Вместо глиган, генерал взе на мушка 34 афганистанци

Бивш главсек на МВР ги хванал при лов в Странджа
29
Вместо глиган, генерал взе на мушка 34 афганистанци
Снимка: Булфото, архив

Вместо да убие глиган, бившият главен секретар на МВР генерал Илия Илиев задържа група от 34 мигранти по време на лов през уикенда на Осман баир между странджанските села Голямо Буково и Тракийци.

Територията  е на дивочовъдно стопанство.

"Няма специален инструктаж за мигранти, но ловците си говорихме за този проблем и че има скучаи на бежанци, които минават през териториите на ловните дужинки и дивечовъдните стопанства", обясни той пред bTV.

Ген. Илиев призна, че не той е попаднал на мигранти, ами те на него.

"Като започна гонката след 15 минути на 20 метра от мен започнаха да минават в колонка и спряха, когато казах "Спри!", обясни бившият главен секретар на МВР.

Според него обаче е явно, че мигрантите не са били задържани за пръв път, защото при командата му те са сложили ръцете си зад тила.

Бежанците не са оказали никаква съпротива, а на граничните полицаи, които са дошли на място, са казали, че са от Афганистан.

"Нямаше жени и деца, а атлетични, млади хора на възраст от 20 до 30 години, имаха енергийни напитки, вода, седнаха пиеха си вода, за мен те бяха подготвени. Имало е още двама с тях, които са избягали, според мен това са каналджиите, защото те са под ударите на закона", обясни ген. Илиев.

Той упрекна оперативните служби, че не работят достатъчно добре с местното население, което е по направленията на придвижванията на мигрантите.

"Странджа и Сакар са леки за преминаване планини и заради това са основно направление на придвижване на мигрантите", допълни генералът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ловСтранджамигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Трябвало е да изхвърлят обратно в Турция. Нали имаме споразумение уж, Митов???
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нашите полицаи само пари искат и нищо не правят ,предлагам границата да се даде на една ловна дружинка ще ни опазят по добре
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Половината от днешните полицаи не са служили в казармата. Меко козано са ***.на. В израелската полиция човек който не е бил в казармата не го приемат на работа. Това се отнася и за жените работещи в администрацията на полицията. Първо условие да ги приемат на работа е да са служили в казармата.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, какво се случва с нелегалните мигранти? Връщат ли ги откъде са дошли? Каква е логиката да се делят на легални и нелегални, ако после всички на едно място отиват? Наистина не разбирам.
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредните ислямистки терористи и бойци идващи да смучат и разрушават. Не мога да повярвам, че Европа (управляващите) изпростя толкова и допусна това с тези стотици хиляди ислямистки мигранти да се случи, тези хора къде живеят, история не са ли чели, какво се случва при такива инвазии. За жалост сега всичко едва започва и за нещастие ние ще сме свидетели на следващата война на континента ни, дано само тук не пострадаме.
9
4
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
А сметнете колко влизат без проблем ..........но нищо ! Важното че Сидеров е арестуван и България ще процъфти !
8
8
 
7
 
! Отговори
Torro преди 8 години
Ех тез имигранти на секундата научили български и разбрали командата "Спри!"Сега щеше да е добре и ако поне един от нашите генерали знаеше малко чужди езици и беше казал "Стоп!"...
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на човека! Полицай - което ще рече бранител на закона - отвътре, завинаги.Показва какъв е начинът да се справим, когато редовните граничари, войски и полиция са безпомощни - пуснете ловците да патрулират ежедневно! Хем на лов, хем да наглеждат нашата си земя.
6
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази година по родните планини вместо глигани плъзна нов сорт дивеч - афгани. Подобно на глиганите, афганите също обичта да се занимават с подривни дейности в добре облагородени и поддържани градинки, за което по неофициална информация от министерството на екологията и горите са обявени за вредители и ще се предлагат по баничка с боза за отстрелян екземпляр. Нека ловът да започне !
5
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕВАЛА! СТАРА ШКОЛА Е - НЯМА СТРАХ!
4
1
 
27
 
! Отговори
бг преди 8 години
Странджа хич не е лека планина,независимо ,че е с малка надморска височина.Там трябват редовни гранични войски ,както навремето,в противен случай няма опазване.
3
2
 
26
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
АБЕ ЗАЩО НЕ УВОЛНЯТ ВСИЧКИ ГРАНИЧАРИ И МИТНИЧАРИ...И БЕЗ ТОВА ЯВНО ГРАНИЦА НЯМА...И ТИРАНОЗАВЪР РЕКС МОЖЕ ДА Я МИНЕ КАТО КАЖЕ ЧЕ Е СИРИЕЦ И НЯМА ПАСПОРТ...НАПРАВО ДА Я ОТВОРЯТ НО ДА РАЗРЕШАТ НА НАРОДА ДА СЕ РАЗПРАВЯ С ТЕЗИ МАЙМУНИ КАКТО НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ...
2
4
 
24
 
! Отговори
Ташунко преди 8 години
Заглавието трябва да е "Българският Чък Норис задържа 34 имигранти.". :) Цяло постижение си е.. нищо, че явно не са били въоръжени.
1
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нали уж имаше "безпрецедентна охрана" на границата?