С единия крак в Шенген през март, през юли – с другия

Европейският съвет записа, че сме напълно готови за зоната
Обновена: 23 окт 2011 15:51 | 23 окт 2011 15:51,
165
С единия крак в Шенген през март, през юли – с другия
Снимка: БТА
Очаква се до март следващата година България и Румъния да бъдат приети в Шенген с морските и въздушните си граници, а през юли - със сухопътните, каза в Брюксел премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА. 
 
В протокола от днешното заседание на Европейския съвет е записано, че България и Румъния са напълно готови за Шенген.
 
Съветът настоява до декември всички страни в съюза да направят необходимото, за да могат София и Букурещ да влязат в зоната с въздушните и морските си граници до март, а със сухопълтине – три месеца по -късно. 
 
Темата Шенген не беше в официалния дневен ред на съвета, който се събра заради европейската дългова криза. Въпросът обаче все пак беше поставен. 
 
"Поради огромната криза в момента в ЕС, това не беше най-важната тема за днес, но бе записано до декември да бъде направено така, че сроковете да бъдат спазени", каза Борисов.
 
Нито една държава не възразила на това, а темата минала за секунди. 
 
Борисов определи дебата по решаването на дълговата криза в еврозоната като множо тежък. България има възражения по някои мерки за стабилизиране на европейския финансов сектор.
 
В най-общи линии премиерът обявил, че е против "да се стимулират слабите, а трябвало да се стимулират тези, които спазват финансова дисциплина". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
2
 
! Отговори
Емигрант преди 12 години
ИМА ДА МЕЧТАЕ БОЙКО ДА НИ ЗЕМАТ ФИНЛАНДЦИТЕ У ШЕНГЕН ОСОБЕНО ОТ КАК СА НА ВЛАСТ ТИЯ ТУКА ДЕТО МРАЗАТ ЧУЖДЕНЦИТЕ ЗАТЕГНАЛИ СА НЕЩАТА МАМАТА СИ Е ***
154
0
 
7
 
! Отговори
Абе ХОРААА преди 12 години
Питам Ви: Ще върнете ли член 1 на комунистическата конституция?Вие ТРЕЗВО ли мислехте преди да гласувате:Как може да искате : " Вся власт саветов"Божеееее, ега ти егото.
153
0
 
10
 
! Отговори
Edi преди 12 години
С е диния крак през март, с другия през юли... а между тях се издига жестоката българска реалност... ;))
152
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
a dali do mart mesez shte ima EU a togava s koy krak shte vlezete i s koy shte izlezete.i da otocnim primiera vse kazva ce danazite v bilgariya bili nay niskite 10 i 20 prozenta izvinyavayte gospodin borisov no dyankov vie izligal.viv franziya za hranata e 5.5 prozenta i 19.6 prozenta.
151
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И с двата крака вън от властта
150
1
 
4
 
! Отговори
volen glupaka преди 12 години
boiko stiga ste ni pravili na glupaci vi6 se kakvo pravqt drugite darjavi stigate sas va6ti gluposti 4e sme vav 4ujdi darjavi rabotim iskamei nie da rabotim vav balgaria da badem i nie pri roditeli,i pri decata si a vie politicite se se6tate za naroda samo kogato imate interes
149
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Очаква се до март следващата година България и Румъния да бъдат приети в Шенген с морските и въздушните си граници, а през юли - със сухопътните, каза в Брюксел премиерът Бойко Борисов"Щом той го казва, кой би могъл да повярва? Колко пъти досега 'влизахме' в Шенген бе, Бойко? Как да разчитаме на вас? Работата отива натам, че ще вляза в Шенген самостоятелно, през Терминал 2, а вие лъжете още хората, щом ви вярват!
148
2
 
24
 
! Отговори
112 преди 12 години
Борисов стой си разкрачен 5 месеца може и да се наведеш избора е твойАз изчезвам от България
147
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи, братя българи, между март и юли голямо мандръсане ни чака в тази поза, стягайте се. Само не става ясно на къде ще сме надупени пак. Към САЩ или към Русия, макар да имам известни съмнения по въпроса.
146
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А с третия утре
145
0
 
