Малките всъщност са пораснали – Suzuki

В Токио компанията ще демонстрира бъдещето на малките коли
Обновена: 10 ное 2011 10:20 | 10 ное 2011 10:20,
26
Малките всъщност са пораснали – Suzuki
Q-concept е нещо средно между автомобил и мотоциклет. Снимка: AutoMedia.bg

Suzuki обяви цяла дузина нови модели и концепти, с които ще се представи на 42-рия автосалон в Токио, в началото на декември.

Тогава японската  компания ще акцентира върху „малките автомобили на бъдещето:

– REGINA – оптимизирана аеродинамика, тежи 730 кг и се характеризира с подобрена икономичност;

– Q-concept – е нещо средно между автомобил и мотоциклет, но идеално пасва за пътувания на къси разстояния, благодарение на  компактността  (дължината му е общо 2,5 м) и маневреността си;

– Swift EV Hybrid – компактен електромобил с генератор, захранван от двигател;

– Swift Sport – лесно ще се досетите, че това е спортна модификация на серията Swift. Логично като „спортист“ той носи на борда си най-мощния двигател, по твърдо окачване и нова шестстепенна механична трансмисия. Въпреки характера си Swift Sport ще е с намален разход на гориво и увеличен комфорт. 

Вижте снимките на малките-големи коли в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз имам шкода фабия 1,2 и съм много доволен.
25
0
 
2
 
! Отговори
HCC преди 12 години
Браво, да си караш колицата безаварийно и всички хюмани с Х-хромозоми да се все така щастливи и доволни!
24
0
 
3
 
! Отговори
Anelia - VARNA преди 12 години
imam si TOYOTA - YARIS ( 1000 cc. ) Super kola. Mnogo sum dovolna.Ne iskam nito BMW , nito MERCEDES !
23
0
 
6
 
! Отговори
НСС преди 12 години
до 22,Съгласен съм с това, което пишеш, но е много хипотетично. Реално не реално, според Закона това са коли, защото имат 4 колела, трябва да имат два фара, два габарита и два стопа, 4 мигача. В този смисъл трябва да отговарят и на останалите изисквания за коли, а не за мотори или ATV и т.н. Също, ти говориш по света как е, но всички знаем, че в България се води ожесточена война по пътищата затова, здрав кокпит на колата гарантиращ оцеляване до 'средни удари' е жизненоважен!
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
HCC, има три неща които не взимаш в предвид! Първо, тези коли реално не са коли, а мотори и като такива се регистрират в ЕС! Второ, средната скорост в големите градове е доста ниска и там не стават много тежки катастрофи. Трето, бъдещето на автомобилите не е в карането от човек, а автоматизирането, където катастрофите могат да бъдат сведени до нула!Вече има много успешни тестове за управлявани от компютър коли без нито един инцдент! Вместо да правим танкове, трябва да заменим шофьора!
21
2
 
4
 
! Отговори
НСС преди 12 години
На мен ми е интересно, ако това нещо наречено Q-concept трябва да премине краш тестове, какво ще остане от него или шофьора. Както се знае в ЕС много скоро ще влезне в сила правило за минимален брой събрани точки за стандартизиран краш тест. Тогава тия измислени коли няма да могат да се продават, защото няма да могат да издържат тестовете... ако ги издържат обаче, няма да са на ниската цена заради, която са направени.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
19, няма да се съглася с теб, защото германците искат да заместят АЕЦ с огромни вятърни ферми в Северно море, а не да внасят ток от България. Освен това износът на ток на повече от 500-600 километра при сегашните технологии не е рентабилен, защото са прекалено големи загубите по мрежата! АЕЦ Белене може да изнася рентабилно ток единствено на балканите!
19
3
 
0
 
! Отговори
12 преди 12 години
9,аз съм на мнение(мисля че ще се съгласиш),че богатите контролират бедните.АЕЦ Белене се строи от чужди фирми в нашата държава и участват след това в управлението и.С две думи защо да си строят нещо толкова опасно при тях след като то може да бъде тяхно и да го използват от дистанция...Така е в живота.Бедните народи са по-работливи и по-глупави(в смисъл че позволяват да бъдат използвани)Така че не разчитам богаташите да мислят за природата повече от бедняците-те имат всичко и не им пука.:)
18
5
 
2
 
! Отговори
Мутра преди 12 години
За мисля да продължа да си карам джипа.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако погледнете колите в града ще видите, че в 60% от тях се вози само един човек, в около 35% има двама души и само в около 5% от колите има трима или повече души!Една такава двумеснатна количка реално върши работа в 95% от случаите!
16
0
 
3
 
! Отговори
9 преди 12 години
12, има определена доза истина за това което казваш за пестеливоста, но това е само едната страна на монетата! В Германия под натиска на избирателите забраниха АЕЦ, въпреки че повечето хора знаят, че това ще означава поскъпване на тока!
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Срамота да имат толкова пари и да правят такива смехории...
14
1
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
до 7. Заповядай на Мануел Кандела като тръгвам ще ти ги покажа как в редичка се изнизват в дясно след ротондата щото има камеркииии щрак щрак и глобичкатааа. И въъърти из крарталите 30 минАз знам къде са камерите и пера с 170. Същото го правят и другите европейци даже с 220 ме задминават. Това е секи ден в 10 минутната отсечка до работата ми
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
10, реално на човек му трябват две коли! Една такава малка за градско движение и една по голяма и удобна за по дълги растояния! В момента в Париж чрез новата система аутолиб се опитват да постигнат нещо подобно! Голямата кола си я купуваш и си я държиш в къщи, а малката електрическа кола може да я наемаш за символична сума за 1-2 часа от хиляди точки в Париж!
12
0
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
До някъде се съгласих с мнението ти,но има и нещо,което мисля че не е така."за разлика от българите западняците са отговорни хора и мислят за околната среда! "Те не мислят за околната среда а за пари!Ако мислеха за околната среда...четките им за зъби нямаше да са електрически(най-малкото)Те правят сметка на парите до цент,а ние...ние сме си българи и сме ларш..както се казва.
11
0
 
1
 
! Отговори
. преди 12 години
Имаше подобно возило във филма "Изкуствен Интелект" преди 7-8 години , ето че вече е факт, ако са прави тия дето казват , че филмите ни подготвят за бъдещето се плаша какво ни чака.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За градски условия, това е идеален автомобил! Добре би било ако има преференции за паркиране в сините зони! Реално две такива коли могат да паркират на мястото на една традиционна кола! Ако всички почна да ползват за града подобни коли, паркоместата в центъра реално ще се удвоят!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1, българинът като цяло е беден *** и гъзар и затова не може да си предстви да се вози в една такава кола!За западняците колата отдавна е средство за предвижване, а не обект за гъзария и затова ако е по удобно се качват на велосипед, скутер или такива малки коли! Да не говорим за това, че за разлика от българите западняците са отговорни хора и мислят за околната среда!
8
0
 
4
 
! Отговори
. преди 12 години
Тая машинка е много яка , жалко че съм дълъг ...
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Така е в европа забранено е да се карат смартове и тем подобни където има над 80 ограничение."Къде пък са забранени смартовете? Що дрънкаш и лъжи освен глупости?