Германия спасява "луфтханза" с пакет от 9 милиона евро

Компанията принудително приземи повече от половината си самолети заради COVID-19
26 май 2020 07:39, Ния Христова
21
Германия спасява "луфтханза" с пакет от 9 милиона евро
Снимка: Pixabay
Правителството на Германия успя да договори условията за спасяване на "Луфтханза", която принудително приземи самолетите си в коронакризата. Сделката ще влезе в сила, когато акционерите и регулаторните органи я одобрят. 
 
Спасителният пакет ще е в размер от 9 милиарда евро под формата на заем и капитали.
 
В замяна на помощта държавата ще получи временно две места в надзорния съвет и 20-процентов дял от авиопревозвача. Възнагражденията в ръководния състав на компанията ще бъдат ограничени. 
Още по темата
 
"Луфтханза" ще поеме и анганжименти за устойчиво развитие, включително обновяване на самолетния парк. До края на 2023 г. дължавата ще продаде дела си в компанията с надеждата, че сделката ще излезе с печалба за данъкоплатеца.
 
Цената на акциите на "Луфтханза" скочи с около 6%, след като излезе новината за споразумението в Берлин. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Милионеромилиардер преди 3 години
до 18 - Уви, и двата порядъка цифри са им мътни, смятат в единици, десетки и стотици - според заплатата
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поредно доказателство, че дилетантите, работещи за този портал, не познават цифрите. Миналада седмица Е лка, сега и тази. Глупост неземна.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Логична стъпка. Обстоятелствата са безпрецедентни. Тия дето реват за това, че им помагат в други теми реват защо правителството не им отпуска помощи.
16
3
 
2
 
! Отговори
поздрави от Германия преди 3 години
Тука дращят накакви черноработници дето спят на палатки за да берат ягоди и аспержи за 200 евро. Нормалните хора нямаме проблеми на границите на Германия, полицаите ни виждат че сме бели и засмени и ни пускат.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С 9 МИЛИОНА евро Луфтханза кафе на персонала си не могат да направят.
14
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 3 години
9 милиона дават на ден само за тоалетна хартия за самолетите, явно голямо таковане ще пада...
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За една МИСИРКА разлика между милион и милиард няма.А иначе, Луфтатат ИЗГОРЯ.Не можеш да спасиш неспасяемото.Полети няма да има с години.Какво спасяват не знам.Предполагам, спасяват бонусите на мениджмънта.
12
1
 
3
 
! Отговори
WIZZ Air преди 3 години
До Германска лъжа Продават се самолетни билети за германия ! Същите изгарят! На аерогара София не те допускат без адресна регистрация и трудов договор.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До wild horse"Нали ЕС не позволяваше държавна помощ и субсидиране на авиокомпаниите. Така бяха закрити MALEV,Balkan, Olimpic,CSA или доведени до колапс,както и ALITALIA. Както винаги двойни стандарти."Точно така. Особено Германия е страната на върховното лицемерие и двойни стандарти. От една страна екология - от друга бичи автомобили създадени да се развалят като им изтече гаранцията. От една страна "ние сме с Украйна" - от друга страна строим Северен Поток 2. Такива примери бол.
10
2
 
3
 
! Отговори
Германска лъжа преди 3 години
До пострадал пътникПърво отварят границите за ЕС и после те спират на летището за трудов договор и адресВръщат те обратно и билета ти изгаря!
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
9 милиарда, 9 милиона, все едно и също за журналистите. И двете числа са съставени от едни и същи цифри, а неграмотните не знаят, че има огромна разлика между цифра и число.
8
0
 
3
 
! Отговори
пострадал пътник преди 3 години
А бате Боко кога ще ни спаси от България Ер дето правят по 20-30 часа закъснения и ще забрани със закон това подобие на авиокомпания?
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
9 милиона? 9 милиона ще стигнат за спасяване на един самолет, не цялата Луфтханза. Май са 9 милиарда
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е времето и ние да спасим нашите централи и всичко за което уж беше забранена държавна помощ.
5
2
 
11
 
! Отговори
wild horse преди 3 години
Нали ЕС не позволяваше държавна помощ и субсидиране на авиокомпаниите. Така бяха закрити MALEV,Balkan, Olimpic,CSA или доведени до колапс,както и ALITALIA. Както винаги двойни стандарти. Хубавият момент на пандемията беше,че САЩ и ЕС показаха истинското си лице,изкривено и злобно.....
4
2
 
11
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Имам ясен спомен как не ни даваха да спасим тази или онази фирма, защото държавната помощ не била позволена. ЕС е абсолютно рицемерен ние нямаме място там
3
5
 
9
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Ko cтaнa c вeлиĸия ĸaпитaлизъм??? И вeлиĸитe МУ мepинджeи и паĸ oпpяxa дo нapoдни пapи зa яxти и Фepapитa! Haли пaзapa peшaвa cичĸo, щoм нeмoжe дa издъpжи нa ĸoнĸypeнциятa дa пoтъвa тyй ĸoмпaния, ши храним никъдърницити!!! Пазара ришавал сичку, алабализми за пред таквиз кат нас.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милиарда
1
0
 
29
 
! Отговори
. преди 3 години
май са 9 милиарда ама карай......