24
 
! Отговори
бай Трайчо преди 12 години
"Тази година полупроводници - догодина цели!" Малко така ми звучи.
144
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали беше декември !?
143
2
 
19
 
! Отговори
ОФ-комунист преди 12 години
Абе и с двата крака сме у гроба,това е истината!
142
1
 
8
 
! Отговори
Бойко тиращ преди 12 години
Нема го вече квартлният от ОФ-то,за да следи кой е гласувал и кой не! Аиде баста от натегачи и нагаждачи!
141
3
 
23
 
! Отговори
ТЮЮ БРЕ преди 12 години
А ДОКОГА ТИКВО,ЩЕ СТОИМ РАЗКРАЧЕНИ? НЯМА ДА ИМА ШЕНГЕН ДОКАТО МУТРА Е НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА.ТОВА Е ЗАЯВЕНО ОТ ВИСШ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЕС.ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО,КОЕТО УМЕЕ И КОЕТО ПРАВИ Б.Б. Е ДА ЛЪЖЕ И ДА ПРИБИРА ТЛЪСТИ КОМИСИОНИ ОТ СТРОИТЕЛСТВОТО НА МАГИСТРАЛИ.ЛЪЖЕЦ И МАНИПУЛАТОР.
140
2
 
16
 
! Отговори
ен преди 12 години
СЪС ЕДИНИЯТ КРАК ПРЕЗ МАРТ СМЕ В ШЕНГЕН. СЪС ДРУГИЯТ ПРЕЗ ЮЛИ. А СЪС ТРЕТИЯ КЪМ ОРЛАНДОВСКИТЕ И МАЛАШЕСКИТЕ ГРОБИЩА. ТОВА НИ ЧАКА ПРЕЗ НАСТОЯЩИТЕ ДВЕ ГОДИНИ ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ. НЕМА ЛАБАВО. КАКТО КАЗВАШЕ ЕДИН СЕЛСКИ ТАРИКАТ.
139
7
 
12
 
! Отговори
Колкото до Костов... преди 12 години
Бойкоооо........що не осъдиш Иван Костов? Ама нали от една банка "си дялкате" парите от данъците на българите......как да стане! Долен лицемер си ти Бойкооо.....Тази алчна мутра наяждане няма!!! Костов е Крадец номер-1 в България..........продаде я за 1 долар, изучи децата си в чужбина построи си палати и цял комплекс по морето, стана милиардер..... Костов е най-големият Български КРАДЕЦ на прехода, който трябва да е в затвора, а не да дава акъл! Костов може да бъде признат за реформатор само при условие че на криминалните престъпления им се вика реформи!!!И това ако не е кражба, да си присвоиш курорта "Златни пясъци"......кое е???Костов спазари Златни пясъци за себе си чрез своя ресторантьор Славчо Христов, който е финансирал РМД-то, което купува за 80.8 млн. долара чрез БРИБанк, която контролира. Доказателство за провала и липсата на работеща съдебна система е факта, че Костов не само не е в затвора, но и все още е в управлението на страната като депутат!Някой може ли даде мнение, на колко години затвор, трябва да бъде осъден Костов?
138
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
червени смешни смърдели,днеска надницата ви не тече за да дращите тука лъжи и простотии,ами да ходите да гласувате,***.Ама то и малко акъл трябва,не само да ви плащат.Червената *** никога не си е подбирала правилно кадрите и това си е.
137
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С единя крак през януари, с другия през юли..... значи 6 месеца ще стоим разкрачени (при условие че до сега бяхме и наведени)
136
0
 
8
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
ДА БЪЛГАРИЯ е толкова стабилна че, в нея вече БЪЛГАРИТЕ са на изчезване. Стабилна, като "Титаник" на дъното на океана....И най-нещастните икономисти откак икономиката съществува знаят, че една държава е богата, когато народът и е богат. Никоя страна управлявана от крадливи и полукомпетентни управници мафиоти не може да постигне добри резултати. Човека е роден на тази земя за един достоен живот. Поне по човешкому да го преживее. А той се мъчи и гърчи в небивала мизерия за да може да живеят такива като "Бойко Борисов и Сие, които повръщат от блага на изобилие краднати от държавата и народа. Това ли е смисъла на човешкото съществуване?

Спонсорирани публикации