Реалистична ли е прогнозата за икономически ръст?

Нужни са целенасочени политики за активизиране на т.нар. демотивирани хора
1 ное 2017 21:28, Екип на Bloomberg
8
Реалистична ли е прогнозата за икономически ръст?
Снимка: Pixabay

Има го елемента "повече от същото" в Бюджет 2018, което е наполовина хубаво, наполовина лошо, но това, което е радостно - има и опит за приоритизиране на важни сектори, като образованието, което е нещо различно и позитивно. Това е изцяло подкрепено от нас и съвпада с нашите приоритети. Има заложени и повече средства за култура и наука. Това каза Васил Велев от Асоциация на индустриалния капитал в България вефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Това, което подкрепяме традиционно и не бихме желали да се променя, е реалистичната прогноза за ръста на икономиката, спада на безработицата и ръста на заетостта, ниският процент на преразпределение на БВП през бюджета".

Прогнозата за ръста е реалистична и дори в известен смисъл консервативна, ако се решат основните проблеми пред бизнеса, а това е липсата на хора за работа и ако се облекчи трудовата имиграция, каза гостът.

"Нужни са целенасочени политики за активизиране на т.нар. демотивирани хора - които нито учат, нито работят, нито си търсят работа. Все още има много такива и си струва да се проучат какви са причините и да се намерят подходящите средства да се мотивират тези хора да си търсят работа".

Повече вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: бюджет - 2018
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Икономиката трябва да служи на хората, а не хората да живеят бедно, да са болни и нещастни, за да могат разни прехвалени икономистчета с жълто на устата да отчитат че са се подобрили някакви макроикономически пооказатели.Кога ще разберете тая проста истина?
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какъв ръст се говори при масово оттегляне на чуждестранните инвеститори? Също така народа полудя временно по жилища ама се вижда вече, че над 50% от покупко-продажбите са с креди и при тези цени доста народ няма да успее да плаща ипотеки, а зимата тепърва почва!
6
1
 
7
 
! Отговори
Румен преди 6 години
след повече от 10 АКО-та ,е повече от реалистична...колко заеми е заложено да вземе правителството?напишете го,не е тайнас управление,базирано само на заем след заем,може да управлява и магаре...
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се бои народе, ръста ще дойде от увеличението на цените.
4
2
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 6 години
Абсолютна Лъжа!
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мотивирайте си електората с 500-600лв заплата, тези дето масово паратизират на чужд гръб, другите се изнесохме зад граница
2
0
 
20
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Мотивирайте хората със заплати .Само с приказки няма да стане.Лозунгите останаха в 20-ти век
1
5
 
18
 
! Отговори
Четири тона суджук преди 6 години
Ще има ръст разбира се. Догодина четиридесет тона суджук.