Номинацията на Бокова за ООН – единственото правилно решение

Соломон Паси смята, че нашата кандидатура има реални шансове
Обновена: 14 фев 2016 18:48 | 14 фев 2016 18:44,
36
Номинацията на Бокова за ООН – единственото правилно решение
Снимка: архив Reuters


Номинацията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН беше единственото възможно решение. Това каза пред bTV бившият външен министър Соломон Паси.

България имаше два избора – или да номинира Ирина Бокова, или да не номинира никой българин за тази позиция. Това е така, защото докато един българин оглавява една агенция на ООН, каквато е ЮНЕСКО, друг българин не може да оглавява друга агенция на ООН. Бяхме пред еднозначния избор - или Ирина, или никой", подчерта Паси.

Още по темата

По думите му премиерът Бойко Борисов е взел напълно правилното решение да номинира единствения реалистичен кандидат.

Бившият външен министър прогнозира много трудно състезание с аргумента, че има много силни кандидати и нито един от тях не е фаворит.

Според него Бокова има реални шансове за поста, тъй като е дошъл редът на източноевропейската група. От източноевропейските страни тя е единственият кандидат със солиден трамплин, какъвто е ЮНЕСКО, изтъкна Паси.

Соломон Паси посочи, че съобщението до медиите в България е дошло вечерта в 21 часа, но в централата на ООН в Ню Йорк е било 14 часа следобед, което по думите му е приличен час да бъде депозирано едно писмо.

Той приветства факта, че без фанфари българският външен министър е изпратил писмото.

Паси коментира и информацията, че Ахмед Доган и Делян Пеевски имат забрана да влизат в Турция.

Според него изказването на турския посланик в София, който нито потвърди, нито отрече новината, на дипломатически език означава, че такава забрана най-вероятно наистина има.

Паси коментира, че думите на турския дипломат означават, че въпросът ще се решава не по дипломатически и високополитически начин, а на експертно равнище – най-вероятно чрез службите.

Конфронтацията между Москва и Анкара няма абсолютно никакво отношение към това решение на турската страна, убеден е Соломон Паси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нагли комунисти
18
9
 
37
 
! Отговори
1212 преди 8 години
Тая ми прилича на ВЕЩИЦА!!!
17
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кара кольо,света е пълен с убийци и терористи и колкото са по далече във времето толкова по размити са мотивите им.Ние съдим за тях по това,което сме получили като информация от някъде но едва ли можем да я обхванем цялата.Не е нормално според мен миналото да слага отпечатък върху бъдещето по такъв начин че да ни разделя/приказката за снопа пръчки може да не е само мит/,може би е нормално да намерим неща,които да ни обединяват.Ти как мислиш.
16
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пасито иска да ни каже че е по-добре да изберем такъв Б-О-К-ЛУК като тази на снимката отколкото да не изберем никой. Аз съм точно на обратното мнение. Тази мър-ша по никакъв начин не може да направи нищо за България, тя няма и да се опита, сигурен съм. Комунистическите *** нямат нито род, нито родина. Такива изчадия като нея са СРАМ и ПОЗОР за България.Вън, уродливи болшевишки св-ини!
15
9
 
41
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Паси или е изкуфял или се прави. Бокова няма да бъде избрана защото е агент на Путин и твоят цар бандит е същият.
14
9
 
39
 
! Отговори
Караколю преди 8 години
До Анонимен--7;Преди ДЕВЕТИ --1925 г при АТЕНТАТА в църквата СВ. НЕДЕЛЯ Комунистическите терористи убиха 30 ДЕЦА и 12 Генерали
13
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 9. Много конспиративно разсъждаваш.Понякога нещата са много по прости.Не ги натоварвай с толкова предразсъдъци.Погледни ги от по добрата им страна.Извинявай ако те обиждам с разсъжденията си.Не е умишлено.
12
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боксова християнска ли е?
11
12
 
40
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Напълно съм съгласен с 10 (Кожогризец); и както се вижда - не само аз. А защо я издигат, дали ще я изберат и кого ще изберат - тя това го знае по-добре от нас. А пък ООН - то е имало значение за известно време след 1945 година - сега където Юнеско, там и ООН - готови офиси за поколението на номенклатурата в страни като Бългаария.
10
8
 
40
 
! Отговори
bulgarin преди 8 години
Tozi v kachestvoto na kakuv se izkazva?
9
11
 
42
 
! Отговори
граничар преди 8 години
Ало Паси само *** ли ще номинираме ако я изберат ще бъде близо до децата си каква българка може да бъде тя след като няма за кого да се бори в България тя няма никого тук престанете с тези *** които само за облаги може да се натискат нямат срам нямат морал и ти Паси не си цвете за мирисане зада защитаваш една комунистическа ***
8
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бокова ще бъде избрана само след договорка на Путин и САЩ. Реално нокой от останалите членове няма да я подкрепи. Ако не я изберат, пак ние ще сме виновни...че сме водили негатиивна кампания. А, Бокова, най хрисимата, ще се изкара жертва.
7
8
 
41
 
! Отговори
Кожогризец ООД преди 8 години
И какво, ако изберат Бокова? Това как ще повлияе на живота на българските граждани? Нещо ще се подобри ли? Това е поредната синекурна длъжност, а ООН е организация със затихващи функции.
6
10
 
38
 
! Отговори
БГ преди 8 години
до 7: виж по-добре какво пише за Георги Боков например в Уикипедия.Така е - от някакви високи съображения, които нямат нищо общо с политическите реалности - нито в България, нито навън - дъщерята не е виновна за бащата, но все пак всичко си има някакви морални граници - чак пък на обществена длъжност и то на такава позиция си е направо безобразие. В същност те онези навън са много наясно по въпроса, и щом я пробутват, значи не са и те много по-различни, така че - нищо ново под слънцето.
5
10
 
42
 
! Отговори
анонимна преди 8 години
Соломон Паси си е истински комунист!а и сигурно му е обещано и пост!
4
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 6. И преди 9-ти 44 е имало доста убийци.Даже и на деца.Ти от тяхното семе ли си?
3
10
 
44
 
! Отговори
Цитат преди 8 години
Според него Бокова има реални шансове за поста, тъй като е дошъл редът на източноевропейската група. От източноевропейските страни тя е единственият кандидат със солиден трамплин, какъвто е ЮНЕСКО, изтъкна Паси.......КАКВО ЩЕ ПИШЕ КОГАТО НАШ,ТА КАНДИДАТКА СЕ ПРОВАЛИ С ТРЯСЪК........
2
18
 
49
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Човек който се разхожда с георгиевска лента из Червения площад ще стане шеф на ООН,когато костенурка даде вълна...
1
20
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че е Бокова, а не оная свинеподобната мъжкарана с изкуствената усмивка, която само подскача и бълва клишета.