ЕМА стартира проучване на нов медикамент срещу COVID-19

Препаратът е на британската компания "ГлаксоСмитКлайн"
16 апр 2021 15:12, Ния Христова
13
ЕМА стартира проучване на нов медикамент срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС
Европейската агенция по лекарствата ЕМА стартира проучване на нов медикамент срещу COVID-19, който е на британската фармацевтична компания "ГлаксоСмитКлайн", съобщи БНР.
 
Препаратът е разрешен за употреба в Съединените щати от миналия месец. Според публикувани данни от изпитанията лекарството намалява с 85% риска от тежко боледуване и смърт в следствие на заразяване с коронавирус.
 
Фармацевтичният гигант "Мерк" ще започне и трета фаза на клинични изпитания за лекарство срещу COVID-19. Този препарат намалява риска от тежко протичане на болестта, особено при хора с придружаващи заболявания като диабет и хипертония. Основната функция на медикамента е да блокира способността на коронавируса да се възпроизвежда.
 
Германското правителство инвестира 50 милиона евро в 8 научни проекта, свързани с разработване на лекарство, но "не бива да очакваме чудеса", предупреди министърът на образованието и науката Аня Карличек. Тя допълни, че намирането на лек може да отнеме дори десетилетие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Накратко преди 3 години
Тая Аня Карличек трябва да се разследва .ЕМА -също и да се разпусне заради конфликт на интереси и корупция.Те прекрасно знаят ,че има такива лекарства ,но ги спират от употреба.На съвестта им лежат хиляди човешки животи,които можеха да бъдат спасени.Убийци,
1
5
 
0
 
! Отговори
Последния софиянец преди 3 години
Почна се! Връщаме се в 90-те и мутренските времена!