Евродепутати масово си докарват пари над заплатата

Oт други източници някои взимат хиляди евро
Обновена: 18 окт 2014 17:57 | 18 окт 2014 17:37, Екип на Bulgaria On Air
14
Евродепутати масово си докарват пари над заплатата
Снимка: Bulgaria on Air

Европейските депутати масово припечелват хиляди евро от извънпарламентарни дейности. Въпреки това те получават по 8000 евро заплата плюс до 11 000 евро за пътувания, настаняване и представителни разходи.

Близо половината от 751 представители от 28-те държави имат дейност, която би могла да влияе на работата им. Според „Трансперънси интернешънъл“ страничните приходи са законни, но спорни от гледна точка на потенциален конфликт на интереси. От организацията вече са открили няколко нарушения– 7 декларации са подписани напълно празни, една е подадена 3 месеца след крайния срок.

От общо 17 представители на България половината не са отчели към края на юни никакъв доход от допълнителна дейност.

Общата сума, която си докарват членове на настоящия парламент от други източници, варира между 5,8 и 18,3 млн. евро годишно.

Най-много допълнителни доходи сред германските евродепутати успява да си осигури членът на партията на Меркел - християндемократът Петер Яр. Като акционер в 6 компании той взема между 9000 и 27 000 евро на месец.

Над 10 000 евро месечно е отбелязала, че печели бившият правосъден министър на Франция Рашида Дати.

Вижте подробности във видеото на Bulgaria on Air:


 

Още видеа от "Свят" гледайте на сайта на Bulgaria on Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германския-Евродепутат, от партията на Меркел , е акционер в 6 фирми ! От това Взема до 27,000. Толкова обявява за данъците !Е то за това Германия граби от парите на ЕС и никой не може да им казва какво да произвеждат , и какво не !Не са ограничени да развиват бедно селско стопанство !Никой не може да им наложи санкции на Северен Поток ?? Нито на Промишленоста им ! Жертват другите членове на ЕД .,
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз мислех че получават много повече като заплата.
10
0
 
15
 
! Отговори
да на Европа преди 9 години
Да на Европа, НЕ на Европейския съюз! ЕС е създаден, за да обслужва на първо място интересите на международните монополи и на техните слуги - бюрократите от т.н. "правителства" на страните-членки. Еврокомисарите никой не ги е (демократично) избирал и не представляват никого. Взимат огромни пари, над 400 000 евро годишно, и не вършат никаква работа!
9
2
 
8
 
! Отговори
?вродупетат преди 9 години
Не може да бъде, това е лъжа!
8
2
 
9
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 9 години
това е долно пробна лъжа,не виждам буквите на клавитурата защото съм нацепен,отивам да си довърша уискито.
7
1
 
12
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Еми той *** затова отиде в Авропата.
6
1
 
12
 
! Отговори
e преди 9 години
,,европарламентаристите '' са върха на еврипейската корупция,едно че по време на криза си гласуват огромни заплати,друго че ето си докарват доходи при които линията за конфликт на интереси е доста тънка а може би и я няма, и по лошото всяка година от бюджета на ес се,,губят''удобно или уж грешно са пренасочени много милиони,и каде ли са и в чий фирми попадат,кажете ми от наще хубосници там един читав, бинев ,бареков, станишев,йотова,всичко е мижи да те лажем,лошото е че ние гинем заради тях
5
1
 
17
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
Другаря Станишев пак се облажи.Тук в БГ със заменките и "излъскване имиджа на БГ".Пука му за байно от село ,че вече четвърт век очаква светло капиталистическо бъдеще "градено" от комунисти.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ехх, пак някви общаци, разбиращи от всичко, са започнали да обесняват кое какво е... Горките ние, които не разбираме колкото тях ;(
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как бе ,дупят ли се
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тая еврогейска капиталистическа *** какво друго да се очаква. Важното е да има демокрация, ама тя се плаща или иначе казано комунизъм за някои в действие.
1
6
 
33
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Евродепутати = евробюрократиКой плаща сметката ? Бедният и обикновен източноевропеец !