Ръст от 300% на киберпрестъпленията от миналата година

Много деца стават жертви онлайн
3
Ръст от 300% на киберпрестъпленията от миналата година
Снимка: Pixabay

"Много деца стават жертви на киберпрестъпления", коментира киберекспертът и дългогодишен ръководител на отдел "Киберпрестъпност” в ГДБОП Явор Колев пред БНР.

Той е и директор ИТ и киберсигурност в една от големите застрахователни компании, чиято социална кампания "Пази детето в интернет“ стана победител в осмото издание на конкурса "Застрахователи за обществото“.

"Кампанията започна в края на миналата година. Една от причините за нея е повишеното ниво на киберпрестъпността. В доклада на Европол от миналата година пише, че с над 300% са се увеличили киберпрестъпленията в цял свят, в това число и престъпленията срещу деца. Това ни даде основание да продължим тези социални кампании, с които нашата компания се ангажира, а именно "Пази детето на пътя“ и "Пази детето в интернет“, тъй като проблемът е сериозен. През първия етап на кампанията успяхме да се срещнем с над 100 000 деца, родители и учители в различни региони и населени места. Цел на кампанията е да достигне до всяко едно дете, всеки един родител", посочи Колев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
До Оле Божке! преди 1 година
От тия години произхожда и израза "Явор е дърво". Точно за този Явор става въпрос :))))
2
0
 
3
 
! Отговори
До Оле Божке! преди 1 година
Не е само това. Виждали са го как държи мишката във въздуха и се опитва да премести курсора. Всичките му "акции" в медиите са, защото са му се обадили западните партньори. Изключително некомпетентна, но нагла личност, обаче явно добре се продава. Че и преподавател в Пловдивския университет бил. По БНР обясняваше как искал да му намерят ученици да обучава, че да им направел програма по негова преценка. Абе ужас.
1
0
 
3
 
! Отговори
Оле Божке! преди 1 година
Този имаше инструкция как да си включи компютъра когато беше в ГДБОП сега бил експерт. Вие осъзнавате ли, че този човек не разбира нищо от компютри, мрежи, сигурност или каквото и да е свързано? Пак ли някой плаща за пР кампании?