Жозеп Борел: ЕС трябва да се научи да говори на езика на силата

Идва ли времето на нов ЕС?
16 фев 2020 14:31,
25
Жозеп Борел: ЕС трябва да се научи да говори на езика на силата
Снимка: БГНЕС

ЕС трябва да се научи да говори на езика на силата и да предприема действия, заяви на конференцията по сигурността в Мюнхен ръководителя на дипломацията на Европейския съюз Жозеп Борел, цитиран от TACC.

Още по темата

"Европа трябва да се научи да говори езика на силата. Много хора смятат, че това е военна сила, да, но не само", Европа трябва да развие апетит към силата, желание за действие и не просто да казва всеки ден, че "ние сме притеснени , "ние сме много загрижени", "изключително сме загрижени. Трябва да можем да действаме."

Според Борел следващата среща на външните министри на 27-те държави-членки на ЕС, която ще се проведе на 17 февруари, ще покаже дали ЕС може да действа. „Ще видим в понеделник дали можем да действаме“, каза той.

В дневният ред на заседанието на Съвета на ЕС на 17 февруари е конфликтът в Сирия, ситуацията в Либия, както и урегулирането в Близкия Изток, допълва "Фокус".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да се научи да говори на езика на силата, трябва да има сила.За слаба Европа езикът на силата е чужд занзибарски език.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа печели страшно много най-вече държави като Финландия Полша и тн досега отдавна да са част от Русия.Германия няма а и не може и пръста си да помръдне за да възпре Раша.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 15 с Русия защото всъщност основната причина ЕС да иска де е независим военно от САЩ е точно САЩ да не могат да налагат ня Европа тяхната политика която доведе до скарването с Русия.И нещо повече вчера директно беше казано че Европа трябва да е независима от САЩ защото от американската антируска политика печели само САЩ Европа нищо не печели от нея и трябва с Русия незабавно да се спрат всякакви конфронтации и провокации и да се започне нормален диалог.*** на разните тоталитаристи не ви изнася
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох направо ще се разплача като на латиносериалка като ви чета глупостите.Много е забавно как същите руски и американски *** дето обикновено пишат милитаристки постове сега са върли пацифисти и що?Щото е хубаво когато задокеанските и московските ви господари доминират силово но силна Европа дето не им се подчинява не ви е в интереса щото в такава Европа троловете падат зад борда директно в пандела за национално предателство нали? Стига вихте на умряло.И стига с тая мантра за скарването с
12
3
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
след това изказване този чиляк да си подава незабавно оставката с кого ще се биекои го заплашва с русия няма да ни скарате колкото и да се стараете
11
2
 
5
 
! Отговори
българин преди 4 години
По същият начин както го прави Америка ли?!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да стане, понеже Канцлер акт е още в сила поне до 2045 година. А Германия е окупирана страна.
9
3
 
11
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Коя сила, джендърската ли?
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жозеп, ти си още във времето на конкистадорите! Каква сила бе, меко ръчичко? Срещу кого ще я прилагате? Българският войник няма да изпълнява заповеди на английски, а в вие, след Брекзит нямате англоговоряща страна. Даже Ейре!Освен Франция никой не може да направи един изтребител!Осигурихте ли "бойците" си с червила и нежен грим?И спри калпавото Виньо верде преди де се изказваш!
7
9
 
14
 
! Отговори
V преди 4 години
Силата на Европа това са рафал и миг 35 .Ако те се обединят могат да надвият ф16 .Ако някой купува ф16 тогава е свършено с идеята за Европа .Европа може да е силна само когато е обединена .Това не е в интерес на една задокеанска империя която си има режими като гербавия и съответните антиевропейски хардлайнери които дадоха южен поток на Ердоган. Европа няма интерес такова важно кранче да е в Ердоган ;)
6
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа не става за нищо освен за туризъм,което не е малко.Опита да говори със силата и дойдоха червените бандити.Да остава Америка да действа,тя знае как.
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно един политик, който не е ГМО политик.
4
4
 
11
 
! Отговори
Q преди 4 години
Хм,не знаех.че ЕС има армия !?
3
4
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Този Борел иска да каже на "меките китки" в Брюксел -да станат мъже?!-това е просто АБСУРД!! Ние сме много загрижени за неговите думи нарушаващи Истамбулската и всякакви Конвенции -Къде е БХК да го осъди!!
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да оцелее ЕС на Германия трябва да й бъде забранено да се меси в политиката на съюза. Да си сглобяват пералните, печките и автомобилите и да не дават акъл на останалите и да не им се месят във вътрешните работи. Добри политици никога не са имали, главно откачалки. Ето я сега пък някаква фон дер Лейен - пълна трагедия, искала общ бюджет и данък за климата. Докога? Накрая в този ЕС ще останат само Германия и България.
1
2
 
9
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
И аз очаквам да използват силата, за да проявят най-после независимост.