ДАНС задържаха още двама заради банковите атаки

Иззети са и компютри
Обновена: 29 юни 2014 21:32 | 29 юни 2014 19:46,
22
ДАНС задържаха още двама заради банковите атаки
Снимка: Архив, БТА

Служители на ДАНС са задържали още двама заради действия, насочени срещу банковата стабилност. Специализирана операция се е провела на територията на столицата, съобщават от Агенцията. 

Още по темата

От ДАНС съобщават, че лицензиран инвестиционен посредник е изградил мрежа от свързани фирми за маркетингови услуги, чрез която на 26-27 юни 2014 г. на физически и юридически лица са изпратени стотици съобщения, озаглавени "Информационен бюлетин относно рисковете за депозити в български банки".

При акцията са иззети компютърни конфигурации. Специалистите са установили връзка между лицата и задържаните по-рано днес четирима души в София. Работата по случая продължава.

С този арест задържаните днес заради банкови атаки станаха петима. Така общият брой на задържаните лица набъбна до седем. Те са разпространявали невярна информация, уронваща престижа на търговски банки и дестабилизираща банковата система

Единият от арестуваните дне - Венцислав Агелов – Чикагото, беше пуснат по-рано днес. Той в момента е обвиняем по дело за трафик на наркотици. Чикагото е бивш полицай, който през годините има присъди за контрабанда и данъчни престъпления.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
2013 преди 9 години
Кутев, Кутев да потърсят, не тия дребни риби дето пращали мейли на не знам кого, в които дори не се споменава ***.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чикагото е бивш полицай, който през годините има присъди за контрабанда и данъчни престъпления.-------------------Кефят ме такива хора!
6
2
 
5
 
! Отговори
Беселина преди 9 години
Интересно ми е кога ще задържат и Бойко Борисов?
5
1
 
5
 
! Отговори
Bob преди 9 години
Та кво стана с матряла? Май не е от най-добрия верно.....
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За философите по-долу: Финансовата система на страната ни е по-стабилна, от тази на повечето европейски страни. За да го разберете обаче, трябва да знаете повече езици от българския. Относно "свободата на словото" и как мога да пращам на 50 000 човека каквото си искам, ще ви попитам следното: Ако хукнете в пътнически самолет крещейки " Оня е велик и ща ви гръмна" и случайно отпред са седнали 10-на баретки и ви наврат тъпата глава там де слънце не огрява, то това нарушава ли свободата на словото?
3
3
 
5
 
! Отговори
Извод преди 9 години
В 21 век наредиш ли се на опашка пред банка,ако нямаш влог в нея,значи си терорист,или заплашваш националната сигурност.Това е като ислямски закон май?Погледнеш ли чужда булка -прелюбодеец си!
2
3
 
21
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Определени политически кръгове целенасочено се опитват да сринат икономиката на страната ни, атакувайки банките, за да постигнат гнусните си и непочтени цели. Най-жалко е, че българската журналистика грижливо ги обслужва, промивайки мозъците на опростачения ни и слабоумен народ, който като стадо се юрва да си тегли спестяванията, без да мисли, че съзнателно го подтикват към това. Странно защо никой не търси отговорност на журналистите, с помощта на които се случи всичко това?
1
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер пародия на държава и служби! Аз лично, ако напиша, че всички банки в България ще фалират в четвъртък??? Тогава кво праим? Взимате ми всички 7-8 компютри и ме разпитвате в ареста или какво! Ай стига с тея КЪОРФИШЕЦИ!