По-строга присъда за банковия похитител от Сливен

Апелативните магистрати решиха той да лежи в затвора 16 г. и 8 месеца
6 мар 2012 18:16,
71
По-строга присъда за банковия похитител от Сливен
Похитителят Стефан Петров. Снимка: архив, БТА

Бургаският апелативен съд увеличи присъдата на банковия похитител от Сливен Стефан Петров. Апелативните магистрати постановиха наказанието му да стане 16 години и 8  месеца затвор.

През октомври миналата година Сливенският окръжен съд го осъди на 14 години и половина затвор за въоръжения грабеж в клона на Инвестбанк в града. 

На 23 март 2011 г. мъжът нахлу въоръжен в банката, простреля един от охранителите, а после държа пет служителки като заложници, преди да се предаде.

Процесът се гледаше по съкратената процедура по искане на Петров, който се призна за виновен. Срещу него са повдигнати девет обвинения.

Мотивите за увеличаването на  наказанието са, че първоначално не са взети под внимание основни моменти от самата случка, както и личността на похитителя.

Още по темата

Обирът и последвалата заложническа криза в Сливен са обществено опасно деяние и напоследък подобни случаи зачестяват. А самият Петров пък се е подготвил допълнително за това, което е смятал да извърши. В банката е стрелял два пъти, мотивираха магистратите по-строгата присъда.

Апелативният съд намали сумата, която Петров трябва да изплати на пострадалия охранител в банката Станчо Станчев, от 150 000 на 100 000 лева.

Решението на Апелативния съд може да се обжалва в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПИТАШ ЗАЩО Е ТАКА ЗАЩИТАВАН...? ЗАЩИТАВАН Е ЗАЩОТО СТЕФАН НЕ Е ПРЕСТЪПНИКА, КОЙТО ВСИЧКИ ИЗКАРАХА...СТЕФАН Е ЕДИН НОРМАЛЕН ЧОВЕК И СТРАХОТЕН ПРИЯТЕЛ...ДОПУСНА ОГРОМНА ГРЕШКА И НИКОЙ НЕГО ОТРИЧА, НО ДА НЕ БИ ТОЙ ДА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРЕСТЪПНИК В ДЪРЖАВАТА НИ...? ЗАЩО ЗАКОНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЛЯТ СПОРЕД ХОРАТА...НАЛИ ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ ЕДНАКВО...ЗА УБИЙСТВО ДАВАТ ПОД 10 ТА ДОРИ И УСЛОВНО А ЗА ГРАБЕЖ ПОЧТИ 17... ДА, ТОЙ СТРЕЛЯ ПО ЧОВЕК, НО АКО ИСКАШЕ ДА ГО УБИЕ ЩЕШЕ ДА ГО НАПРАВИ...
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BOKLUCI GURNALISTI,VLAST I MINISTRI SHTO NE OSADIHTE MARGINITE,DANCHO RELETO,BORECA ,NAGLITE ,KADE E JANI TASHEV ?kVO STANA SAS SAKO ....S HILADITE MAIMUNI A NJAKV CHE VLEZNA PSIHICHNO BOLEN GO OSADIHA NA 18 GODINI NESHTASNICI
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо е така защитаван този незнам. Стреля по човек. Ранява го и слава богу той не умира. Държи жени против волята им затворени стреля по полицаи. Може би трябваше да му дадат условна присъда за това че съдейства на органите на реда ??? Или за това че се е предал доброволно да му дадат медал и наказание глоба от 50 лева ?????? Малко са му. Едната цел на наказанието е превантивна. Разбира се не се знае дали следващия който посегне на банка ще бъде хванат.
56
1
 
2
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Това момче ще гние в затвора за сметка на истинските убийци но в такава кумонистическа държава страда бедния човек никога няма да се върна да живея в нея
55
6
 
1
 
! Отговори
банкера преди 12 години
Най сетне нещо се случва в държавата: увеличаване на присъда (за да не си мисли някой ,че може да се разхожда с пищов из банките), осъден за незаконна сеч (докато все още има гори)и убит *** по време на поредна кражба.
54
1
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Очевидно не сте разбрал моята "тънка" мисъл. Не може да се нарече ВИНОВЕН!!!!!, защото е дръзнал да наруши Системата, т.е. излязъл е ИЗВЪН МАТРИЦАТА.
53
0
 
