Фандъкова обещава 17 нови детски градини за 2013 г.

Ще продължим строителството на метрото и на още две кръстовища на две нива, хвали се кметицата
29 дек 2012 16:11, Бойчо Попов
90
Фандъкова обещава 17 нови детски градини за 2013 г.
Фандъкова заедно с премиера Борисов при откриването на поредно кръстовище. Снимка: БТА

 

„Продължаваме и през 2013 г. с усиленото строителство в столицата”, обеща в последното за 2012 г. издание на предаването „Факторът Кошлуков” на TV7 кметът на София Йорданка Фандъкова.

„2012 година беше година на метрото, но ще продължим със строителството и на метрото, и на кръстовищата на две нива, от които вече изградихме три и остават още две, ще продължим с рехабилитацията на големи и по-малки улици”, зарече се кметът на столицата.

Йорданка Фандъкова подчерта, че в Столичната община се работи едновременно за подобряването на градския транспорт, на алтернативните трасета, така че автомобилите да не влизат в центъра на София и на пропускателния капацитет на кръстовищата: „Предстои закупуването на над 130 нови автобуса, кандидатстваме по проект на Оперативна програма „Околна среда” за закупуването на нови 20 трамвая. За 20 ключови кръстовища в София е в ход процедурата за изграждането с европейски средства на интелигентни системи за управление на трафика.”

Кметът на София обясни, че градът не е проектиран за толкова много коли – над 700 000 автомобила, регистрирани в столицата и пристигащите ежедневно по 30 000, именно затова е толкова важен градският транспорт и проектът за метрото, което приема всеки ден по 300 000 пътници.

Фандъкова увери, че догодина трябва да бъдат изградени нови 16 детски градини, три от които ще бъдат в кварталите „Оборище”, „Лозенец” и „Красно село”. „До този момент сме построили 52 сгради за детски градини и продължаваме активно да градим, строителството на детски градини се финансира изцяло от общинския бюджет или със средства от общинска приватизация”, каза още градоначалникът на София.

Кметицата не скри задоволството си от решението на Европейската комисия, с което бе одобрен вторият етап от изграждането на завода за преработка на отпадъците на стойност от 80 млн. евро.

С това безвъзмездно европейско финансиране ще се изгради инсталация за механично биологично третиране на отпадъците и след преработването им от тях ще се произвежда гориво, което пък може да се ползва от столичната топлофикация, поясни кметът на София. Заводът ще произвежда и тор, която може да се използва за обработка на почвите около София.

„Това е един изключително важен зелен проект и ние много сериозно поработихме за този коледен подарък”, похвали се Йорданка Фандъкова. Тя очаква след 2014 г. проблемът с отпадъците на столицата да бъде решен трайно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: Йорданка Фандъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
2
 
! Отговори
Селската бяня преди 11 години
Ето я кметицата, сапунисва цицата.
68
0
 
3
 
! Отговори
Ааааа..Балон...ПУК$ преди 11 години
Какво означава - представителна демокрация? Гражданите да се представляват от някой друг - кой е той в Действителност, Никой не Знае!Защо Гражданите трябва да се представляват от някой Друг - много просто -защото представителните политици Приемат ,че просто, гражданите не могат да се представляват Сами! Защо ! Това е пълно Безумие, и резултатът от 23г. е достатъчно доказателство.Какво означава - Пряка демокрация? Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите.Гражданите Трябва да имат Възможност да гласуват за всеки по -важен въпрос,защото от това зависи Тяхното Бъдеще( както е в Швейцария). Референдуми му е майката, но за Всичко, а не само за Белене. Тогава избори ще има Всеки месец, и политиците ще са Принудени да ни обясняват подробно и да ни ухажват постоянно, а не както е сега 4-5г. лапане, пък после "Потоп", но за Гражданите, а не за Тях(представителните Политици)!Да видим, дали после ще има изказвания, че бил лош мат'ряла... !
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лъжат ни както обикновенно
66
1
 
5
 
! Отговори
Ааааа..Балон...ПУК$ преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.На бедните хора не им достига много, на алчните - Всичко.Няма значение дали сТЕ се продали или са Ви купили - все ще трябва да си го отработите Като ***.Когато Ви набиват нещо в главата,обикновено Ви изкарват Акъла.И Важните Клечки са от дърво.Утре, утре, винаги Утре и така минава Животът за Теб.Търговците и ПолитициТЕ продават това което не са Направили,крадците и ПолитициТЕ - това което не е Тяхно,проститутките,ПолитициТЕ и ЖурналистиТЕ - това което Не Би Трябвало да Продават.Кой още Твърди,че светът не се крепи на Търговията? Лошо живеят тези, които Смятат, че ще живеят Винаги.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!
65
0
 
