Ройтерс: Кристалина Георгиева ще е начело на Европейския съвет

Тимерманс ще оглави ЕК според два дипломатически източника
Обновена: 1 юли 2019 12:11 | 1 юли 2019 11:50, Елка Василева
162
Ройтерс: Кристалина Георгиева ще е начело на Европейския съвет
Кристалина Георгиева. Снимка: архив, Reuters

Лидерите на страните членки на Европейския съюз са близо до избиране на холандския социалист Франс Тимерманс за председател на Европейската комисия, а десноценстристкия представител Кристалина Георгиева за председател на Европейския съвет. Това твърдят двама неназовани дипломати, цитирани от Ройтерс.

Белгийският премиер Шарл Мишел е в силни позиции за поста на върховен представител на ЕС за външната политика, допълват дипломатите.

Борисов пазари с Тимерманс мониторинга и Шенген

Манфред Вебер, кандидатът на десноцентристката Европейска народна партия за председател на ЕК, изглежда ще бъде избран да оглави Европейския парламент, допълват дипломатите.

Те казват, че дискусиите са в процес на финализиране, след като продължиха над 18 часа, пише БТА.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
21
 
! Отговори
Кас Кет преди 4 години
Е, как да си кривя душата и да се правя, че ми харесва, след като не ми харесва! Устата и са като кокоша трътка - факт! Космополитен чиновник - робот, слуга на Зорос! Нека да си заема постовете, но да не ни натяквате да я обичаме и уважаваме! Бе, тва герберастите все на лъскави се правите, а сте глъми, настанили сте се навсякъде, че и претендирате да ви се отдава почит!!! Мога ли да ви ЕМ!!!
81
0
 
6
 
! Отговори
демокрация в действи преди 4 години
Милиони по Улиците на Хонконг, част от стената на Парламента им вече е разрушена и протестиращите навлизат в сградата. Да Живее Демокрацията!!
80
10
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Баба Ванга беше казала, че към 2020 г. руса жена ще е начело на България?!
79
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С какво запомнихме ловешката еврейка Сталинка в изминалите пет години? С нищо! Тя не ни помогна нито веднъж нито при наводнението в село Бисер,нито при земетресението в Перник, нито при потопа във Варна и Добрич. Даже изръси глупостта, че бежанците у нас можели да помогнат за решаване на демографската криза. Таз си живее на Запад от четвърт век и няма представа какво се случва тука, дето я курдисат там сяда, важно е лапачка да има.
78
2
 
9
 
! Отговори
до 76 преди 4 години
Какво постигнахме ли?! Живяхме и живеем честно и достойно, днес не се казваме Ленин, а утре Лионел и не се радваме на всяка сервирана ни тиква! За разлика от такива като теп, които ако не сте се увили около някой ластун, се чувствате пренебрегнати и нещастни.
77
14
 
8
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Ако Кристалина Георгиева ,наистина застане начело на Европейския съвет,Г-жа ЛЪЖА три пъти ще се изкачи на Бузлуджа от злоба.
76
3
 
18
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Още повече хора ще намразват ЕС, след като такива некомпетентни, но властолюбиви същества заемат ръководни постове...
75
18
 
6
 
! Отговори
До 67 преди 4 години
Не го взимай на вътре приятел Няколко червени тралове, озлобени безделници ,и не малък процент русофили на Атака. Това са безродниците ,които плюят всекидневно страната си За късмет от тях не зависи нищо Остава само срамът в нормалния Българин ,че има такива сънародници.
74
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая гледа на вас като на микроби! С какво пренебрежение ви каза, че арапите щели да дойдат тук, да ви ощастливят и да ви подобрят гените! И очакваше овации, защото знае какво стадо е оставила тук преди години -такова, което каквото и да го правят се хили угоднически и маркира подчинение и респект към началниците. Но, не! Тук живеят вече граждани на ЕС и правилно реагираха! А и е грозна! Ни семейство, ни куче, ни кон!
73
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 73Не ти ли стига, че Путин е избран "демократично" ?На днешно време всички диктатори са избрани "най-демократично" - Ким Чен Ун, Асад, Путин, Мадуро на Путин,...!
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това твърдят двама неназовани дипломати,...
71
19
 
7
 
! Отговори
Прост народ преди 4 години
Като гледам любимите ми комунистчета още тъгуват за миналото в което никога не са живяли. Да е жива и здрава госпожа Георгиева! Колкото до всички които лаете зад клавиатурите един въпрос- Вие какво постигнахте до сега?
70
23
 
9
 
! Отговори
Чико преди 4 години
С Кристалина Георгиева можем само да се гордеем и се чудя как се намериха тук глупци и против нея да драсколят -абе вие и маика си ще очерните ако не е русофилка
69
15
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Лелеее , колко прости русофили има , не е истина.Кристалина е българка бе , и....и.
68
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога, къде и кой е гласувал за тая ? Дори Мадуро е по-законен от тая rли референдума в Крим ,тая е никой.
67
0
 
12
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Тигана е сложен. Чакаме рибата.
66
1
 
19
 
! Отговори
еха преди 4 години
Тоест САЩ си назнаиха председател на Европейския съвет.
65
17
 
7
 
! Отговори
Риторичен ? преди 4 години
Йончева няма ли да провери на Кристалина Георгиева терасата ?Русофилското лоби нали затова се провлече като свински черва чак до Брюксел, та да злобее саботира и бойкотира цала Европа !
64
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая не се наяде на пари на какво чело ще е, други и казват къде да си кандиса зурлата щяла да е начело, хахаха. Марионетка със вид на мазна, алчна, тетка
63
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастите се напекаха, тая е със синьо чело и червен ***, бе. Пребоядисан комундрел отгоре до долу. Сталинка.