Борисов: В понеделник падат глави в Агенцията по горите

Премиерът откри еко съоръжения в "Свилоза"
Обновена: 23 дек 2010 20:19 | 23 дек 2010 20:19,
165
Борисов: В понеделник падат глави в Агенцията по горите
Снимка: БГНЕС

В понеделник ще бъдат уволнени служители от Държавната агенция по горите, допуснали дървесина за промишлеността да бъде продавана чрез посредници, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той посети фирма "Свилоза", където разбра, че необходимата за годишното производство 500 хиляди тона дървесина се оскъпява значително, защото не може да бъде купена пряко от държавните лесничейства, съобщи БНР.

Премиерът Бойко Борисов ще поиска да му бъде докладвано какъв е механизмът за добиване и търговия с дървесина у нас.

Според ръководството на "Свилоза" АД е необходима промяна в посока окрупняване на стопанската дейност, свързана с добив и търговия с дървесина. Така на консуматорите на суровината няма да се налага да сключват договори с множество малки структури, които съответно предлагат и малки количества.

Бойко Борисов откри нови екологични съоръжения във фирма "Свилоза", в които са инвестирани близо 11 милиона лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
3
 
! Отговори
Само Българин преди 13 години
О, БОЙКО, БОЙКО КАК ТИ ГО Е ЗАМИСЛИЛА БАБА ТИ ХРИСТИНА МИТРЕВА, БЕДНА ТИ Е ФАНТАЗИЯТА. ЧЕ ТЯ Е ЧОВЕК НА ЧОВЕК КОЙТО В МОМЕНТА СЪВЕТВА ПЪРВАНОВ ПО СОЦИАЛНИТЕ ВЪПРОСИ И ВСИЧКО ТОВА С НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА НА ЧАСТНИТЕ ФОНДОВЕ Е ТЯХНА ПРИУМИЦА И ТИ ПОНЕЖЕ ТАЗИ МАТЕРИЯ ТИ Е ДАЛЕЧНА СЕ ХВАНА НА НЕЙНОТО ХОРО. ТЕПЪРВА ЩЕ БЕРЕШ ПЛОДОВЕТЕ НА КЛОПКАТА ЗАЛОЖЕНА ОТ ХОРАТА НА ПЪРВАНОВ. СЛЕДВАЩАТА ПУШИЛКА ЩЕ Е НОИ.
132
1
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Продаваше ли дървесина бе пън?...
131
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
че досега какво чака цяла година
130
0
 
2
 
! Отговори
сус преди 13 години
мълчи бре бат ти бойко си знае работата
129
5
 
7
 
! Отговори
ПФУУУ преди 13 години
ДОЛУ БОЙКО И ОТВРАТИТЕЛНОТО МУ УПРАВЛЕНИЕ.
128
0
 
17
 
! Отговори
Бой Бойко преди 13 години
Т.нар. "социална политика" съсипва и образованието ни, културата ни, всичко !!!Я си помислете - кое в тая държава е по-квалитетно и изгодно - да си образован или да си полуграмотен или направо неграмотен?Ситуация 1: Будният младеж Пенчо завършва училище, после учи висше до 24-25 години, започва работа и (понеже е категория труд (работи с акъл)), е принуден да плаща осигуровки цял живот, но да не доживее до пенсия - защото е завършил образованието си на 25, а му искат 40 години трудов стаж, за да се пенсионира.... 25+40=65 - ако работи НОН СТОП и му върви стаж !!! А ако за тоя период от 40 години на няколко пъти остане безработен, общо тъй 5-6 години? - Възрастта, до която трябва да работи, надвишава средната продължителност на животът за мъжете в България !!!Ситуация 2: Простият му съсед и другар от детинство Генчо, избутал училището както дойде, с тройки, защото е природно ограничен, мързяло го е да учи и е предпочитал кръчмите пред книгата, става ушево прасе, бара си мъдурите 20-тина години, кърти в патрулката и рекетира хората, на 45 се пенсионира, взема 20 заплати накуп, после бачка някъде като охрана, отново дремейки по цял ден - и пенсийката и заплатката му текат.Ситуация 3: Скудоумният *** Гойко от катунът срещу Пенчови и Генчови въобще не ходи на училище, до 30-годишна възраст не успява да се научи дори да говори членоразделно, не работи дори минута през излишният си живот (ако не броим кражбите и правенето на чаавета), нореално се пенсионира на 18, защото цял живот "работи" "социално слаб и трайно безработен" - а Пенчо цял живот го издържа с вноските, които УЖ прави за бъдещата си пенсия, която няма да получи НИКОГА !!!Е, какво очаквате - щом ако си образован, си прецакан, а ако си неграмотен, си привилегирован?
127
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
давай бойко давай бойко. Да и е***е майката на тия крадци там,"Бизнесмени" били -нема начин
126
3
 
8
 
! Отговори
един българин преди 13 години
Стига сте му се катерили по ку'а на Б.Б. ,че станахте за смях,бе,комунистчета недоубити мамини...! Ще ви отсече и тая далавера човека,щото е казал,че ще го направи и действа.А не като онова *** - СерГей,да ми реди само далавери с *** и престъпниците. Наистина трябва Б.Б. да втвърди дейността си,да стане като ген.Пиночет в Чили и да взаимства от неговите методи и похвати за борба с чумата,наречена Комунизъм,дето и днес ни мори.И без никакви сантименти - да оперира държавата от туморите й!
125
4
 