11
 
! Отговори
до 76 преди 11 години
Това означава ли, че се очаква нова вълна от провинциалисти в СФ?--София е създадена само от провинциалисти. Местните са няколко хиляди селяни шопи - както казва Вазов, с полувчеловечени лица.
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 76Абе ...София да не е твоя лична собственост, че да позволяваш или забраняваш на 'провинциалистите' да идват в Сф ?Идвах хората за да работят, печелят пари и да хранят семействата си. Като не те кефи - дим да те няма !
63
8
 
6
 
! Отговори
Сополив Мангал преди 11 години
А тъй фъндък, трябва да има забавачка за чаветата докато пия и *** Ферхундето!!!! Нали затова избрахме ГЕРБ!!!!!!!!!!!!!!!!
62
1
 
7
 
! Отговори
Деси преди 11 години
Не 17, а 170 трябва да се построят, преди няколко години в Мусагеница, бутнаха половината детска градина, за да се построи едно ново блокче. А децата там са адски много и чакат ред с години, за да имат привилегията да посещават една от двете детски градини. А относно къде е по-привлекателно да се живее, явно софиянци са станали късогледи, че околностите на София - Елин Пелин, Бистрица, Железница, Плана са по-предпочитани.
61
7
 
14
 
! Отговори
ЯСНОВИДЕЦ преди 11 години
Ами съдете откъде е дошъл Бойко Борисов в политиката - от БКП. А ако трябва това съкращение да се преведе на нормален език, ще означава: "БОЙКО КЕ ПАДНЕ!" Ето това ще е промяната през 2013 година. БКП! БКП!- Благодаря.- ...Мерси!
60
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Фандъкова и ГЕРБ! С всяка година София се подобрява видимо.
59
0
 
14
 
! Отговори
моцо преди 11 години
а кой ще прави децата
58
3
 
19
 
! Отговори
pipi преди 11 години
Знае ли някой къде са тези 52 детски градини?Да я попитат журналистите,които все се натискат да са близо до нея и ББ, да каже точно в кои райони са новопостроените детски градини.Защо не погледнат целият град,малките улици,запуснатите градинки и детски площадки.София не е само метро и 2-3 кръстовища на две нива.Погледнете подлезите,дори най-централните,този до спортната палата,гнус и мърсотия!
57
12
 
22
 
! Отговори
ЗА ДОБРИ ХОРА преди 11 години
Давай Данче, всичко, което се прави в мовета е прекрасно ! Поэмня времето на Янчулев и мръсника Софиянски с подлата усмивка - нищо не се правеше, а само се крадеше! Стройте градини, продължавайте с метрото, с улиците, и парковете, кръстовищата на две нива и околоврстното. Ще са нужни и денски градини, защото много наши братя и сестри иот провинцията идват тук да си търсят хляба и всичко това ще е нужно. Да си живма и здрава !!!
56
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През 2012 г. София отбелязва рекорден и незапомнен спад от 50% на родените здрави бебета. Излиза, че ако продължи тази тенденция детски градини ще трябва да се закриват, а не да се строят.
55
13
 
10
 
! Отговори
значи преди 11 години
кръстовища за софия,метро за софия ,*** в софия,тора от *** за софия,а единственото хубаво на софия е името и табелата за пловдив
54
11
 
14
 
! Отговори
Мавродиев преди 11 години
А кучешкия терор Фандъкова? Плащаме данъци за "елитни" квартали. В кал газим и кучета ни хапят. Да не говорим, че може да се наспи човек от непрекънато лаещите и домашни кучета! Кога ще защитите нивата на шум в София?
53
10
 
10
 
! Отговори
безпартиен пенсионер преди 11 години
бре фандъчката ще играе ролята на батманка. Да се стяга батман с ножичката . За всяка сложена керемида и лентичка . И парички в банковата му сметка. парадокс -мутра строи ей така без келепирец
52
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Построили 52 сгради за детски, глупости. Всяка пристойка и реновиране за нова ли броим?!
51
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то деца няма, те детски градини правят.
50
4
 
13
 
! Отговори
до 59 преди 11 години
Данъците в София тъй или иначе са доста високи. Кой извън София плаща 900лв данък за 60 квадрата в центъра. А и хората, които преиждат в София са под наем и на тях хич не им пука колко е данъкът. Цаката е да се увеличат наемите, но пък това е нечестно спрямо студентите, които искат да учат в столицата. Все пак равен шанс за всички трябва да има. Иначе спор няма, че трябва да се влагат повече пари в малките градове, така че да останат привлекателни за местното население, а не насила да идват в сф