Биткойн стигна $72 000: След поколение ще е начин на разплащане

Според Димитър Георгиев все повече хора започват да приемат тези валути и да ги използват
Обновена: 12 мар 2024 22:08 | 12 мар 2024 20:45, Анисия Иванова
56

Биткойн (BTC-USD) достигна до нови върхове. Цената на валутата достигна $72 000, а цените ще продължат своето покачване.

"Рекордно е наистина поскъпването. Дори в момента се търгува на цена от $72 000. Една от конкретните причини да стигнем тези нива е, че преди известно време САЩ позволиха да бъде създаден фонд, който да привлече публиката. Преди всичко се търгува биткойн, но предстои да се увеличи търсенето и на другите", заяви анализаторът на международни пазари Димитър Георгиев в ефира на "България сутрин".

Според него сме достигнали точката на пречупване и все повече хора започват да приемат тези валути и да ги използват. Това е и голямата причина да поскъпва - тя вече е добре приета, а търсенето ѝ само ще продължава да расте. Тепърва се очаква да поскъпва още.

"Представите се обръщат с всеки изминал ден, възходът на биткойн е добър повод да обърнем внимание на това, че повечето неща са измислени истории - всичко останало съществува единствено в съвкупното ни въображение. В този смисъл валутите, държавите, религиите са измислени истории. Разликата във валутата е, че тя е в много начален етап на вярване в нея", добави Георгиев.

В близкото бъдеще се очаква хората да започнат и да плащат с валутата. В момента този вид плащане не е масово използван, но предстои да се превърне в нещо познато на всички.

"След едно поколение това ще е най-нормалният начин на разплащане, но ще мине време, защото биткойн все още се приема от публиката. Трудно е - вчера беше 60 000 долара, днес е 72 000, това би затруднило разплащането, но с времето ще бъде прието и като разплащателно средство", каза още гостът на Bulgaria ON AIR.

Георгиев сподели, че най-лесно с валутата можем да се сдобием чрез борсово търгуван фонд (БТФ), вместо чрез физическа покупка, тъй като тя би била по-рискова.

"Най-лесно чрез борсово търгуван фонд се купуват. Не препоръчвам физическата покупка на биткойн от тези, които не разбират, тъй като рискувате да загубите парола или достъп. Също така не може да бъде официално прехвърлен на друг човек. Борсовият търговски фонд на САЩ е най-добрият вариант за закупуване", подчерта анализаторът.

Все по-голям процент на приемственост ще има в дългосрочен план, а сред валутите се очаква биткойн да поскъпне най-много.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
13
 
! Отговори
Аве преди 2 месеца
Слагайте стикер за рекламно съобщение. Така е по закон. Не става въпрос за койните точно /от които нещо не става/, а за тоя дето вика "Не купувайте сами, а от нас, за да не се объркате/.И пак не е налучкал рекламата. Читателите ви са масово бедни хора или фантазьори със сериозни психични проблеми мислещи се за разни богаташи, та.....никой от четящите койни няма да купи.
20
1
 
0
 
! Отговори
Мдаа преди 2 месеца
Наборе, айде бегай до пощата да вземеш пенсията, че ако окъснееш ще свършат и ще трябва на другия ден пак да се редиш 2-3 часа.
19
4
 
12
 
! Отговори
До до 19 преди 2 месеца
Ха ха ха. То в хлебарница с карта не можеш да пратиш, че нямат устройство, тоя с койни щял.да плаща. Ха ха хааааа. И на каква съставна част до равностойността на 1,60 цената на хляб ще го раздробеш.
18
3
 
5
 
! Отговори
Мистър КЕШ преди 2 месеца
Ще има рестарт на системата???ЗАНУЛЯВАНЕ на БЛОКЧЕЙНИТЕ ....ке дойде ковиду и притехх.......
17
0
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 2 месеца
Така ли казаха по телевизора?
16
0
 
9
 
! Отговори
Ясно преди 2 месеца
Тоя пр...дльо е посредник в тоя фонд и се рекламира, за да забогатява на ваш гръб.
15
8
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 2 месеца
Да си ги държат пачките и ти си ги дръж и да не забравиш да си платиш данъците, че да могат да си живуркат на твой гръб. Да, дааа отивали за училища, болници. Аз вече от около 3 години не работя за нищо друго освен крипто. Някой като почне ми предлага хартийки ме напушва сериозен смях.
14
2
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 2 месеца
Балонът се надува! Същото като игрите в началото на демокрацията. Ще спечелят тия, които са се хванали в началото. Жива пирамида.
13
1
 
14
 
! Отговори
аз съм старомоден преди 2 месеца
предпочитам злато и сребро!
12
5
 
5
 
! Отговори
Не става тоя път преди 2 месеца
Централните банки не признават бит койн. Освен това, това нещо се ползва за разплащане на криминални сделки и мокри поръчки /наркотици, убийства и прочее/ . Мафията работи само с койни. Дарк нет също. Никоя държава официално нама да легализира това. Да, не е забранено, но официално средство никога няма да стане. Прекалено са не само в сивия, но в тъмно черния сектор на икономиката. Да не говорим за копачите, които в Бг масово крадат ток и 90 процента са кримки рецидивисти и то яки.
11
0
 
9
 
! Отговори
до 12 преди 2 месеца
Щото реално нямаш биткойн, а имаш разписка или записче че уж имаш биткойн. Освен това фонда може да фалира, отделно всеки може да ти запорира "имуществото" и да ти го "вземе". Когато имаш истински биткойн в блокчейна всичко това няма как да стане.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мръсниците добре се подготвиха, както винаги. Първо унищожиха големите неамерикански борси - японската, южнокорейската, после заплашиха копачите в Китай и те се изнесоха, накрая като се увериха, че притежават всички лостове за контрол в производство и търговия го узакониха и Блекрок спокойно влезе в криптопазара...Всичко което не е американско трябва да се унищожи ако не може да се купи.
9
1
 
5
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 2 месеца
цената е такава, докато в един момент всички не почнат да продават, тогава кво става?!
8
1
 
2
 
! Отговори
FireFly преди 2 месеца
Когато направят BТC задължителен тогава е време да започнете да се страхувате наистина. След около 1000 години евентуално .
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Хахаха 4 - Защо?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 6 - Това всъщност не е особено голям проблен. Разплащането с пари в банките също е бавен процес, но има доста интересна система изградена "под капака", която изглежда, че парите се прехвърлят на мига.
5
0
 
3
 
! Отговори
БГ пенсионер преди 2 месеца
Имам и неколко големи торби със спестявания. Колко биткойна моам си купим за 1 торба и като я метна през балкона да я вържа ли с въже после да моем си издърпам биткойните нагоре?
4
1
 
4
 
! Отговори
Мдаа преди 2 месеца
Тоя ЕКСПЕРТ плещи пълни глупости. Биткойн сам по себе си няма да се ползва за масово разплащателно средство никога. Мрежата няма такава пропускателна способност. Ще бъде актив, към който ще се равнява всичко. Както в момента е долара.
3
0
 
7
 
! Отговори
Спестител преди 2 месеца
А кой държи тези биткойни , моля ? Уж имаше една фараонка с биткойни, сега пак има някъде биткойни... А кой ги държи тия дзверове ? Все пак 72 000 $ си е пара.
2
0
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
По-сигурно чрез фонд е колко да си купите злато на хартия, а не истинско.Ще го видите, ама друг път.