Общо 24 са арестуваните при спецакцията на ДАНС

Задържани са и по подозрение за връзки с Ислямска държава
Обновена: 25 ное 2014 22:28 | 25 ное 2014 21:16,
77
Общо 24 са арестуваните при спецакцията на ДАНС
Снимка: Dnes.bg

При мащабна спецоперация на ДАНС и прокуратурата срещу проповядването на радикален ислям в България са арестувани 24 души, сред които ходжи и имами, съобщи bTV.

По-рано през деня бе арестуван и ходжата Ахмед Муса Ахмед, който беше осъден на 4 години ефективно за радикален ислям. Той беше на свобода, защото присъдата му не е влязла в сила и той я обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

Още по темата
При акцията на спецчастите са проверени 40 адреса в Пазарджик, Пловдив, Асеновград, Смолян и Хасково.

Намерени са флашки, книги, рекламни материали, снимки и знамена, които са свързани с радикален ислям и Ислямска държава. Някои от задържаните опитали да изхвърлят флашките в тоалетната.

Част от адресите на обиските съвпадат с центровете на разпространение на радикални фундаменталистки послания, които излязоха на бял свят във връзка с делото срещу 13-те имами, осъдени през март за противодържавна пропаганда и насаждане на верска нетърпимост.

Тази сутрин джамията „Абу Бекир” в ромския квартал "Изток" в Пазарджик беше блокирана още от ранни зори от коли на жандармерията. При обиска на дома на Ахмед Муса Ахмед са иззети компютри, книги и проповядващи материали, които са насочени срещу демократичните принципи

От ДАНС посочват, че се разследват престъпления срещу проповядването на фашистка или друга антидемократична идеология.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Romakira преди 9 години
Не е ясно от кога Дасикане Рома са християни а Хорахане Рома мюслумани в България , вероятно в История на България нещо липсва
44
1
 
5
 
! Отговори
ЕКЗАКТНО! преди 9 години
СЕга МЕСТАН,ДОГАН да си кажат ЕКЗАКТНО мнението!МНОГО замълчаха и двамат за ИД!НЯМАТ мнение??? Като Путин.А Пеевски, ЦОНЕВ, БИсеров?? Все са от ДПС.БИсеров?? Ехо????
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Викайте Арлин Антонов.....НЕЗАБАВНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
42
1
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Tazi novina shte stane izvestna v sveta.
41
0
 
4
 
! Отговори
koko преди 9 години
prosto ne mojete da si predstavite kolko sa seriozni neshtata , mnogo hora ot Pz kato gledat tezi s bradite ili hodjite kakto im vikat tuka kak skurcat s zubi a tezi koito triabva da vzemat merki kato DANS ili koito i da sa se zanimavat s gluposti , predi niakolko dni deteto mi s negovi priateli decata sa na 13-14godini mi razpravia kak kato minavali pokrai magazin Peni gi podgonili edna tumba ciganeta da gi biat tova stava na 70-80 metra ot policiata v Pz , tova kakvo e vzema li policiata merki
40
0
 
5
 
! Отговори
до коко преди 9 години
Братле те и с кокошкарските истории не се справят.Битовата престъпност много мори народа и за това и станахме царство на глупаците. И България ще се оправи като се построят още два - три затвора
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 44Много правилно колега. Запомнете това име Арлин Антонов - да е жив и здрав този истински БЪЛГАРИН.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сред задържаните имало ходжи и имами... Нека някой от джурналистите каже какво е различното. А ако не могат, да си праснат главите в стената.
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bas hvashtam che sa ni dali informaciata otvunka.I kade e Hristo Biserov?
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Попа с картечницатаBRAVO,TOVA E EVROPEISKOTO MISLENE.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименA TI POZNAVASH LI ARLIN ANTONOV?
34
0
 
16
 
! Отговори
балък преди 9 години
Можеше да са и 240 или 340, но отново различни "спецалисти" се надпреварваха да споделят в медиите информация /вероятно чувствителна/, че за ИДИЛ се бият и български граждани!!!!!Как при тая говорилня, момчетата от службите, да си вършат работата???? Да, имаме проблем с радикализацията на част от населението, и по някакъв начин трябва да го решаваме заедно, а не да изпадаме в крайни и безмислени празнословия!!!!
33
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В много групировки участвам , но ИД заколят ли в бг парламента всички прасета ще стана част и от тях !!!
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Накрая да не се окаже , че цялата пара е отишла в свирката на парахода? Защото истинска акция на времето проведе Арлин Антонов!
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До САМО ДПСЗАСТРЕЛЯСЕ, ЖИВОТНО!ПРЕДИ НЯКОЙ ДРУГ ДА ГО НАПРАВИ!
30
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"По-рано през деня бе арестуван и ходжата Ахмед Муса Ахмед, който беше осъден на 4 години ефективно за радикален ислям. Той беше на свобода, защото присъдата му не е влязла в сила и той я обжалва пред Пловдивския апелативен съд." ИНТЕРЕСНО, ПРИСЪДА КОЯТО НЕ Е В ДЕЙСТВИЕ БАХ МАА МУ, АМИ ДА ИМ ПРАТИМ АРЛИН АНТОНОВ И ХОРАТА... ПРАВИЛНО НАПРАВИХА НА ВРЕМЕТО ТЕ
29
3
 
40
 
! Отговори
младен преди 9 години
"По-рано през деня бе арестуван и ходжата Ахмед Муса Ахмед, който беше осъден на 4 години ефективно за радикален ислям. Той беше на свобода, защото присъдата му не е влязла в сила и той я обжалва пред Пловдивския апелативен съд."Абе в белите държави като обжалват ефективни присъди, не си ли чакат решение на жалбите зад решетките???
28
67
 
6
 
! Отговори
САМО ДПС преди 9 години
ДПС--ВТОРА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В БЪЛГАРИЯ!!!
27
64
 
6
 
! Отговори
САМО ДПС! преди 9 години
ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ДПС!/...живот и здраве , напролет.../
26
0
 
4
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Бря, тия значи ми дължат пари щото аз съм си от край време с брада!