Четирима в ареста след луд екшън по столичните улици

Ченгетата гонили посред нощ банда за грабежи
Обновена: 15 мар 2012 15:08 | 15 мар 2012 12:57,
77
Четирима в ареста след луд екшън по столичните улици
Полицията сгащила бандитите, след като ограбили мъж. Снимка: архив, Булфото

Полицията задържа четирима души от престъпна група за грабежи след луд екшън и преследване по столичните улици, съобщиха от МВР.

Спецакцията е проведена тази нощ от криминалисти от сектор „Грабежи” и Групата за проникване и специализирани полицейски операции „Кобра” при СДВР.

Ченгетата следили бандата в продължение на месец. Най-напред в полезрението им попаднал нейният лидер - О.Х. /41 г./ от Самоков, който пребивавал в столицата.

По първоначални данни той притежавал и незаконен пистолет. Били установени и членовете на групата В.П. /19 г./ от Банкя, К.П. /24 г./ от Годеч и Б.Й. /21 г./ от Костинброд. Имало данни, че групата възнамерява да извърши кражба от пункт за изкупуване на черни и цветни метали в покрайнините на София.

Около полунощ пред голяма търговска верига криминалистите засекли колата на четиримата и ги проследили. Малко по-късно пред блок в жк: „Стрелбище” мъжете за секунди нападнали мъж, набили го, свалили якето от гърба му и се качили в ползвания от тях „Мерцедес”.

Четиримата отказали да се подчинят на полицейските разпореждания, шофьорът подкарал бясно колата по тротоара и се опитал да прегази тримата полицаи. Последвала гонитба из улиците на София. Мъжете не реагирали на подадените звукови и светлинни сигнали от полицейските автомобили.

В района на бензиностанция на бул. „Константин Величков” полицаите ги засекли и след като те отново не се подчинили, произвели предупредителни изстрели. Тогава колата им се блъснала в оперативния автомобил.

Трима от тях били арестувани от служителите, а четвъртият успял да избяга. Скоро обаче и той бил задържан.

Четиримата мъже ще останат в ареста за 24 часа. Двама от тях – О.Х. и Б.Й. са криминално проявени. О.Х. е известен за кражби, осъждан, а 21-годишният младеж е регистриран за грабежи, кражби, хулиганство и притежание на дрога.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: групаполицаиграбежи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
9
 
! Отговори
Judge Dredd преди 12 години
"Четиримата мъже ще останат в ареста за 24 часа."-След всичко това не трябва да излизат навън поне за 10 години!!!!!!!!!!!!!
51
0
 
3
 
! Отговори
lud преди 12 години
az gi vidqh snoshti kato se pribirah ot rabota - kam 12 ve4erta gi bqha natrashkali.pomislih 4e sa *** i neshto sa zgazili luka tam po tehnite si *** rubriki.beshe mnogo golqm cirk - imashe i nekvo taxi - qvno i bakshisha e pomagal da gi hvanat
50
0
 
0
 
! Отговори
добавен от: До До &q преди 12 години
ето кой е комплексара!
49
9
 
12
 
! Отговори
само питам ? преди 12 години
Сред задържаните ,...има ли ДЕЙСТВАЩИ ,ИЛИ БИВШИ ПОЛИЦАИ.....?Без тях не минава ----вече 22г.!
48
7
 
1
 
! Отговори
До До "мони&qu преди 12 години
Най вероятно си някой мяукащ ***,я от Русе,я от Сливен или Ст.Загора,а жена ти прави *** на Обелци ***.
47
9
 
3
 
! Отговори
До "мони" преди 12 години
ти точно кое поколение беше? Дядо ти да не е бил овчар в Обеля случайно? Или и той е бил от многото гастролиращи престъпници в столицата ни? Ако е дошъл от някой добър род извън София, защо плюеш провинцията? Ако си 18 поколение софиянец, значи си със 100% СЕЛЯНИН ШОП! И да в София е един мн. хубав град, който ако беше в друга държава, щеше да е супер, но не и сега!
46
6
 
38
 
! Отговори
ИВАН преди 12 години
СЕГА СЛАВИ ТРИФОНОВ,СТАНИШЕВ,ПЪРВАНОВ,МЕСТАН И СОЦИОЛОЗИТЕ КЪНЧО СТОЙЧЕВ И АНДРЕЙ РАЙЧЕВ ЩЕ ВИКНАТ В ХОР -ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА. АМА ДРУГАРИ КОМУНИСТИ /МИЛИОНЕРИ /,ЗАЩО НЕ КАЗВАТЕ НИЩО ЗА ПОБОЯ И УБИЙСТВОТО НА ПОЛИЦАЯ ОТ МУТРАТА ? ПИСНА НИ ОТ ТАКИВА ШАРЛАТАНИ КАТО ВАС. ДОКОГА ЩЕ НИ БАЛАМОСВАТЕ? БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИСКА РЕСПЕКТ ОТ ПОЛИЦИЯТА ,А НЕ РЕСПЕКТ ОТ МУТРИТЕ И КРИМИНАЛНИЯТ КОНТИНГЕНТ.
45
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хах сега ще "ядат" лукчета цяла нощ и след това ще ги пуснат, за съжаление!!!
44
0
 
12
 
! Отговори
НЕВИННИ преди 12 години
А защо бягат....?
43
0
 
22
 
! Отговори
Житан преди 12 години
Пили алкохол-случва се...пребили някой-нормално...побегнали кога ги гоня-стандартно....ама да ми блъснат колата се вече не трае,затова с по две стоп патрончета между чатала от не повече от 2м......После да се оправят как искат социално и криминално
42
1
 
21
 
! Отговори
ф-1 преди 12 години
До 54:Не съм от твоя *** малцинствен етнос-ти дори и ник нямаш.Навсякъде в света,когато заловят някой в ЯВНО пестъпление,не се пише:В.П. от Банкя;А.П. от Годеч ит.н. а се показват престъпниците по телевизията с пълните им имена . Но тук не се знае кой на кого е човек,кой на кого е платил или се отчита и милиционерите да си вкарат автогол.По нашата система едни и същи хора ги хваштат по десет пъти и те все са си на свобода.
41
2
 
1
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
41 плосък си
40
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
i tiq sa *** nali?6to sega ne pi6rteako bqha *** 1000entara 6te6e da ima.rassisti
39
2
 
13
 
! Отговори
помооооощ! преди 12 години
Насилиеееее,полицещинаааа.......в Бг ,...."Остави човееееко"......!Искам си ЛИЧНИЯТ АДВОКАТ !*** В бГ ПРОДЪЛЖАВА !
38
11
 
5
 
! Отговори
memphis преди 12 години
Повече от половината коментари тук са написани от 2-3 СЕЛ-*** въодушевени от чутовната битка на милиционерите с престъпността!
37
3
 
4
 
! Отговори
ганю преди 12 години
това е насилие и превишаване на правата от мвр-то
36
10
 
8
 
! Отговори
Ф-1 преди 12 години
Много от възмутените "коментатори"биха искали:Да ги гръмнат на място!Как ще ги гръмнат на място, ами ако са техни КОЛЕГИ?
35
3
 
28
 
! Отговори
Бо преди 12 години
Трябвало е първо да ги застрелят и после да им прочетат правата!
34
0
 
27
 
! Отговори
Ицо преди 12 години
Разстрел за тия микроби !!!
33
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ченгетата си вършат работата, но сега "обективният" БГ съд ще се "самосезира" и ще ги пусне! Бавна и мъчителна смърт за всички подкупни съдии, магистрати и всякаква друга ***!!!