Необясними случаи на деца с чернодробни възпаления на Острова

Подобни случаи са докладвани и в САЩ, и в Испания
19 апр 2022 23:00, Петя Славова
71
Необясними случаи на деца с чернодробни възпаления на Острова
Снимка: БГНЕС

Здравните служители на Обединеното кралство разследват десетки необясними случаи на остър хепатит и възпаление на черния дроб. Случаите са предимно сред деца. Подобни случаи на хепатит сред децата са докладвани и в САЩ и Испания.

Някои от засегнатите деца в Обединеното кралство са били толкова зле, че се е наложило да им бъде направена трансплантация, съобщи БГНЕС, позовавайки се на Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство.

Въпреки че хепатитът (хепатит A, B, C, D и E) се причинява от вируси, нито едно от децата не е било заразено с вирус. Потенциалните усложнения на хепатита включват чернодробна недостатъчност и смърт, а чернодробните трансплантации обикновено се използват за лечение на чернодробна недостатъчност в краен стадий, припомня Stanford Children's Health.

"Нарастването на броя случаи на деца с чернодробни възпаления е притеснителен", каза д-р Рейчъл Тейлър, педиатричен гастроентеролог в Кралската детска болница в Глазгоу.

Тейлър и нейните колеги изследват увеличения брой деца с чернодробни нарушения. В някои случаи заболяванията на децата биват откривани след стомашно-чревни симптоми, включително повръщане и коремна болка, а засегнатите деца често развиват жълтеница, имат тъмна урина, бледи изпражнения, сърбеж на кожата, скованост на ставите, мускулна болка, треска, гадене, коремна болка, летаргия и загуба на апетит.

Причината за тези случаи на хепатит остава неизвестна, но разследващите подозират, че причинител е инфекциозен патоген или прием на замърсена храна, напитки или игра със замърсени играчки, се отбелязва в доклада, публикуван в Eurosurveillance.

Според алтернативна теория обаче заболяването може да е "свързано с някакъв нов вариант на SARS-CoV-2", предположи Левайн. Децата в Обединеното кралство под 5-годишна възраст в момента не могат да бъдат ваксинирани срещу COVID, така че нито едно от изследваните деца не е било имунизирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко заразно на острова е лесно обяснимо с липсата на хигиенни навици.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво стана с необяснимите случаи на АДЕ и "нов спин" пак в най-сиропираните държави?
53
1
 
0
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Фруктозата се усвоява напълно. Това не е захароза! Плодовете си имат необходимите вещества с които се усвоява фруктозата. Затова се препоръчва да се яде целия плод а не примерно изстискан само сока.
52
0
 
3
 
! Отговори
нещата предстоят преди 2 години
Никой не знае какво още ще става!Ама когато се правиш на велик и вършиш глупости така става!
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подготвят почвата да набоцкат и тази група деца. Следващата новина ще е нов щам на ковид, който удря черния дроб както при хепатит. И веднага ще излезе ваксинка за дечицата, после бустерче и доживотен абонамент за дозички....
50
1
 
4
 
! Отговори
Яжо Бейби преди 2 години
Директно влизам в коментарите, понеже знам, че тука е истината. Каквото и да пише в т.нар. 'новини', котето е заровено в коментарите. Дълбок поклон на умните, знаещи и можещи писатели на коментари в днес.беге
49
3
 
19
 
! Отговори
Обесете д-р Менгеле преди 2 години
Геноцид срещу деца, ваксинираните почнаха да умират!! А за Руската армия разправят че били изверги, няма по големи ИЗВЕРГИ от вас, които избихте сумати народ с фалшивата Ви пандемия! Смъртни присъди за вас ***!!
48
0
 
7
 
! Отговори
До 62 преди 2 години
Колко си прав, но няма кой да чуе преди да ми открият инсулинова резистентност, откриха, че имам омазняване на черния дроб. Не пия алкохол. Щом минах на нисковъглехидратна диета, омазняването изчезна! От плодовете могат да се ядат само боровинки и ягоди, всичко друго товари панкреаса и черния дроб.
47
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид не прощава. Лъжа е, че децата карали леко.
46
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фруктоза. Плодовата захар не се усвоява от тялото и уврежда черния дроб също както алкохола. Дали децата ядат сладко или пият ракия всеки ден няма никаква разлика в края на краищата. Болестите са еднакви, само радостта при тровенето е различна. Ябълки, банани, сушени плодове, сокчета, всички са богати на фруктоза. В бялата захар фруктозата е 50%. В зеленчуците, доматите, тиквичките, мaнroтo, чушките няма фруктоза.
45
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още една последица от заразяване с коронавируса. Ина и други такива последици. Може би трябва да направят ваксина и за децата.
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните ще живеят вечно!!!
43
6
 
11
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
Само дето пише, че проблема масово се среща при деца под 5 г, неваксинирани
42
10
 
4
 
! Отговори
До 49 преди 2 години
Понеже вие не ваксинираните няма да изпукате....муахахаха
41
4
 
5
 
! Отговори
До Киро 2хХ преди 2 години
Кире, Баце, ти толкова си развинтил главата, че роман в 6 тома можеш да напишеш
40
6
 
18
 
! Отговори
Erik USB преди 2 години
Това е от ваксините. Дават ефект
39
4
 
23
 
! Отговори
Киро Хикса преди 2 години
Метастазите на Дьорд Шорош винаги са имали за крайна цел децата ви! Хоп- нов закон, щом не си си "ваксинирал" детето, тоест, щом си би достатъчно отговорен и разумен родител, да не го инжектираш с експерименталната, рискова mRNA технология, те обявяват за лош родител, несъстоятелен да се грижи за децата си и да им подсигури безопасност и хоп - идва една служба, за защита на децата, отнема ти ги и ги дава на двойка швeстери, примерно в Холандия, да ги отглеждат като приемни родители. Очаквайте го
38
3
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До 49Бил Гейтс е типичен малтусианец. От много време прави изказвания, че броят на хората трябва да се намали.
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А може и да е от химикал в храните,някое ново Е ,дето прави храната по вкусна
36
4
 
25
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Ясно, децата на Дявола няма да мирясат, докато не надупчат с Отровната Игла дори новородените и дечицата до 5 години! Анатема, анатема, анатема!