Две необитаеми къщи горят в пазарджишко село

Пожар гори и в района на три плевенски села
23 юни 2024 16:43, Анисия Иванова
5
Две необитаеми къщи горят в пазарджишко село
Снимка: БГНЕС

Две необитаеми къщи гасят екипи на пожарната, те се намират на територията на село Свобода, община Стрелча. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР- Пазарджик Мирослав Стоянов.

Той уточни, че сигналът е подаден малко преди 14:00 часа. Незабавно за гасенето на огъня са ангажирани екипи от участъка в Стрелча и още два от Панагюрище и Пазарджик, а пожарът трябва да се локализира бързо, защото ще обхване и трети имот, каза Стоянов.

Той добави още, че огнеборците са успели да овладеят пожар и на спортния стадион в пазарджишкото село Паталеница, избухнал около 12:30 часа днес. Огънят е потушен преди да навлезе в горски фонд.

Както БТА съобщи, тази сутрин беше загасен пожар, който възникна вчера в село Боримечково и нанесе щети на около 500 дка ниви и горски фонд.

Да не се палят треви и отпадъци, както и необезопасени огньове в гората, тъй като рискът от пожари е много висок, призова Мирослав Стоянов. Областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова също изпрати чрез медиите апел към гражданите за отговорно поведение във връзка с повишената опасност от пожари.

Пожар гории  в района на плевенските села Коиловци, Мечка и Бръшляница. Ситуацията е под контрол, няма опасност за населените места, няма и да се стига до затваряне на пътища, както се наложи преди дни отново заради пожар в същия район.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ПлевенПазарджикпожар
Още от Страната
Градушки унищожили зърнената реколта на места в страната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Необитаема къща сама няма да се запали. След като са били необитаеми, електроподаването към тях сигурно отдавна е изключено.
4
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 дни
Ами обитайте ги, че да има кой да ги стопанисва и пази след пожара, че да не горят повече.
3
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 дни
Ани опитайте ги след пожара, че да не горят повече. Ще има кой да ги стопанисва и пази.
2
3
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 4 дни
Путин запали света, включително и твойта черга
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Отвори са работа за пожарната - по цял ден бият кучето :)))