С Brexit проблемите на Острова няма да свършат

Предстои Джонсън да постигне търговско споразумение с блока
25 дек 2019 19:38, Красимир Ангелов
31
С Brexit проблемите на Острова няма да свършат
Снимка: Reuters

През последната година процесът по излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) беше доминиран от вътрешнополитическите трусове на Острова. Разсеян с избори и последвалата сага по наместването на новите ръководители на европейските институции, блокът до известна степен обърна гръб на Великобритания в един особено ключов за процеса момент.

Безспорно обаче събитието на годината бе идването на премиера Борис Джонсън на власт, чието управление, макар и едва от лятото насам, очаквано внесе много променливи в уравнението и катализира напредъка в процеса.

Въпреки това радостта от изборите в началото на декември, които той безапелационно спечели, може да се окаже твърде прибързана. През 2020 г. изтича срокът на преходния период след излизането от ЕС и с поредното отлагане на Brexit до 31 януари Лондон и Брюксел се оказват само с 11 месеца за постигане на нова търговска сделка.

Джонсън се надява да сключи споразумение като това между ЕС и Канада, но може би забравя, че до него се стигна след близо седем години на преговори – време, с което нито той, нито ЕС разполагат.

Целият анализ четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Маке преди 4 години
Скоро ке го разберат британците брекситот. По другиот начин.
21
2
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Те може и да не свършат проблемите в Британия....,но пък в ЕС ще се увеличат !А ЗА ТОВА Ви е забранено да се пише или няма откъде да се препечати ,щото това е табу за всички европейски медии!
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нищо за разбиране, просто са изтървали някого от едно специално място, където вкарват някого насила.
19
6
 
2
 
! Отговори
Не ме интересуват преди 4 години
Вашите глупости, не ме интересуват вашите игрички.Аз имам телефон,мога и да говоря и не манипулирам, не дебна,не подслушвам,не крада,не се чудя как да прецакам някой, който е на светлинни години от собствения ми селяндурски манталитет и изобщо не ме интересува"грандиозният ви социален експеримент с еврейски корени".А думата свобода ще ви я набивам в тъпите глави докато мога.Много хора са се опитвали да си наложат мнението и манипулацията. Всички се провалиха и понесоха щети от опитите си!
18
0
 
5
 
! Отговори
Не разбирам преди 4 години
Чета тук и нищо не разбирам от тези коментари. Просто не ми побира ума какви хора са това и защо въобще коментират??!!!!
17
1
 
1
 
! Отговори
The wired ... преди 4 години
Повече хора се кефят на Cloud Strife отколкото на Иисус Христос да ви кажа! А мрежата и живота са свързани повече отколкото предполагате! Зараждат се многооооо неща пред които старите догми нямат шанс. Друго няма какво да ви кажа освен, че много говорите!
16
1
 
0
 
! Отговори
А оная фантазия: преди 4 години
Онзи имагинерен реализъм на Йошитака Амано и Тетсуя Номура. Ще ми се да ви кажа, че е просто фантазия, ама не е. Предсказание е и ще се случи. Но не по начина, който сте си го представяли и не сега! Май лошия може и да победи. Засега!
15
0
 
0
 
! Отговори
Аз отивам ... преди 4 години
При приятелките на красивата блондинка! Че готината брюнетка и не дреме за мене! Джефри Неш е истински човек и докато следвайте неговата икономическа теория всичко беше наред. Обаче в нейната основа е алтруизъм. И затова работи. А аз имам нещастието да ми я няма брюнетката. Защото я няма любовта, а вашата клюкарщина! Аз не съм щастливеца, а нещастника! И по добре, че щастливеца го гърмят!
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемите с брексит свършват за англичаните, няма да хрантутят източно европейска пасмина.
13
2
 
2
 
! Отговори
Един цитат: преди 4 години
*** де ла Мирандола:На човек му е отсъдено да бъде какъвто пожелае и да властва над каквото пожелае. Друг цитат:Един мъж може да е артист, в изкуство, храна каквото и да е! На някой хора изкуството им е смъртта. Дразнещото в случая е,че няма по Шушански, клюкарски,доноснически народ от българите и особено свещенниците им.Целият свят е сцена, а ролите да ги избираме ли!Cloud значи и народ,тълпа!Аз трябва ли да съм като народа си?И да се конформирам?Я помислете пак за красивата блондинка? Не я ща
12
2
 
1
 
! Отговори
То и за кабели става преди 4 години
И за дребни работи. Алал да ти е за 2,50 BGN ножче другото пък ми го счупихте ... К'во съм ви направил не знам!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази британска федерация ще се разпадне като Югославската федерация.Британци били, както ние сме балканци.
10
4
 
3
 
! Отговори
Абе имаше някво преди 4 години
Разтопено олово на работа някой некви работи като леене на куршум са правили аз го изхвърлих! И некви стъкло! Дали пък някой не е ровил по кофите и около тях!
9
4
 
3
 
! Отговори
Аз си седя вкъщи! преди 4 години
Някакви хора ме подслушват, даже и на работа ме следят все едно съм пълен ***! Разправят някви небивалици за мене ...топят ме за собствените си глупости! Ама аз понеже знам, че нищо от това не съм направил! Само се чудя как да си излекуваме счупения крак и гръбнак и прищипвания нерв от дископатията и тия гадни хемороиди и люто не мога да ям!
8
3
 
2
 
! Отговори
Или другия виц: преди 4 години
Той колегата ви сега сигурно ще каже, че съм и карал с превишена скорост!
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От вдна седмица повтаряте ендма и съща съатия какво ще стане след изкузането на UK от EC.
6
3
 
4
 
! Отговори
Просто гадняри: преди 4 години
Като ония виц: Катаджия спира един! Аптечка! Имам. Гражданска! Имам. Пожарогасител! Имам. Книжка! Ето! Талон! Ето! Резервна гума! Имам! Авариен триъгълник! Имам! Годишен преглед! Минал съм! Какво да не съм превишил скоростта? Не си! Нещо да нямам? Съвест! Съвест, съвест нямаш ***! - изпсувал катаджията! Та и вие така!
5
2
 
1
 
! Отговори
Ей да ви кажа ... преди 4 години
Ако искате свръх логика и човешки компютър тип ментат не сте на правилното място. Виж там Петер много го бива да си прави приложно-психологическите експерименти и тия в църквите много се гордеят със своя "грандиозен социален експеримент с еврейски корени" от 1500 години. Аз съм си просто човек с определен набор умения за оцеляване. Черна магия ли? Баси глупостите Шушански. Ако на непринадлежност към глупости и манипулации му викате магия добре направена ми е свръх гадна черна магия!
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който може го може. Бай *** освен да крадне евро средства друго не успя да постигне в ЕС
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемите им тепърва започват, белите хора ще почнат да си търсят работа извън англия и познайте кой ще остане там. Може скоро да си проведат нов референдум да се присъединят към Африка