Демонстрация в Каталуния търси независимост

Огромен брой граждани участваха в нея
12 сеп 2022 14:43, Росен Стойчев
7
Демонстрация в Каталуния търси независимост
Снимка: БГНЕС/EPA

Голям протест на каталунци се състоя в Барселона, съобщи Ел Паис.

Гражданите призоваха за независимост.

Още по темата
Смята се, че в протеста са участвали над сто и петдесет хиляди души.

Твърди се, че това е нов опит за рестартиране на движението за независимост. Митингът се проведе на дата, която е много важна за движението, търсещо независимост.

Преди пет години в Каталуния се проведе референдум за независимост. Това стана без разрешението на Испания и реално резултатите бяха отхвърлени.

Сега между групите, настояващи за независимост има големи различия. В момента каталунското правителство води преговори с испанското.

Някои движения отхвърлят тези преговори, като това води до оттегляне на правителството от митинга, в опит да оправдае диалога с Испания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свобода за Каталуния, Шотландия,Северна Ирландия,Канада,Австралия,Палестина,Кюрдистан,Тексас Калифорния още десетки страни 21 век сме срамота е
4
2
 
19
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
Автономия от старогръцки някой който дава на себе си собствено право. За разлика от независимостта, автономията е ограничена. Каталуния е област в кралство Испания и това датира от 801когато е трафство Арагон , това ,че е автономна не и дава право на самостоятелна държава за разлика от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия които са в съюз с Англия. . Съюзите , могат да бъдат прекратявани , отменени или доброволно отхвърляни.
3
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пратете НАТО! Разбира от "демокрация"!
2
18
 
17
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Както се оказва, западните ценности са малко неразбираеми за хората. Според евроценностите, референдум в Крим или Каталуния е незаконен, но преврат в Киев си е в реда на нещата и нещо нормално.
1
0
 
16
 
! Отговори
А преди 1 година
Териториите от короната на Арагорн що се мръщят. На едни от богатите земи са в Каталуня а не като Сицилия и източна Гърция.