Подпалиха колата на юристка, защитавала ромската фамилия

Вероятно палежът е заради мои дела, коментира Анастасия Будакова
Обновена: 30 сеп 2011 18:14 | 30 сеп 2011 18:14,
133
Подпалиха колата на юристка, защитавала ромската фамилия
Снимка: В. "Марица"

Неизвестни са запалили автомобила на адвокат Анастасия Будакова в Пловдив. Юристката защитава приближения на Цар Киро Спас Христов. Мъжът е обвинен в прегазването на двама полицаи и двама младежи след убийството на 19-годишния Ангел от Катуница миналия петък.

Палежът станал в нощта, след като адвокат Будакова се явила на делото за мярката за неотклонение на нейния клиент.

Автомобилът е бил паркиран пред дома на защитничката в сряда вечерта. В четвъртък в 4,05 часа сутринта в полицията е получен сигнал за пожар на лек автомобил „Тойота Авенсис”, който бил паркиран на улица „Ген. Данаил Николаев”, където живее и самата Будакова.

„Разследващите са установили, че огънят е изпепелил предницата и купето на тойотата, а частично е изгоряла предницата и на лек автомобил „Фиат Пунто”, съобщиха за Dnes.bg от дирекцията на МВР в Пловдив, но отказаха да кажат чия собственост е изгорелият автомобил.

Оттам поясниха, че третата засегната от пожара кола е „Мазда”. Превозното средство е с разтопена предна броня и обгорял преден ляв калник.

В момента се разследва дали пожарът е умишлен.

Бащата на Анастасия Будакова – Димитър Будаков, е бил дълги години адвокат на фамилия Рашкови.

Двамата юристи работят на едно място, а тяхната кантора се намира близо до Съдебната палата в Пловдив. Баща и дъщеря са едни от най-добрите адвокати по наказателни дела в града.

„Вероятно палежът е заради дела, които водя”, бе лаконичният коментар на Анастасия Будакова пред Dnes.bg.

Тя разчита на криминалистите да установят дали има умисъл в палежа и да открият евентуалния извършител на престъплението.

В сряда следобед Окръжният съд в Пловдив остави с постоянна мярка „задържане под стража” Спас Христов и Георги Йорданов, които са обвинени, че са управлявали автомобили „Фолксваген” и „Мерцедес” и са прегазили двама униформени служители на реда и двама младежи от Катуница.

Полицаите са със счупени ръце и различни наранявания, а момчетата са с тежки травми. Едно от тях – 18-годишният Петър Георгиев, все още лежи в болница.

Подсъдимите са многократно осъждани за различни престъпления, а събраните до момента доказателства сочат, че са извършили деянията умишлено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
7
 
! Отговори
ааааа преди 13 години
не не не не е умишлен палеж,или инсталацията е на късо нещо или тая е поръчала да и запалят колата да си направи реклама,че защитава престъпници ! Може пък и някой от управляващите да му се наложи да и ползва услугите след време... ;) Според мен ТЯ е поръчала на някой от роднините на Цар Киро да и запали колата,така че милиционерите да дерзаят в тази посока !
127
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до Дражко 103тя е стара мома и няма деца
126
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО НА ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ! ТАКА ЗАПАЛЕТЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!ПРЕВЗЕМЕТЕ ТЕЛЕВИЗИЯТА И НЕКА НАРОДНИ ХОРА ДА УПРАВЛЯВАТ ТАЗИ СТРАНА!БЕДНИ СРЕЩУ БОГАТИ А ПО СРЕДАТА Е ПОЛИЦИЯТА-ТОВА Е БОРБАТА!ПОЛИЦИЯТА Е МАША НА ВЛАСТТА-ТЯ Е ВРАГ НАРОДЕН!БИЕ ДЕЦА ЗА НИЩО!КОЙ ЩЕ СЪДИ ПОЛИЦИЯТА КАЖЕТЕ МИ?
125
1
 
