Чешкият президент зад Орбан: Транссексуалните хора са гнусни

Активисти се притесняват, че Прага тръгва по стъпките на Унгария и Полша
Обновена: 28 юни 2021 10:51 | 28 юни 2021 10:51, Нели Христова
566
Чешкият президент зад Орбан: Транссексуалните хора са гнусни
Снимка: БГНЕС

Чешкият президент Милош Земан нарече трансхората "гнусни" в интервю за филиала на CNN - CNN Prima News, по време на дискусия за противоречивия нов закон в Унгария.

Унгарският закон забранява всички образователни материали и програми за деца, които се считат за насърчаващи хомосексуалността, смяна на пола и концепцията за сексуалност, отклоняваща се от тази, определена за дадено лице при раждането му. Срещу него бяха отправени ожесточени критики от страна на други членове на Европейския съюз.

В интервюто Земан заявява, че намесата във вътрешните работи на която и да е държава-членка на ЕС е груба политическа грешка и защити унгарския премиер Виктор Орбан.

"Не виждам причина да не се съглася с него", казва Земан и по-късно добавя: "Разбирам гейовете, лесбийките и т.н. Но знаете ли кой изобщо не разбирам? Тези транссексуални хора."

Земан определи трансджендърите като "гнусни за мен“.

Позицията на Унгария породи съмнения дали тя принадлежи към Европейския съюз. Миналата седмица председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен осъди законопроекта като явно дискриминационен, като заяви, че "той противоречи на всички ценности, основните ценности на Европейския съюз, а това са човешкото достойнство, равенството и основните човешки права."

Коментарите на Земан дойдоха по време на прайд месеца, когато няколко държави по света го отбелзяват с паради и шествия, които имат за цел да се отвори дискусията за правата на LGBTQ общността и да отбележат бунтовете в Stonewall от 1969 г.

Пражкият прайд е планиран за първата седмица на август.

Според ILGA-Europe, група за застъпничество, местните активисти за правата на човека се опасяват, че Чешката република може да последва пътя на все по-нелибералните си съседи Унгария и Полша. Приемането на закон за равнопоставеност на браковете многократно бе спирана в страната и според доклад на Европейската комисия срещу расизма и нетърпимостта от декември 2020 г. чешките граждани са длъжни да преминат през смяна на пола и стерилизация като условие за официален преход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


566
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
386
1
 
26
 
! Отговори
Гай Баньо преди 2 години
Днес права на сексуално ненормалните,а утре права и на педофилите.Спокойно да си изнасилват деца.Реално либералите са гнусни,защото точно те прокарват тия слабоумни идеи.Да даваш права на малцинствата,като същевременно отнемаш на малцинството,е стара тактика за подкопаване на националните държави.Така се разслояват обществата и се достига до разпад на нацията.Що не ходата да *** за правата на обратните в Китай и Индия,а им пука само за Европа?Защото едрият капитал има нужда от работници.
385
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарен съм на господ, че са ми гнусни, то иначе ако не ми бяха гнусни си е направо много лошо.
384
1
 
24
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Факта, че ги нарича "хора" е комплимент за тях, отдалите се на сатанинска содомия паднали души.
383
0
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Да не би да не е вярно?
382
0
 
25
 
! Отговори
вече дърт преди 2 години
Да ви кажа, все ми тая. Друго ме вълнува. Ако си сменя пола по документи, ще мога ли да се пенсионирам по рано като жена (по документи) ?
381
0
 
27
 
! Отговори
Друг е въпросът преди 2 години
Добре де, като си смениш пола, на дърти години проблеми с простата ли ще имаш или с менопаузата. Ей този въпрос не ми дава мира.
380
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стар набор "Вече стана ясно, че статията е превеждана и едва ли пише таккова нещо. Успокойте се, няма да ви правят "обратни" :))))))
379
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Cesko "Историята го твърди, а не аз. През цялата човешка история децата са били отглеждани от мъж и жена" ТоА па. Даже и тая история, на която си бил свидетел, даже само в България ... яко разведени, яко с един родител, побоища и бягства от къщи .... какви "отглеждани". Тва лицемерието край нямааааа!
378
2
 
7
 
! Отговори
Дядо Йоцо гледа преди 2 години
Гледам и у нас са се навъдели привърженици на ЕС-демократурата. Жалко, на края ще устоят и преживеят само традиционно-консервативните общества, напр. Иран, европейци и американци ще се самоунищожат и ще освободят територия за араби и африканци. Това е може би целта на политиката на ЕС
377
1
 
11
 
! Отговори
Стар набор преди 2 години
Ега си ДИКАТУРАТА ! Длъжни сме били да преминем към смяна на пола и стерилизация - вижте последното изречение в статията - тези от Политбюрото и ЦК на ЕС нормални ли са ? Докога ще ги траем ?
376
1
 
26
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 години
С тази тоталитарна и изкривена администрация няма да го бъде ЕС. Малцинството от според мене психични и генетични мутанти кавито са обратните,а да не говорим за транс не знам си какво,да налагат на нормалните голите си ***???Не няма да я бъде!
375
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англичните са големи , голяма маса от хора протестира в Лондон срещу коронавируса, браво, крайно време беше!
374
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 420.....Тази намеса във възпитанието на децата.........Най-доброто възпитание е възпитанието с ЛЮБОВ, друго няма! Лобовтта може да се прояви навсякъде стига човек да е човек! Обратните се раждат, не могат да бъдат превърнати в такива по подръжание или вкус! Винаги ги е имало от сътворението на всета по една или друга причина! Да, някои прекаляват с показността но показността не е само техен стандарт! Показността на нечие хетеросексуална просташина не е по добра!
373
3
 
16
 
! Отговори
Съгласен преди 2 години
До CeskoИ винаги са раждани от жена, но на някой места по света, особено в "Е.в.р.о-атлан-ти-ческа" Европа, продължават да опитват да го правят мъже.Които "естествено" първо се опитват да забременеят.......Хахахахаха
372
2
 
23
 
! Отговори
До 415 преди 2 години
Аз не давам АКЪЛ на природата.Природата го казва. И друго, никой не ви мрази и забранява. Неправилното е тази ваша показност и агресивност. Тази намеса във възпитанието на децата. Правете си вашата любов и оставете другите на мира!
371
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нормалност 418.....Западните общества отчитат трайно ниска раждаемост.....Ха ха ха ха ха ха....Баш пък западните но не и източните начело с България! :))))) Свери си "Чайката"!:))))))))))
370
5
 
13
 
! Отговори
Нормалност преди 2 години
Западните общества отчитат трайно ниска раждаемост заради прекалената си толерантност към тези хора. Така човечеството ще изчезне, толкова са разглезени, че не си дават сметка.Наистина гнусна работа.
369
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Cesko 416.....Историята го твърди, а не аз. През цялата човешка история децата са били отглеждани от мъж и жена.....Особено от българския мъж, ИСТИНСКИ природен субект и тесногръдо пещерен синдромаджия.:))))))))))))))))))))))))))))
368
4
 
16
 
! Отговори
Cesko преди 2 години
До 402 Историята го твърди, а не аз. През цялата човешка история децата са били отглеждани от мъж и жена.
367
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 413.....Прав е човекът. Неестествено е. Извън нормалното в природата......Слънцето грее за всички тъй це кой си ти, балканския субект и синдромаджия който да дава АКЪЛ и наставление на Природата???:))))))))))))))))