14
 
! Отговори
CA преди 12 години
Не разбирате ли какво става бре, става дума за НАЗИДАНИЕ. - Обир на *** банка, която не се знае колко *** от правителството, прокурори и съдии държи в джоба си. Ако беше влезнал да обира офиса на някоя фирма сигурно щеше да се размине с присъда от 6-7 години и да излезне след 4. Алчните престъпни банки, които доведоха до фалит половин България обаче искат да покажат, че те командват парада и никой не трябва да се *** с техните пари и власт
52
0
 
6
 
! Отговори
BG преди 12 години
AMI IOSIF IOSIFIV(IOSKO)KAKVO PRAVI PO ULICITE NA SLIVEN????ELEMENTARNO....MADE IN BG.....
51
4
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Тази присъда е реална, за това което е извършил. Два дни пет служителки в банката ги държа за заложници. Простреля и млад човек на 40г. Представете си какво са преживели тези хора и техните близки през това време.Това, че съдът не е осъдил обективно другите престъпници /Маргини, убийците от Соло, Ставийски.../ е друг въпрос.
50
0
 
9
 
! Отговори
sdsd преди 12 години
ако беше блъснал и убил някой щеше да му се размине... леко пиян щеше да мине невменяем под въздействието на алкохол...
49
0
 
16
 
! Отговори
Браво преди 12 години
Тоя няма пари за подкуп,няма връзки и ще лежи за назидание... А наркобосовете са болни,няма доказателства... "браво" на магистратите-нуждаещи се от имоти по морето! И наздраве!!!
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Боко,Цвъцко,Плевнята и тия с бонусите по колко ще лежат?????
47
0
 
9
 
! Отговори
Arhitekta преди 12 години
Ако беше влезнал и ги беше застрелял всичките и после да излезне и да се предаде, а не да го дават 2 дена по телевизията щеше да вземе по-малко години...факт .Онзи убиец от Перник , с баща от БСП потулиха братче случая за две години и чак тогава почна процес, че и го оправдаха, ето така се прави...Да изгние тоя перничанин гаден долен дано...
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
S po 2 3 ubijstva se razhojdat kato barovci.samo qakat da hvanat njakoi ahmak da pokajat kak dobre raboti sistemata
45
1
 
0
 
! Отговори
do 39 преди 12 години
nali vsi4ki prokurori i sudebna vlast si e starata ,tia e neprikosnovenna i nepodlegi na smiana do opredeleno vreme ,kakvo ima ob6to gerb v tova 4e komunisti sa o6te v sudebnata sistema i da iskat da ia smeniat nemogat a tia e izbrana ot tia bokluci predi tiax ....ama ti ,kato si pros govori si gluposti
44
2
 
20
 
! Отговори
Ники преди 12 години
А убиеца пред Соло?!?За двойното убийство,а?
43
0
 
16
 
! Отговори
sani преди 12 години
a za ubieca pred SOLO opravdaxa go.. dvoino ubistvo nameren noga kamerite go snimali, poxvalil se pred bak6i6 ..svideteli i opravdatelna prisuda,.....E are stiga be
42
1
 
1
 
! Отговори
ДО Р.Р. преди 12 години
Радостине,язък ти за хубавото име.....
41
0
 
3
 
! Отговори
Хаджи Ахил преди 12 години
Радостин Радуков, ти усещаш ли колко глупости си написал в пост 40. Банкерката била изложила колегите си на опасност като натиснала паник-бутона. Ами за какво и тоя бутон там тогава. Да го махнат.Да махнат въобще цялата охрана на банките и който иска отива и му дават парите. А после отиват да го търсят. Така ли е най-добре според тебе. А банковите охранители съвсем не са това,което пишеш.Ако на теб нещо не ти е симпатичен някой от тях не значи,че трябва да се пишат нелепости.
40
3
 
1
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
ЗАСРАМИ СЕ !!!