Нетаняху отхвърли международния натиск за спиране на войната в Газа

"Ако Израел бъде принуден да остане сам, той ще остане сам", заяви той
195
Нетаняху отхвърли международния натиск за спиране на войната в Газа
Снимка: БГНЕС

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отхвърли международния натиск за спиране на войната в Газа в пламенна реч по повод Деня в памет на жертвите на Холокоста, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.
Нетаняху заяви: "Ако Израел бъде принуден да остане сам, той ще остане сам." 

Още по темата

Посланието беше отправено по повод нарастващите призиви от световни лидери към Израел да спре войната в анклава, защото израелската военна офанзива срещу "Хамас" е причинила тежки жертви сред цивилното население.

"Казвам на световните лидери: Никакъв натиск, никакво решение на международен форум няма да спре Израел да се защити", заяви Нетаняху.

Йом Хашоа, денят, в който Израел си спомня за 6-те милиона евреи, избити от нацистка Германия и нейните съюзници по време на Холокоста, е една от най-тържествените дати в календара на страната, а речите на възпоменателната церемония обикновено избягват политиката.

Нетаняху също така сравни неотдавнашната вълна от антиизраелски и пропалестински протести в американските кампуси със ситуацията в германските университети през 30-те години на миналия век, в навечерието на Холокоста

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: НетаняхуГазаИзраел
Още от Страната
Полицията в Пазарджик с проблем: Къде да съхранява отнетите коли
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 99. Нема да гледаме образно. Тия с "прашките" произвеждат дронове и ракети, а ти с "технологиите" произвеждаш чушкопеци.
99
3
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 седмици
До 96. Много повече от шест милиона са жертвите. Руснаците инв частност Сталин и в съглашение с Хитлер избиха изключително много АШКЕНАЗИМ на територията на СССР..Това също е Холокост. Сталин използува за бойци на първа линия БЪЛГАРСКИ И ГЕРМАНСКИ АШКЕНАЗКИ ВОЕННИ ФОРМИРОВАНИЯ,КОИТО БИДЕЙКИ НА ПЪРВА ЛИНИЯ СА БИЛИ ИЗБИВАНИ И ОТ РУСНАЦИТЕ. НИКИГА НЕ БИВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ,ЧЕ СТАЛИН И ХИТЛЕР БЯХА СЕФАРАДИМ И ВИЙНАТА ИМ БЕ СРЕЩУ АШКЕНАЗИМ. Поклон пред непочтените жертви на холокоста!
98
5
 
5
 
! Отговори
тия все някои ги преди 3 седмици
напада и все от някои се защитават, параноята ги тресе яко и са заслепени от реалността в стремежа си да подчинят всички за всичко, но.....без подкрепата си на създателя сащ ще се история в близко бъдеще. На там вървят нещата.
97
0
 
6
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
До 93. Никъде не съм прочел евреин да се откаже от вярата си и да не се опита да защити челядта си. Но, за съжаление в българската история случаи много.
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НЕТАНЯХУ НЕ *** ДЮНЕРИ КАТО БОЙКО БОРИСОВ
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До От къде 96. У Библията пише, че са богоизбран народ. Холкоста се поменува надлежно от цялата "демократична" общност. Обаче тая работа на китайцити не им пречи. Тепат са само христиени, мюсюлмани и юдеи на разбъркано. И тва е резултат от една и съща религия дала три течения.
94
5
 
5
 
! Отговори
ХХХ преди 3 седмици
Евреите с никой не се съобразяват ! Няма САЩ няма ЕС .....а още ги подкрепяйте ! Избиха сумати деца ама това не се отразява ...проблем няма !
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А ти вземи погледни как свършва бой на диваци с прашки с/у изтребители пето поколение. Образно казано.
92
1
 
2
 
! Отговори
От 96 до 97 преди 3 седмици
Така е. Може да са около 6 млн но общо. Евреи, z игани, политически затворници, хомосексуални и тн. Но само 6 млн евреи.....това е глупост.
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До От къде 96. И 6 милиона да са. Повече са избитите нееврей, но за тях нито дума.
90
5
 
5
 
! Отговори
От къде преди 3 седмици
Тия 6 млн евреи? Все още старата приказка за 6 млн избити евреи. Много са били, но далеч под 6 млн.
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 91. Земи погледни картата на света първом...
88
1
 
1
 
! Отговори
АзъКанъАзъ712136860 преди 3 седмици
На Леа Коен ще й напомня,че Родът Коен води произходът си от Левите,които бяха фараонски арабски рожби. Леви и Коен са едно и също нещо. Ще й напомня също така,че Македония никога не е била Българска благодарения на Хитлер,защото управата в същата бе сефарадо-п .о..м.а..к..о-сърбо-турска. Вината за депортацията на около 11000 евреи от Македония не е на Българите,а на Сакскобургота и сърбите предимно. Защо Леа Коен не изиска обяснение от крипто-сърбите в Македония,които нагло лъжат,че са българ
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Фют 88. Личното оцеляване е приоритет на всяко човешко същество освен ако не става въпрос за защита на челядта. Оцеляването на обществото е друг въпрос. Дали оцелява заради някого (царя, императора, диктатора, църквата) или заради себе си (което е рядкост) и до колко му е промит мозъка.
86
4
 
9
 
! Отговори
Василев преди 3 седмици
Че преди пет хиляди години е имало евреи в тогавашните палестински земи, това никой не го оспорва имало или нямало ли е!Въпросът е как така идвайки от всички краища на Европа в началото на 20 век и изкупувайки едно парче земя с няколко хиляди евреи, те бавно и методично прогонват местното население, взимат му земята, строят си жилища, и на това евреите казват че било нормално и законно!Агент Донован Бейли!ЦРУ!!!
85
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма такъв сценарий, в който Израел изчезва. Виж за арабелите наоколо не е толкова сигурно.
84
1
 
3
 
! Отговори
читалище заря преди 3 седмици
толко пропаганда на антисемитизъм навръх великден във вестник дъщерен на национална медия е рисково. недай бог да се окаже, че понеже не им се дават пари за поддържащи диускусия, клетниците сами си пишат коментарите... ше светне бело откъде офиса на инвестор, да се гъбаркаш с посолството на израел не е като да скляпаш, а митрофанка с червения пиджак да се праи на голема решала
83
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако палестинците бъдат принудени да изчезнат, палестинците ще изчезнат.
82
11
 
9
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
Шепа народ, които са трън в очите на арабския, които превърнаха пустинята в рай, които дадоха на света едни от най-умните хора, които запазиха вярата си, които защитават брат брата си, които оцеляха след всички гонения, няма как да се затрие. А българите, с манталитет от поробването си, вечно предават брата си, в името на личното оцеляване, се топят. Но диванните аналллитици са доволни и вият като хиени.
81
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако Израел бъде принуден на изчезне, Израел ще изчезне.