Аталай: България няма газ

Двата кораба са разтоварени
30 юни 2022 20:23, Росен Стойчев
37
Аталай: България няма газ
Снимка: БГНЕС

„Ако бизнесът няма предвидимост, няма как да си планират по-нататъшното производство. Това вече е факт. Газът за индустрията у нас е с най-висока цена.

Още по темата
Газът за бита също не е от най-евтините. Тази зима и газ няма да има“, предупреди заместник-председателят на Комисията по енергетика Рамадан Аталай.

"Не може да се говори за сигурност при доставките на газ. За стабилност при доставките на газ въобще не може да става въпрос. За предвидимост изобщо да не говорим. Най-отговорно ви заявявам, че България вече няма газ." Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай, предаде репортер на БГНЕС.

Аталай съобщи, че подземното газово хранилище в Чирен е запълнено едва на 34%. „И това с онези количества, които оставихме през зимата“, уточни депутатът.

Той посочи, че двата кораба, договорени от Асен Василев, вече са разтоварени в Турция и са доставени в България с 11 долара по-скъпа цена от газа, който получаваше страната ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
10
 
! Отговори
bbb преди 1 година
Пратили сме ги въввластта да решават проблемите на храта и бизнеса, а не да съобщават, че няма газ, че няма предвидимост и т.н. Да се хващат и да работят ама то май няма за кога.....
11
0
 
8
 
! Отговори
Теди преди 1 година
КОГАТО И ДА ПУКНАТ ВСЕ ИМ Е КЪСНО
10
2
 
27
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ! преди 1 година
От нашата си простотия отрязахме всичките си енергийни источници, но се направихме по католици и от Папата!Заради Кирчовите глупости и хамерикански поръчки спряхме да си плащаме и гризнахме дръвчето с газа! И сега с 11% по скъпо, но с демократични молекули газ!Спряхме достъпа на ръски кораби до нашите пристанища и невто база и хоп 4 лева горивото! Скарахме се с"Росатом" заради опити да зареждаме(неуспешно) с хамер. гориво АЕЦа и хоп от догодина коловата по 1 лев! ПРОСИ СМЕ, ПРОСТИ ТА ДРЪНКАМЕ!
9
1
 
23
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Всички работници в Соди Девня, Шише джам, Рока Бг,леярни всякакви, Златна панега цимент, Идеал Стандарт и всички заводи в които има пещи на газ, почвайте да спастряте по някой лев отсега. На зима ще има безработица.
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газпром и Празойл обединиха ГЕРБ, ДПС, СЛАВИ, БСП, Възраждане. "Борба с корупцията" се прави само наужким, а тези от ПП наистина имат лудата идея да правят борба с корупцията. Корупцията смазва двигателя на икономиката да върви. Без корупция няма икономика. Корупцията води до растеж. Корупцията помага на бизнеса, помага на политиците.
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми очакваше се. Когато се пънеха, че никога няма да ползват руски газ, къде беше ДПС, или коя да е друга партия, за да им обясни, че това няма как да стане. Не и евтино.
6
5
 
9
 
! Отговори
Бай Ваньо преди 1 година
Подушвам подписване на договор с Газпром от новата коалиция Ориент ЕКСПРЕС
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лена *** нали каза, че газ ще има и ще е 4 пъти по евтина от руската.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама имаме Кирчо
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ее, нали уж щеше да е по-евтино и газ да има за целият китайски народ? Нещо май пак не са го доизмислили
2
10
 
7
 
! Отговори
Балалай преди 1 година
Алалай - балалай ,по поръчка лай .!.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали уж щяха да са гига евтини танкерите.... :(