Млади висшисти започват първа работа в администрацията

Близо 500 младежи ще трупат стаж по програма "Старт на кариерата"
28
Млади висшисти започват първа работа в администрацията
Снимка: БГНЕС

Близо 500 млади висшисти без опит ще започнат първа работа по специалността си в държавната администрация по програма "Старт на кариерата", която се изпълнява от Агенцията по заетостта.

Те ще бъдат наети с 12-месечен трудов договор в централните управления на институциите и техните териториални поделения. Разходите за техните възнаграждения и осигуровки са от държавния бюджет за реализиране на политиките по заетостта.

Младежите са класирани и одобрени от бъдещите си работодатели на проведената в края на миналата година процедура за кандидатстване по програмата, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Предстои още младежи с висше образование, класирани във вторична процедура за кандидатстване по програма "Старт на кариерата", да започнат своята първа работа в държавната администрация на работни места, които няма да се заемат от някои вече класирани младежи.

В програмата могат да се включат младежи на възраст до 29 години, които са завършили висше образование и нямат трудов стаж по придобитата специалност.

В рамките на 12-месечен трудов договор те ще могат да натрупат първия си стаж, професионален опит и умения по придобитото образование, с което да започнат своето кариерно развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Старт на кариерата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
... програмата "Моника Люински"
22
2
 
4
 
! Отговори
Разо преди 2 години
Развратете ги рано рано. Може да ги взимате и от чавдарчета, т.е. от детската градина.
21
2
 
1
 
! Отговори
давайте мнение,юнаци преди 2 години
Давайте,че без вашето мнение държавата загива!
20
3
 
7
 
! Отговори
В. преди 2 години
То в администрацията рябва да работят само хора в неравностойно положение. Другите - към трудовия пазар.
19
2
 
10
 
! Отговори
Шуробаджанак висшис преди 2 години
Депутат, софра, запой.Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет.Кмет, корупция, разцвет. Безпорядък, рев, искри.Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони.Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа.Шок, пародия, държава.Изход, бягство, терминал.Народ, история, финал...
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
-Ко работиш? -Висшист съм.
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е един добър старт. Ако си изиграят правилно картите след година ще са в политиката единици от тях.
16
7
 
17
 
! Отговори
Бай Петко преди 2 години
Дайте им по една мотика и да прекопаят лозето.
15
9
 
26
 
! Отговори
Niki13 преди 2 години
В реалния сектор никой, още от началото ги учат на държавна хранилка да живеят. кой ще работи ?
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е така се хабят пари на вятъра.
13
2
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Имам един познат психолог, който работи държавна работа към някакво министерство. Забравих кое, май на транспорта. Даже се учудих, че в министерствата има такава държавна длъжност - психолог. Та той е с някаква супер мижава минимална заплата и за да се издържа, защото е и на квартира свободен наем си направи и частен кабинет. Та идеята ми е, че направо не знам младите как ще се навият като искат да започнат на стартово 2000лв чисто :)))
12
5
 
27
 
! Отговори
а стига бе преди 2 години
е нали кирчу щеше да намалява администрацията , кво стана ?
11
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Догодина програмата ще чества достигане на 80% от работещите в страната да са държавни служители. Честито. Както е мотото " За нито един работен ден, за нито лев осигуровки"
10
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
500 лева е в НАП и никой не иска. Шефата каза че не могат да дигат защото шефовете са на 1200 лева.
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже ще оставят все пак, някой от опитните служители, да ги обучава, то той ще гърби цялата работа. Горко му.
8
1
 
16
 
! Отговори
Edin преди 2 години
До НаблюдателУчаствах в тази програма 2011/2012 година. Тогава беше 9 месеца и мисля, че заплатата беше минимална 400 бруто, 303 или 304 нето? Сигурно и сега ще получават минимална заплата. Разбира се има възможност след стажа да им предложат щатно място, но изкачването в йерархията за мен е много бавно. Между другото, още като ходих в Бюрото по труда за започването на тази работа стана ясно, че класиран кандидат / ка се е отказал / а при разкриване на заплащането.
7
8
 
12
 
! Отговори
Не са били компютри преди 2 години
Обажда се баба на внучето да го пита как да работи с компютър... Внукът обяснява "Отваряш нов прозорец"... Бабата става и отваря прозорецът на стаята... Внукът продължава "Взимаш мишката в ръка и цъкаш в отвореният прозорец за да започнеш да пишеш"... Бабата пита "Че то тук мишки няма бе чадо?"... "Е как да няма? Не си ли купила?"... "Е защо да купувам мишка?"... "Е бабо как ще работиш на компютъра без мишка?"... "Е добре, отивам да купя"... И бабата отива до магазина за животни да търси мишка..
6
5
 
12
 
! Отговори
Bbbb преди 2 години
Най после хора които са виждали компютър и знаят как се работи с мишката
5
7
 
31
 
! Отговори
Гадняр преди 2 години
Продължаваме промяната, докато държавната администрация достигне един милион души.
4
2
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Тези младежи ще получават трагично ниско възнаграждение. В държавната администрация могат да се научат основно архаични и неприложими в реалната икономика знания. Тези млади хора ще бъдат безполезни за себе си и за обществото. Поредното гениално нищоправене в социалното министерство, управлявано от Георги Гьоков.