18
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Браво на вас Прометеи Господ здраве да ви дава, който ги защитава "царете" това заслужава! Народа яко е побеснял , радвам се!
124
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъв ли човек трябва да си, за да си изкарваш парите по този начин?Да убеждаваш хората, че всякаква ***-престъпници и убийци са невинни, за което да получаваш пари.Как трябва да се чувстваш знаейки, че си оправдал явен убиец, примерно?Но пък си получил много пари за това си умение.Отвращавам се от тези хора.
123
2
 
26
 
! Отговори
браво преди 13 години
браво,браво.................
122
2
 
5
 
! Отговори
Костов преди 13 години
До 119добавен от: Tasos-student- VARNA: То пък от вас много става нещо.Вземете, че се научете да работите, а не само да искате и да стачкувате.Ама трябва ЕС да ви спре кранчето с помощи и да питате тогава къде ***(извинявам се) гладните.Мързелив народ, хич не се хвалете, че и акъл да давате.
121
2
 
10
 
! Отговори
Ъ преди 13 години
Аве, маляка сплескан! Вие излизате на протести щото някой се опитва да ви спре кранчето! Цял живот на гърба на Европа сте били! Докато другите бачкаха вие се събуждахте в 9...отивахте на работа в 10..поработвахте до 13...после се прибирахте да поспите, и после пак на работа за около час. А получавахте големи заплати! Големи осигуровки, безплатни лекарства..!! Вие сте мързеливо, гадно, паразитно племе! И сега умирате от глад! А дали сме роби, били сме ви,и ако трябва пак ще ви бием, пондий скапан
120
7
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
простотия до шия...цялата ни работа такава..тц тц
119
3
 
21
 
! Отговори
Алекс2 преди 13 години
Че какво лошо са направили ? Щом държавата я няма ,ще дойде Вилхем Тел...
118
3
 
27
 
! Отговори
ha ha преди 13 години
така, така, взе да ми харесва, акта е справедлив, но сега да има и някой съдия или прокурор където за нищо не стават да ги гръмнат ще е супер. То така или иначе закон не ги лови
117
12
 
9
 
! Отговори
Tasos-student- VARNA преди 13 години
NI6TO NE STAVA OD VAZ BULGAROTO. NIE VO GREECE PRAIM PROTESTI 100 000 4OVEKO. A VIE BULGAROTO NE MOSETE DA SE SABERETE DAJE 5000 - 6000 4OVEKO. I ZATOVO VINAGI 6TE OSTANETE ROBSKO NAROT. SRAM !!!!
116
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая още ли е жива? Не колата, самата тя е за запалване! Или поне за командировка 10 минути под колелата на *** бус, който се движи напред-назад!
115
3
 
50
 
! Отговори
SS преди 13 години
Искам да изкажа най-сърдечни благодарности към тези Патриоти който са го направили. А тази да отива на магистралата да работи.
114
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, не е редно, но е заслужено щом държавата работи с мутренски методи и хората ще си търсят правата с мутренски методи. И дано и на Киро адвоката го пречукат някъде.
113
1
 
64
 
! Отговори
oho преди 13 години
Я каква лъскава кола личи по задницата. Поздрави за извършили деянието. Надявам се да не бъдат хванати, или поне да го кажем по адвокатски "да няма годни доказателства" срещу тях
112
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Муха ги ухапала тия, а и застраховка ще вземат,най-вероятно, но все е нещо.
111
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво, на момчетата, благородна кауза! Който не е с БЪЛГАРИТЕ е против БЪЛГАРИТЕ!Е сега почна да им се разказва играта на гаджалските и *** ***!
110
2
 
54
 
! Отговори
qwer преди 13 години
Не само колата,тя трябва да гори, но нищо дано гори в ада Бог понякога е българин,а с нея да горят и всички съдии и прокурори които продават националноста си за пари,това са прослойката *** които са най-нежелани в бг обществото.Да горят в ада малко им е.
109
2
 
62
 
! Отговори
ТОМОВ преди 13 години
Мислите ли че тази адвокатка има някаква съвест?Тя отдавна е забравила какво е това и се интересува само от пачките дето ще получи след като оправдае следващият престъпник.Дано я претрепят някъде отрепките дето е защитавала.