Гръцкото консулство в Одеса отвори врати

Гърция достави хуманитарна помощ на града
5 апр 2022 04:00, Йоана Цонева
8
Гръцкото консулство в Одеса отвори врати
Снимка: БГНЕС

Ден след обстрела от руска страна в Одеса, консулът Димитрос Дохцис обяви, че днес гръцкото консулство в югозападния украински пристанищен град отвори врати, предаде Skai.gr. Дохцис посочи, че в града, че в Одеса и района има "голямата гръцка общност от 2500 души".

Още по темата
Този ход идва ден след като гръцкият външен министър Никос Дендиас  посети Одеса, където достави хуманитарна помощ в черноморския град. За първи път от близо две седмици руски въздушни удари удариха Одеса в неделя, очевидно насочени към инфраструктурата на града. „Нападението срещу град е неприемливо, това е военно престъпление“, посочи Дендиас в изявление, пише БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Беломорска Тракия преди 2 години
Най-напред цялото черноморско крайбрежие е било гръцко. Още преди повече от 2500 години се създават гръцки колонии. В днешна България са:Ахтополис,Василико,Аполония Понтика,Месемврия,Анхиалос,Одесос и Дионисополис. Тъй че и Крим е гръцки поначало.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвратен съм от действията на Байден и пуделите му от запада, от тяхната "миролюбива" политика към страните от Европа!
6
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
Гърция застава под обстрела заради.своите 2500 граждани !! А КАКВО ПРАВИ БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ СВОИТЕ 200 000 ГРАЖДАНИ В УКРАЙНА ????!!!!!!
5
0
 
6
 
! Отговори
Правда преди 2 години
Браво на Гърция дори и лидерите лично помагат и се ангажират с помощта за Украинските бедстващи,а служителите на бг консулство се евакуираха първи и затвориха оставяйки хиляди българи и други граждани без помота който им дължат и по закон и според Божия морален закон Въпросът пак опира до морал и отношенията с истинския Бог е определящо за отношенията към другите-Бог е заповядал да обича ближния като себе си и дори да го счита по-горен, а нечестивите слуги на дявола са злодеи-корумпирани егоисти
4
5
 
7
 
! Отговори
кака Ви Трънка преди 2 години
За пореден път Ви казвам, че всички мисии на Русия в България трябва незабавно да бъдат редуцирани до минимум; Господата си показаха истинското лице и тяхната миролюбивост и космополитизъм. В Москва нашата Амбасада също да бъде редузирана до санитарен минимум, все пак тези дипломати харчат държавни пари. Никакви консулства и в двете страни! Паметника на Съветската армия незабавно да бъде демонтиран, а на негово място да се сложи Паметник на Бедстващия и неоправдан човек.
3
3
 
4
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
До 1.Ти ли ще преместиш Шипка или Панорамата в Плевен извън България,която нямаше да има,ако не бе поредната им война с турците?
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1Интересно ми е дали ако се направи Референдум относно бъдещето на Калининград (Кьонисберг) дали той да премине към Померания///////Няма шанс там са 99,99%руснаци, немците са изгонени през 1945.А,референдум в Южна Прусия която е в Полша, защо не искаш?
1
9
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 2 години
Отвратен съм от действията на Путин, от тяхната "миролюбива" политика към страните от Европа! Интересно ми е дали ако се направи Референдум относно бъдещето на Калининград (Кьонисберг) дали той да премине към Померания, какъв ще бъде изхода! Едвали % на желаещи да останат в лоното на Русия ще бъде голям. Всички руски паметници, в това число и Паметника на Съветската армия незабавно трябва да изчезнат от територията на България. В посолството на Русия да останат не повече от 10 човека, иначе ...