Бургас–Александруполис под въпрос?

Според най-вероятния министър на регионалното развитие няма разумна обосновка на проекта
21 юли 2009 10:18,
49
Бургас–Александруполис под въпрос?
Снимка: Булфото

Не сме видели разумна обосновка за проекта Бургас–Александруполис и нямаме намерение да изпълняваме самоцелни проекти, каза за Росен Плевнелиев от ГЕРБ в ефира на БНР.

Плевнелиев се спряга като най-вероятния бъдещ министър на регионалното развитие.

По нефтопровода трябва да се транспортира петрол от Каспийския регион през Черно море и българска територия до гръцкото пристанище Александруполис.

Според противниците на проекта изграждането на тръбопровода застрашава околната среда по Южното Черноморие и това може да убие основния поминък на хората в региона – туризма.

ГЕРБ подкрепяше протестите срещу проекта.

На непризнати от централната власт местни референдуми хората гласуваха срещу строителството на тръбопровода и необходимата за захранването му инфраструктура.

Плевнелиев съобщи също, че най-вероятно предстои преструктуриране на Национална агенция "Пътна инфраструктура", както и оптимизиране на функциите по отношение на пътищата.

Например за магистралите в момента отговаряли 5 институции.

Dnes.bg припомня, че през май 98,97% от общо гласувалите 14 900 избиратели в община Поморие гласуваха с "НЕ" на референдума за петролопровода Бургас–Александруполис.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
ъ преди 15 години
Разбира се нефтопровод ще има, само че ... през Турция и Гърция, щом толкова сме "екологични". Е, нямаме нито една чиста река, осрахме черноморието, изпосекохме и бетонирахме реките, останалите ни сиромашки заводи си тровят яко въздуха, скоро ще почнат да ни санкционират и за въглеродните газове.И май точно проекта, който единствено е защитен нормативно и би донесъл големи анганжименти за почистване, санкции и компенсации при авария ще излезе виновен. Впрочем цяла Европа си поручава нефта по т
47
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Мам?нтосНие не се дразним,защото сме цивилизовани,а ти от яд и с треперещи пръсти си объркал и името си...45 - Какви мисли само ражда безсилието?...
46
0
 
0
 
! Отговори
Мамнтос преди 15 години
Съвсем нормално е да си русофил.Не мога да ги разбера р-е-с-т-и-т-у-т-о--п-р-о-с-т-и-т-у-т-и-т-е защо толкоз се дразнят от русофилството.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
.... и в този момент, Странджо усети приятели да шетат в задния му двор...
44
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Странни изкопаеми са това русофилчетата - добре подържайте ситезата,но не толкова предубедено и вманиачено.Знам,че вие стеклетъчно увредени и заченати в алкохолно опиянение,но запомнете,че Аврора и червените ескадрони са отдавна отминало време.Онзи ден щяхте да си счупите краката - кой по-напред да избършепо.срания з.адник на оня малчик Митя с квадратната глава,на когото лошите чичковци - империалисти,вместо да купят сладолед - му налелимоля ви се ...алкохол и паднал пиян под масата...
43
0
 
0
 
! Отговори
Koss преди 15 години
DA DA
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Странджа колко още, да ти се напомня, че ти си с психически отклонения, а ?
41
0
 
0
 
! Отговори
Сакар преди 15 години
Щете - не щете, щом силните са решили, нефтопровод ще има.Най - добре ще е директно да нацепи Странджата .Той се надява, горкичкият!
40
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 15 години
Неокапиталистическите български б-о-к-л-у-ч-е-т-а лаят ли, лаят срещу Русия!Прости, комплексирани конформисти! Разбират ли ви кратуните от геополитика!!
39
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Др.Ред 28..."Цял свят тича към Русия".../Дефакто цял свят бага от Русия/Другарю Ред,в цял свят е прието,когато си с психични отклоненияда се обърнеш към психиатър...всеми със с си и Ръжевски!!!...
38
0
 
0
 
! Отговори
otneseni преди 15 години
"Dnes.bg припомня, че през май 98,97% от общо гласувалите 14 900 избиратели в община Поморие гласуваха с "НЕ" на референдума за петролопровода БургасАлександруполис."-а ще припомните ли колко метра от тръбата минават през територията на общината?!? НИКОЛКО!!!
37
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 15 години
до 31"Като сте започнали, затворете и Нефтохима!" - ти не знаеш ли, че руснаците вече затвориха химическите продукти и пластмасите; останаха само горивата. А наистина обидно ниски приходи от тръбата. Рисковете за нас, а печалбата за тях.
36
0
 
0
 
! Отговори
Ржевский преди 15 години
Който е тръгвал срещу Русия, нак или си е оставял кокалите там, или e получавал мощен шут по разработения торпилиран зaдниk.
35
0
 
0
 
! Отговори
Другаря преди 15 години
Хе-хе, рисков бил тръбопровода, рискови били 300000те танкери. В България и да ходиш по улицата си е рискожо щото е *** държава с малоумно население. Аз живея в Кувейт и работя за Кувейтската Танкерна Компания. Тука се спазват всички правила за безопасност и нищо лошо до сега не се е случвало повече от 40 години. А за България - по-добре да не се прекарва тръбопровода щото правилата за безопасност там никой не ги спазва. Така че проблема не е в тръбопровода ами в акъла на нацията.
34
0
 
0
 
! Отговори
АНДРЕАС ПАПАНДРЕУ преди 15 години
ei вулгаря татари глупави на русия няма да направите сечено---те са ви дали свобода и имат право да правят с вас каквото пожелаяттъпи вулгаротатари
33
0
 
0
 
! Отговори
ВОВ преди 15 години
Уааууу, те като заплащали едни данъци.... Само бензина за колите на бай Ветко Арабаджиев образува по-голяма сума. Деби и простите кратуни герб-ерски. Бум мадъ факъ, ***!
32
0
 
0
 
! Отговори
ТЕДИНКА преди 15 години
Които са за тръбопровода , да се нагълтат с нефт!
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Като сте започнали, затворете и Нефтохима!Съдбата на България е, че наведе ли се на Изток отзад я скъсват.Завърти ли се да прави нещо без ръце в обратна посока, не очаквайте нищо по-различно от двоен пас отзад.Руснаците искаха да не са "всичките яйца в една кошница" ( Турция), но този проект ще се осъществи през тяхна територия, защото Турция е държава и не е комплексирана.Оттам е дори 20-30 км по късо разстоянието.Държавния интерес там надделява над интереса на стотина келнера, сега бизнесмени
30
0
 
0
 
! Отговори
СК преди 15 години
Браво! Първото свястно решение! Природата е най-важна, да не говорим, че тоя петролопросовд е супер неизгоден. "Печалбата" за България е колкото БВП за един ден. На далавера са само *** руснаци и гърци. А ако нещо стане го отнасяме ние, децата ни и внуците ни! Не на тръбата и к*p за чуждопоклонниците!
29
0
 
0
 
! Отговори
sti преди 15 години
Роската е строителен предпремач. За роската е нормално да зазида брега. за роската не е нормално да се прави инфраструктура. Те правят хотели без да има път до тях. те бутат дюни за да правят хотели. те ще напрявят хотел на плажа в името на туриза...