Баба метна 1600 лв. за полковник от МВР-то

Тя била убедена, че помага да се заловят ало апаши
4 яну 2018 13:00, Анисия Иванова
17
Баба метна 1600 лв. за полковник от МВР-то
Reuters, архив

Възрастна жена е поредната жертва на телефонните измамници в Търговище, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Измамата станала вчера следобед. Непознат мъж се обадил на стационарния телефон на 77-годишна самотноживееща жена от града.

Представил се за полковник от полицията и я убедил, че жената трябва да окаже съдействие на полицейски служители, провеждащи операция по задържане на телефонни измамници.

Дал й указания да събере всички пари и да ги хвърли през терасата на апартамента си, като е обещал впоследствие парите да й бъдат върнати.

Бабата напълнила торбичка с 1600 лева и ги метнала. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
0
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До МНЕНИЕ, Ти много хубави неща ми пожелаваш! Но що така добавям нотка на злоба? Ти чакай МВР - ту да та пази, да та пази дори да не стъпиш на криво
15
2
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До МНЕНИЕ, Моята пенсия и сега е ниска, но това не е повод да си хвърлям спестяванията през терасата. Аз действам на принципа:"Помогни си сам, за да ти помогне и господ". И на мен са ми се обаждали измамници, Искал ли съм да участвам в някаква супер инвестиция, но аз им казах, че нямам излишни пари. Жалко беше, че ме набутаха с пет лева като ме абонираха за спортен сайт без мое знание! Но аз веднага, прекратих абонамента. Баби и дедовци отваряйте си очите на четири, за да не гризнете дедовият!
14
3
 
3
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
МВР България трябва да спре тази гавра със Стари Хора .Трябва да се намеси Вътрешния отдел и да се намерят Къртиците които предоставят Информация и Организират Обирите .И до този ентусиаст 13 имам един въпрос - старите хора спестяват за Погребения , нямат зъби , купуват си евтина храна , не палят лампи , искаш ли и ти да си в това положение ?Не искаш > нали ? Ама да си жив и здрав да го стигнеш - да ти е ниска пенсията и да те ограби Полицията , като ти вземе парите за погребение .
13
2
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Вече не изпитвам НИКАКВО съчувствие, към жертвите. Гледах предаване за телефонни измамници в Германия. Жертва-баба, замесена внучка. Бабата беше до такава степен информирана, че влезе в роля и заловиха изманиците. Тук тръбят всеки ден за ожилени, бебетата реват, че им ниски пенсиите, а пък всеки ден фърлят торби с пари. Първа отговорност на зрял, човек е да се пази сам.
12
1
 
7
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Те от такива *** хора, соца се задържа 45г. на власт. Вярно ли е ? Абсолютно.
11
3
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 9 Ами нали ти казах. Бабето ескръндза.Рекло е да прекара полковника.
10
2
 
6
 
! Отговори
Пет преди 6 години
Колко пъти се казва и Доказва че това е игра на измамници и пак старите наивни и верни на Партията на народа...вярват че милицията ги търси за съдействие? Бивши Доверени хора на Милицията.Истинската реакция трябва да е- ..Ами елате да ви ги подам парите а аз ще се обадя на братовчеда който работи в полицията да дойде и той за свидетел! ...При това изказване е гарантирано тряскането на телефона и приключване на обажданията! Просто и умно е!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е що толко малко бе? други баби мятат по десет пъти повече, от 16 бона нагоре!
8
3
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Сократис 5 Ооо , я стига. Глъмак се ражда и глупаво умира.И на мен ми се обадиха преди време да участвам в някакъв бизнес и да внеся 5000 лв. които да занеса на автогарата в Плевен.Попитах ги, маже ли да внеса за по сигурно 10 000 лв.Бяха възхитени.Теглих им една ***...ка майна и приключихме. С полиция не се занимавам.
7
3
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Питам 2 Бабето е скрънза , затова само толкова.
6
2
 
8
 
! Отговори
Няма проблем преди 6 години
Оооо, стига вече. Това не е новина , ежедневие.Глупавите хора метат хиледарките през терасите и гласуват за БСП да ги управи.Хах да им е.
5
5
 
11
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Възрастните хора са живели във време, когато хората са имали доверие към институциите и всеки, представил се за лекар, милиционер (полицай), адвокат или прокурор, се е приемал без съмнение за такъв. Не може да се промени съзнанието на човек преминал 50г а тези хора са на много повече, така, че не могат да се обвинят за нищо.Виновните са тези, които се възползват от доверчивостта им.Но тези, които се облагодетелстваха от наивните баби и дядовци, трябва да знаят, че те вече са на привършване
4
3
 
9
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 6 години
13 зАплата му е метнала
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eдва ли е излъгал, че е полковник от МВР.
2
5
 
7
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Само толкова????????
1
3
 
13
 
! Отговори
Експертно Становище преди 6 години
Принципно полицията има всички средства и техника да излови до крак измамниците!За съжаление изнасянето на лични данни и корупцията в МНЗ,НЗОК и МВР саботират това да се случи!