Затвориха бензиностанция на Марешки, не платил акциз

От митниците не разкриват за каква сума става въпрос
24 ное 2016 07:38,
33
Затвориха бензиностанция на Марешки, не платил акциз
Снимка: архив, Reuters

Бензиностанцията на Веселин Марешки в Габрово VM Petroleum е затворена на 21 ноември 2016 г. заради неплатен акциз на горива, съобщиха от Агенция "Митници" пред "Труд".

От митниците не разкриват за каква сума става въпрос.

"На бензиностанция VM Petroleum в Габрово е наложена принудителна административна мярка "запечатване на обект" и "забрана на достъпа до обект" във връзка с наказателно постановление за констатирани в обекта горива, за които не са представени документи за платен акциз. Мярката може да бъде обжалвана пред административния съд в Габрово", пише в съобщението на митниците.

Бензиностанцията на Марешки в града бе отворена през март тази година, но само три месеца по-късно Държавната агенция за метрологичен и технически надзор запечата колонка на обекта заради некачествено гориво.

От Агенция "Митници" обясниха, че тяхна проверка е потвърдила резултатите на ДАМТН за увеличение на сярата в дизела, продаван от бизнесмена.

Експерти обясниха, че такова голямо количество сяра в горивото може да доведе до повреда на двигателя на автомобили, произведени след 2005 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
PRI 140 $ BAREL NAFTATA BE6E 2.60 SEGA E 40$ I PAK PO BENZINOSTANCIITE E NAD 2 LEVA,MNOGO QSNO 4E VSELI 6TE ZAREJDA PRI 1.70,ZA TOVA MARE6KI E POD LYPA ZA NAI MALKO GO XVA6TAT ZA GY6ATA
29
5
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До BAIKORИли понеже Марешки им подбива цените, картела на горивата в българия се организира да го задушат със загуби...
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълнят му май от друга нафтоколонка в Нафтохима. Или купуват евтина сяра от аптеките му и сипват. Значи нафтата става за мазане за болни стави, ишиас, лумбаго.
27
6
 
13
 
! Отговори
BAIKOR преди 7 години
ЕЕЕ пичове така са прави цена от 1.69 лв за литърл На печелившите честито. Няма безплатен обяд и е време да го разберем. Има ли страхотна цена трябва да се замисляме как се получава. Излиза че всички други са *** само Магарешки и най-умния и едниствения точен бизнесмен. Виждали сме подобни и друг път ама нещо бързо бягат към Дубай или ЮАР.
26
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз като зареждам на Марешки карам повече.Спрях един месец от него минах на старите лапачи.... разликата се видя.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен
24
5
 
11
 
! Отговори
DK преди 7 години
ЕТО ТАКИВА СА МУ И ЛЕКАРСТВАТА,ПРОДАВАНИ ОТ НЕКОМПЕТЕНТНИ С ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ ОТ СКОПИЕ И КИЕВ
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък да ви кажа като Лукойлски оператор, че в България няма горива отговарящи на стандартите на ЕС!
22
2
 
10
 
! Отговори
Дим преди 7 години
До ИзвънземенВместо дизел, на тези бензиностанции ви се налива Леко корабно гориво..........И искаш да споделиш че се пазари с корабите в Варна и им изкупува горивото ??:)))))България я очакват светли бъднини с хора като теб добри специалисти.Само да ти подскажа за бизнеса с горива че тем има спецификация и се проверява всичко.У вас ако баща ти ти дава един лев и ти казва че е повече от 5 евро да го харчиш цяла седмица значи е нормално да имаш подобно мислене
21
0
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Да сложи табела ,че горивото е за автомобили до 2005г,и проверяващите да си ходят по живо и по здраво
20
1
 
22
 
! Отговори
мръсни номера преди 7 години
от както го има на този пазар, ги има и мръсните номера - още в началото гледах интервюта и разказваше, че когато неговите цистерни стигнат до пункта за зареждане на лукойл-а, (от където зареждат и почти всички други вериги) точно тогава все им се "повреждала" някоя система - я кантар, я софтуер, я нещо друго - ей така, за да почакат на опашката по 3-4 часа...
19
7
 
29
 
! Отговори
впечатления преди 7 години
колата ми е след 2005-та, от както ги има ВМ, всяко второ пълненен ми е от тях, другите от всяка друга верига - ей така за сравнение и впечатленията ми са, че няма никаква разлика - всички зареждат от едни и същи доставчици, просто големите вериги имат много повече разходи за раздуда администрация, реклама, игри, лоялни програми и какво ли още не, а Марешки разчита на оборота.
18
5
 
26
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Ходете зареждайте от 4лв и вярвайте, че е по-качествено.Те на т'ва разчитат.За да заредите качествено гориво сигурно няма да ви стигне един резервоар само да отидете до там.
17
1
 
7
 
! Отговори
до Извънземен преди 7 години
Адрес и телефон да ти оставя ли а? Такива мишоци като теб ги знем , клавиатурни минджи , иначе се окопали в някой тъмен ъгъл като немски войник и трепери нашия да не го пипне случайно някой анонимника :) На приятелката ми заека има повече кураж от теб :)
16
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мярешки е човек на БСП и руснаците, затова му наредиха да подбива цените на Лукойл и да се кандидатира за президент. Целта беше да се отклонят гласове от ГЕРБ.Само тъъпите българи вярват, че се е появил Благодетел и раздава евтино гориво щото обича народа. Щял да бори картелите - тези които пробваха са покойници. Руснаците убивват всеки който им пречи, смачкват го.
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На обикновения търговец му взимат всички данъци кръвопийците а на Бойковите мутри не.
14
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОЙКО МУТРАТА СКАТАВАШЕ МАГАРЕШКИ, ОПРАВЯШЕ ГО ДА НЕ ПЛАЩА АКЦИЗ ЗА ДА СВАЛЯ ЦЕНИТЕ И ДА СЪБИРА ГЛАСОВЕ ЗА ГЕРБАДЖИИ.
13
6
 
2
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
До НедЕй ти, с паяка на врата. Ще дойда с RAID-а и ще видиш едни паяци маяци
12
8
 
22
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Приказвате да си чешете езиците.Сигурно защото не му е качествено горивото във Варна ,все още се вият опашки на 2те му бензиностанции и като гледам почти всички скъпи коли са там.Никой не е зареждал от него ама иначе пиешете-корабно гориво било ,смесвал ,дръндрън.Ми зареждайте си скъпо гориво и се радвайте , ако си направите труда да платите за излседване в някоя лаборатория ,ще се учудите с какво карате.Горивата от Лукойл са от руски нефт който е по богат на сяра , затова и цената му е по евтин
11
1
 
8
 
! Отговори
до извънземно преди 7 години
Със сигурност си извънземно, на земята толкова про33то не може да се пръкне даже и в жаагалска турция