Търговските вериги без нарушения отчетоха от ДНСК

Строителните експерти наложили незначителни санкции
Обновена: 6 дек 2013 17:01 | 6 дек 2013 16:52,
3
Търговските вериги без нарушения отчетоха от ДНСК
Снимка: архив, Булфото

При проверките на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) в големите търговски центрове и хранителни вериги в повечето случаи не са установени нарушения, изискващи образуването на административни и административно наказателни производства.

Това показват данни от проверките към 5 декември, оповестени от ДНСК.

До момента са проверени 82 обекта, от които 11 многофункционални търговско-развлекателни комплекса и 42 големи търговски центъра като "Билла", "Кауфланд", "Лидл", "Карфур", СБА, "Технополис" и други.

В някои от големите търговски вериги са установени преустройства и смяна на предназначението на част от обекта, след въвеждането в експлоатация. За тези случаи, при условие, че не се представят документи, доказващи законността на извършеното, ще бъдат предприети съответните законосъобразни действия, посочват от дирекцията.

В някои случаи е установено нарушение на противопожарните правила при експлоатация, за които от Областните дирекции на "Пожарна безопасност и защита на населението" ще бъдат направени предписания за отстраняването им.

Поради големия обем проверявани обекти, проверките ще продължат до 13 декември, след което ще бъдат оповестени окончателните резултати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
някой знае л и телешкото за гулаш в хит какъвму е произхода свободни съчинения неми се четат
2
0
 
0
 
! Отговори
дедо преди 10 години
Бравооо ДНСК. За 4 дни провериха документации и обходиха по всички нива 11 \единадесет МОЛа\ Смело влизай народе да пазаруваш -нема страшно.Отчитат дейност и заблуждават хората най- безсрамно.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баш пък без нарушения ...