7
 
! Отговори
Чичо Скрудж преди 13 години
И аз не съм доволен от някои действия на правителството но като тегля чертат в онази част - махане на корумпета, Борисов е сравнително последователен и бърз/за разлика от всички до сега/. Това ме кара да продължавам/за сега/ да му давам доверието си!
124
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Oт вчера насам, нашият премиер Бойко Борисов бил изключително щастлив и черпел наред в министерството. Поводът - мъглата над София! По негови думи, тя била: Ключът за ГЕРБ както към президентския кабинет, така и към следващ, а защо не и следващи правителствени мандати!.На въпроса, зададен от Искра Фидосова: Защо мъглата?, премиерът отговорил шеговито: Защото, Искра, на два метра пред себе си днес не мога да видя теб, а камо ли нещо останало!. Малко след това, вече съвсем сериозно, Борисов свикал извънредно съвещание в министерски съвет, на което присъствали само най-видните кадри на партия ГЕРБ. В най-общи линии, премиерът е казал следното:От тук нататък, да се задържи мъглата над София, възможно най-дълго време, се превръща в приоритет за ГЕРБ. Хората ставали все по-отворени, все повече търсели правата си, което навеждало на мисълта, че информационната мъгла, която се прилагала до момента вече не давала задоволителен резултат.От доверен източник, УСТАНОВКАТА разполага със стенограма от съвещанието и пренебрегвайки всички рискове, предлага на вашето внимание съкратена версия на финалното обръщение на премиера към своите съпартийци:Бойко Борисов: Ние, уважаеми колеги, казваме следното: Свършихме това, това и това! и отвсякъде изкачат хора с въпроса: Къде е то, за да го видим?.Но понеже ние само си говорим за това, което сме свършили, не можем да им го покажем, защото него го няма. От там не остава нищо друго, освен да увъртаме или което е най-лошото - да мълчим като риби.Ето защо се нуждаем от услугите на истинската мъгла - колкото по-гъста, толкова по-добре. Задържим ли я до рамото си, когато пак кажем, че сме свършили това, това и това, и когато пак бъдем попитани от някакви хора, къде е то, за да го видят, няма да се налага нито да увъртаме, нито да мълчим, а само да кажем, че то си е там, където си е, но мъглата ви пречи да го видите.А сега, марш по кабинетите си, и никакво излизане, докато не получа качествен план за задържането на мъглата над София.ustanovkata.blog.bg
123
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво се сетиха,как да окрупнят производството,т.е. само техни фирми да командват.*** народ,дори не може да чете какво е написано.Поне да ставаше въпрос за държавно предприятие,а то за частно,при това отчитало милиони загуба всяка година,а това значи и неплащало данъци.Къде видяхте да пише,че ще се опазва гората,благодарение на такива *** като вас затъваме още и още,начело с главозамаял се премиер и с правителство от бивша комунистическа номенклатура
122
3
 
7
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Пич, краденето вече продължава 20 години, не последните 2. Да видим дамо, дали ще реже ББ. Знаем го него, много силен на думи, ама на дела хич го няма. Ще гръмнат някоя малка пионка, а ламите ще останат. Все пак от едно котило са.
121
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
146-ти, сетиха се защото искат да са те, а не от грижа към гората или народа.
120
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Красимир Дачев - виден кредитен милионер и авер на братя Боневи :) Ха! Какъв майтап - Боко ще решава проблемите с доставките на ЧАСТНА компания!!!???" - вижте колко ниско пада простака - премиер, но как да е иначе, като дължи пари на ***, Зоровци, такива като този и хиляди подобни ***, които са за затвора начело с вожда си.
119
1
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
То е ясно какво става с гората за всеки, който е излизал на разходка.
118
7
 
8
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Бойко ще оглави и горската мафия. Нали гората не е на лесничеите, голямо "договаряне" ще става. То ще е по добре от митница. Нали затова разделиха добива но дървесина от търговията с нея.Но като гледам как много се възхищават от ББ ми става ясно, защо българите лесно се съгласяваме да минем от едно робство към друго. Поклонението пред силата и липсата на самочувствие ни правят лесна плячка на поредния силен на деня.
117
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изнасяха дървени въглища в Турция и Гърция, нарочно палеха гората за да купят дървесината евтино..............дървената мафия си плащаше на митничари и шефове по министерства.................когато и да ги застреляш им е малко
116
2
 
17
 
! Отговори
за 135 преди 13 години
Тез поне се сетиха.......а 15 години никой не сети , изсякоха Родопите гадовете
115
0
 
9
 
! Отговори
Пиночетко преди 13 години
Много разбойник , много нещо у нас ......не СРС -та ами една по голяма тояга и на един стадион искат ................който донесе откраднатото го пенсионират с пенсия на Дянков вместо затвор...........зер е по -лошо от затвор да си пенсионер у нас , кой не иска да донесе парите да го копат в плитък гроб................другите ще си направя изводите
114
1
 
14
 
! Отговори
а1 преди 13 години
в тая държавица малко където се разрови вони . Браво че някои неща ги режат вече , че голямо крадене , голям хаос беше преди 2 години. Немаха времи ни за отпуска , далавери денонощно