯТ ( БЕЗ ДА ТИ ИЗПЛАЩАТ ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА ЗА НЕИЗПОЛЗВАН ГОДИШЕН ОТПУСК) А НЕ ДА ТЕ ПРЕНАЗНАЧАТ - ЩОТО ТОГАВА ДЪРЖАВАТА ЩЕ СИ СПЕСТИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА - АМА ТЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ВИНАГИ ТАКА СА СИ ПРАВИЛИ НА НАШИТЕ ХОРА МОЖЕ НА ДРУГИТЕ НЕ
50
1
 
20
 
! Отговори
1 преди 14 години
Малко аритметика "Непроменливата част ще зависи само от отработеното врема" -75% - тука ще има ли овъртайм? Щото държавните служители са на ненормирано работно време и шефа като каже днес ще работим докато приключим щото някой по София е пропуснал няква програма за фифнасиране и информациата му трябва за вчера ? НЕ ! Ти си горд държавен служител работещ за жълти стотинки ЗАЩОТО СИ ПЛАЩАШ ПЪЛНИ ОСИГУРОВКИ ЗА ПЕНСИЯ КОЯТО НЯМА ДА ПОЛУЧИШ!
49
1
 
22
 
! Отговори
ОТ преди 14 години
А другите 75% се определят от...?
48
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кажете ми каква доплома трябва да си купя, за да почна и аз работа в държавната администрация? Шефката на НОИ Христина Митрева е получила над 30 хиляди лева обезщетение "за неизползван годишен платен отпуск". Малко над 133 лева на ден. Ексшефът на НОИ Йордан Христосков пък е получил над 47 000 лева за неизползвани 228 дни или по около 206 лева на ден.
47
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АКО НЕ СИ ЧОВЕК НАШЕФА,СПУКАНА ТИ Е РАБОТАТА!
46
2
 
25
 
! Отговори
da преди 14 години
Това е много хубава реформа, но съм скиптичко настроен че ще проработи.Кой ще конторлира всичко и от кого ще завсичт повишенията на заплатите?
45
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Значи минаваме на процент, като на морето, а? Кой колко папки е носил днес или колко листа е прелистил, така ли да го разбираме? аххаах
44
2
 
19
 
! Отговори
az преди 14 години
4udesno na maimuni ni pravjat otidi tam otidi tam i vseki se pravi na lud
43
0
 
25
 
! Отговори
? преди 14 години
Реформата е с две думи -връзкаря взима пари.
42
2
 
28
 
! Отговори
Ясен преди 14 години
Давай Дянков режи парите на Българите да има за *** евала ашкосум!
41
1
 
32
 
! Отговори
1 преди 14 години
сРЕДНА ЗАПЛАТА 370 ЛВ. - 25% = 277.5 ЛВ. НА МЕСЕЦ = БЕДЕН ПОД ПРАГА НА БЕДНОСТ! НЯМА ДА ОСТАНАТ МНОГО ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ В АДМИНИСТРАЦИЯТА- А И МАЙ НЯМА И ДА ИМА И ЖЕЛАЕщИ ОТ ЧАСТНИЯ СЕКТОР ДА СЕ ХВАНАТ ТА ДА ПОКАЖАТ КАК СЕ РАБОТИ!