Персоналът по Черноморието от Бангладеш, Непал и Киргизстан

Хотелиери очакват ръст на туристите от 10-15%
206
Персоналът по Черноморието от Бангладеш, Непал и Киргизстан

След серията почивни дни хотелите по Черноморието отново ще затворят врати до началото на летния сезон. Причината за това е липсата на персонал.

"Морето е прекрасно място. Сега, в това дъждовно време, не е само това проблемът. Случват се и хубави неща. Тази година мислим, че ще имаме ръст около 10-15% на туристите", коментира зам.- председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов в "България сутрин".

По думите му няма да отворят всички хотели за Великден. 10 са хотелите, които ще отворят в Слънчев бряг.

"Няма за какво да се сърдим непрекъснато. Държавата има грешки в създалата се ситуация. Да не плашим хората. Навсякъде е пълно с работници от Азия", добави той пред Bulgaria ON AIR.

Налбантов е категоричен, че тази година ще има туристи: "Апел към нашия здравен инспектор - по-обрано да споменава лошите неща. В Слънчев бряг и по цялото Черноморие няма да има Ковид, а тук е мястото, на което можем да се лекуваме от Ковид".

Проблемът не е в това, че има демографски срив или че нямаме кадри, смята зам.-председателят на БХАР.

"Аз чакам работници от Бангладеш, Непал и Киргизстан. Те говорят английски, разбират се", обобщи още Налбантов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: туристи
Още от Страната
Всеки втори у нас търси по-добра работа, ходене до oфиcа пpeдпoчитaт eдвa 12%
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
6
 
! Отговори
Турист преди 1 седмица
Бях в петзвезден хотел ,на първа линия, на Албена преди две години. Персоналът в ресторанта масово говореше на руски по между си. Английският им беше като за първи дни в ниво начинаещи,за други езици въобще не говорим. Обслужването не беше по-добро,но не им и дремеше. Малкото български персонал беше в бара и предимно се занимаваше с обсъждане на външния вид на чужденците
108
0
 
12
 
! Отговори
Накратко преди 1 седмица
НА Българското черноморие , българи не се препоръчва да ходят това лято, за да не затрудняват персонала , който не говори български. Изключение , само за българи с преводач - придружител.
107
0
 
15
 
! Отговори
И тия..... преди 1 седмица
... ще изкарат един сезон и повече няма да се появят в България . Както стана с виетнамците, азърбейджанците, пакистанците, дори и украинци. И българските хотелски работници, които вече предпочитат да работят в Гърция, Франция, Испания и Италия но не и да се върнат в някой мутенски хотел по Черноморието ни. Как пък за толкова години тия дебеловрати хотелиери не се научиха че хотелиерството НЕ Е СЕЗОННА РАБОТА дето да наемат който им падне .ТОВА Е ПРОФЕСИЯ и има нужда от инвестиции в персонала...
106
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ваксини нямат, език не знаят, ще работят за без пари 3 месеца и след това дим да ги няма в посока Франция, Германия, Италия. Шенген по суша на куково лято, на върба в петък, когато цъфнат налъмите на хотелиерите.
105
0
 
3
 
! Отговори
до 120 преди 1 седмица
Културен геноцид. Абсолютно.
104
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е дискриминация и геноцид.Как в България българи ще говорят на английски понеже персонала не знаел български?В собствената ти държава ще си принуден да говориш на английски? Това е подигравка с българския език, с държавата, с хората, с българщината.В коя друга държава може да се позволи това?Щом искат да работят, първо да научат езика!Или няма време, както и няма смисъл да го учат.Те ще дойдат тук за малко, а след това бам на въздушния Шенген и адиос, България, извинявайте, че се видяхме.
103
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще тръгна на нашето море когато внесат извънземни за обслужващ персонал! Тези нормални ли са, или да!!!!!??? Кой си мислят, че ще им стъпи!? Как си мислят баба Пена и чичо Гошо да си поръчват чорба на английски!?
102
1
 
3
 
! Отговори
До 109 Аааааа преди 2 седмици
Приятел, дори не се опитвай! Вероятността да ти отговорят искрено и да споделят истината, клони към нулата! Бягай надалеч! Тук вече не е за нормални!
101
0
 
8
 
! Отговори
Аааааа преди 2 седмици
Е ,преди да резервирам хотел,ще питам от къде им е персонала.Не е ли от българи-в Гърция.
100
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Добре че не ходя на българското черноморие! Дано не пламнат разни болести! Дали им искат медицински свидетелства!?
99
0
 
3
 
! Отговори
До 81 преди 2 седмици
Дано зет да ти дойде бе тролей
98
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ковид няма но има стомашни заболявания от говната в говнярското българско мутроморе собственост на говнярските българи които след няколко десетилетия няма да имат държава дано е в ръцете на други хора само не и на говняри български нагли връзкари некадърни мутросмрад
97
1
 
9
 
! Отговори
А преди 2 седмици
На работещите по Албена, Златни пясъци им удържаха по 60 лв на месец от заплатата за служебен транспорт. Това преди 20 години.
96
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То и тия че избягат като получат първа заплата ))
95
0
 
20
 
! Отговори
Капитанът преди 2 седмици
То и аз като видях Доган на Росенец, помислих че е сервитьор от Бангладеш
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Що не сте снимале некой непалец ?
93
0
 
14
 
! Отговори
АББА преди 2 седмици
Знаех си, че някой ден ще формираме състав за взаимнопомощ АББА. Албания, България, Бангладеш и Авганистан. Машитр работодатели ще си докарат циг... всякакви, само и само да не вдигнат заплатите. Не искат да дават пари за хората. Е, да са им честит тези работници.
92
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Често пътувам между Франция и България с кола.Налага се поради факта че с нас вземаме кучето и котето.2500 км ги разпределям Калотина Любляна със спирка Хотел в Любляна и обратно Женева Любляна пак същия хотел.Собственника словнец говори пефектен български и сме доби познати.За първи път той тази година взе работници от Шри Ланка.Питах как е ,защо не европейци.Той каза.Няма,никой не иска да работи.Щом тази уредена страна вече наема индийци трябва да свикваме.Индийчетата са на рецепцията и сервир
91
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
какви ли болести ще ни донесат..някой тиф или холера
90
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще тръгне добър алъш-вериш. Тези сигурно плащат по 10-15 хил евро на черно за тия работни визи. Хотелиерчетата пак удариха кьоравото ама и аз се връщам в Бг да щракам визи на индийци.