Сълзотворен газ в Гърция срещу протестиращи против ограничителните мерки

На демонстрациите присъстваха главно млади хора
14 фев 2021 19:54, Нели Христова
87
Сълзотворен газ в Гърция срещу протестиращи против ограничителните мерки
Снимка: БГНЕС

Полицията в Атина използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи срещу ограничителните мерки, свързани с епидемията. Демонстрация имаше и в Солун.

Предимно млади хора се организирали в социалните мрежи на протест срещу продължаващите вече трети месец строги ограничения, коментираха пред медиите демонстрантите. В Атина над 400 души проведоха демонстрация пред парламента. Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите. Има арестувани.

В Солун също пренебрегнаха студеното време и стотици гърци се събраха на протест в центъра на града. Някои от тях носеха маски, други - не. Всички скандираха: "Долу хунтата на коронавируса" и "Искаме си живота обратно".

В районите на Атика, Солун и други области вече трети месец продължават строгите мерки срещу разпространението на коронавируса и вечерен час в цялата страна. Дори през уикенда е от 18 часа с пълна забрана за движение. Маските са задължителни и на открито.

Опозицията изрази становище в парламента, че многократното въвеждане на все по-строги мерки е "пълен политически неуспех на правителството".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
2
 
! Отговори
разбра ли ББ преди 3 години
Б Борисов,да гледа руския филм,*** и Виж,Идти и Исмотри,Русия как се е била срещу кафявата чума,и белким му светне ламбата и вдене,че Видов ден иде
71
1
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
казвам=казват
70
1
 
3
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
До бухалкиТе не мълчат, напротив , всеки ден има протести и гонения, които се крият от м и с и р к и.те, а от ЕССР казвам, че европейците харесвали мерките, имат сигурно предвид полицията, на които раздават награди.
69
1
 
11
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Мерките на диктаторски ЕССР стават все по_брутални!!
68
1
 
3
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Аз си пия кафето с белина и не ме хващат к.о.в.и.д.и и щамове!
67
0
 
18
 
! Отговори
Бухалки преди 3 години
Фалшивия ес бяха против употребата на сила срещу мирни протести а сега какво се прави Защо ли мълчат защото не им отърва
66
0
 
10
 
! Отговори
Демо Крад преди 3 години
Ееех къде ли е гръцкия Алексиус Навалниус да оглави протестите и да свали Гръцкия диктатор Путанаидис .Демокрацията трябва да възтържествува . Амин .
65
0
 
8
 
! Отговори
До конспиратор преди 3 години
Точно казано! Това е истината за съжаление.
64
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КонспираторБезнадежден случай си... Трагедия...
63
10
 
51
 
! Отговори
Конспиратор преди 3 години
А бе всички нормални и мислещи хора разбраха, че короната е измислена за смачкване на народите и националните им държави. Нещата отидоха твърде далеч, отвъд медицинските съображения. Само платените постоянно врещящи финансови соростутки и тук там някой наистина мозъчен *** все още ни обясняват как някой се е загрижил за моето здраве и даже, че ваксините били полезни за моята безопасност.
62
8
 
25
 
! Отговори
Антиваксър преди 3 години
Абе вярно ли още има неразбрали за тестовете? Ако се правят 45 флуоресценции както досега PCR тестовете дават до 97% фалшиво положителни резултати. На 20.01.21г. Бандата на Бил Геноцидис - СЗО каза да се правят 35 флуоресценции с което ще намалеят фалшиво положителните тестове на 30%. И опаааа- намалява Корона вируса щот Бай Дончо (по прякор Бай Дън) го е преборил. А за антигенните тестове какво да кажа-положителни са на киви, портокал, сок от горски плодове, кока кола, сладолед и прочие.
61
2
 
7
 
! Отговори
Бибитко от Банкя преди 3 години
При нас е Рай.
60
3
 
36
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Ееее най после маляките се събудиха !!! Браво !!! Така трябва ! Без Борба няма Свобода !
59
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия на снимката на приличат на протестиращи против ограниченията
58
2
 
40
 
! Отговори
Един от Германия преди 3 години
Когато някой (някоя) управлява 16 години, загубва чувството за реалност и връзката с народа. Факт, известен от всички времена и всички политически управления. В момента Меркел е на този етап, но е успяла да се обгради само с верни слуги. Всеки който е на различно от нейното мнение бива сменен с някоя марионетка. Поне 10 случая с министри, партийни величия и шефове на провинции са известни - последният беше шефът на Службата за Защита на Конституцията, г-н Ханс-Георг Маасен. Демокрацията е фасада
57
18
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
САМО БОЙ С ПАЛКАТА ПО КРАТУНАТА, ТОВА ДАВА РЕЗУЛТАТИ!!!
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малии полагал бил изпити по конституционно право - и пак не си разбрал че това е основен закон с който трябва да борави всеки гражданин.
55
2
 
41
 
! Отговори
до 59 преди 3 години
И във Виена протстиращите носеха плакати "Friede, Freiheit, keine Diktatur" и скандираха"Kurz muss weg"/Курц да се маха. Мерките в Австрия вече станаха диктаторски. Но по немските държавни телевизии показваха тази вечер 20 души протестиращи в Москва за Навални, а не десетките хиляди във Виена, и дума не обелиха за вече втората този месец голяма демнстрация в австрийската столица. Страх я Меркел от едно ново масово движение с викове "Ние сме Народа !"
54
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А вчера във Виена излязоха десетки хиляди на протест. Търсете demo vienna и ще видете видеозаписите.
53
2
 
4
 
! Отговори
SS преди 3 години
Сълзотворният газ CN и CS е най ефективен лятно и топло време.Зимата не върши много работа освен в затворени помещения.