Ако Украйна се предаде, руските войски ще са на границите на ЕС и няма да спрат

Очевидно е, че Путин се вижда във война със Запада, коментира Борел
20 мар 2024 13:38, Елка Василева
419
Ако Украйна се предаде, руските войски ще са на границите на ЕС и няма да спрат
Снимка: архив, БГНЕС

Ако Украйна развее бялото знаме и се предаде, тогава в Киев ще дойде марионетен режим, украинците ще бъдат премазани и руските войски ще бъдат на нашите граници. Можем да бъдем сигурни, че няма да спрат там. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел на съвместна пресконференция с украинския премиер Денис Шмигал и еврокомисаря по въпросите на разширяването и съседството Оливер Вархей.

По неговите думи в последните дни руският президент Владимир Путин е заплашил с Трета световна война. Очевидно е, че той се вижда във война със Запада, коментира Борел.

Върховният представител призова ЕС да постигне споразумение за използването на приходите от запорираното в ЕС руско имущество в полза на Украйна. Трябва да предприемем бързи стъпки, от седмици обсъждаме този въпрос, предложих 90 на сто от тези приходи да бъдат за военна помощ за украинската страна, добави Борел. Той уточни, че става дума за около три милиарда евро годишно.

По неговите думи с решенията от последните дни ЕС е осигурил 33 милиарда евро за военна помощ за Украйна, а на двустранна основа с Киев са сключени споразумения за още поне 20 млрд. евро до края на годината.

Еврокомисарят Вархей посочи, че от началото на войната Европейската комисия е осигурила 95 млрд. евро помощ за Украйна, включително за подслоняването на украинските бежанци.

Премиерът Шмигал изрази очакване следващите европейски санкции срещу Русия да окажат натиск с налагането на мерки срещу руската енергетика, металургия и финанси, включително срещу "Росатом" и други организации от руската ядрена енергетика. Настояваме за конфискуване на цялото запорирано руско имущество, за да може агресорът да плати за щетите, които нанесе на Украйна, призова той.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва да се увеличи производството на тоалетна хартия.
334
4
 
14
 
! Отговори
Хахахаско преди 2 месеца
50 години нацистите от Киев крадът от всичко което премина през тях руснаците им плащаха даже и отгоре на всичко по някое време решиха и да се перчат на руснаците и да забраняват всичко руска скоро Украйна няма да съществува а Полша ще има нов съсед руската федерация
333
3
 
17
 
! Отговори
ABE преди 2 месеца
Логика и здрав разум по европейски.... Ако се предадат украинците руснаците идват и няма да се спрат но ако не се предаде идва ЕС съответно САЩ до границите на Русия а да се спират нямат също никакво намерение съдейки по безпрестанното разширяване на НАТО и ЕС именно към границите на Русия. Във единият случай само , че теорията е хипотетична а в другият е деюре...
332
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Между Русия и ЕС и Нато трябва да има буферна зона по подобие на Белорус.Такава трябва да е и Украина.Ще имат граница само Латвия.Естония и Финландия.
331
2
 
15
 
! Отговори
ЕС Вицове преди 2 месеца
"Тогава в Киев ще дойде марионетен режим". А сегашният какъв е?
330
3
 
6
 
! Отговори
а нещо за щетите преди 2 месеца
нанесени от сащ и съдружниците им по целия свят, да не изброявам, че списъкът е много дълъг, но всеки средно интелигентен човек може да се досети кои са. Също така и за щетите които Евросъюза нанася на самият себе си от шепа наведени продажници, нещо за вас няма ли да кажете, все Русия ви е виновна за всичко, дори и вие сами не си вярвате в това в което се опитвате да ни накарате да повярваме, толкова сте елементарни.
329
1
 
11
 
! Отговори
До 337 преди 2 месеца
Ама тия са бетер детска градина. Аз мога да взема на Гошко играчката, ама той моята - не! Дали се чуват какви ги говорят или просто ей така си плещят, по навик.
328
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ние все ще сме прецакани: 1) Ако войната продължи - ще трябва да продължаваме да наливаме в тази бездънна яма корумпирана Украйна и да хрантутим пара,зитите им по хотелите ни.... 2) Ако войната приключи - ще трябва да плащаме за възстановяването на тази измислена държава, а и курортистите ще намерят причина да стоят тук за да си ги отглеждаме
327
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хах значи Нато може да бъде на Руските граници,а Русия не може да бъде на ес границите.Какви са тези клоуни в европата
326
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия и сега си е на границата с ЕС.Полша,Литва,Латвия,Естония.Дядо Борел е зле с географията.
325
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя cдуxaн папардак трябва да бъде изметен от поста преди да направи някоя глупост.
324
4
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Безмозъчeн дъpтак е тоя Борел.
323
10
 
7
 
! Отговори
Йеромонахос АТЕНАГОР преди 2 месеца
ДАНО РОССИЯ АНЕКСИРА ЦЕЛА УКРАИНЯ, ПОСЛЕ РУМАНИА И МОЛДОВА, ПОСЛЕ И ФИНЛАНДИЯ И БАЛТИИСКИТЕ ДЖУДЖЕТА, И НАКРАЯ = РОССИЯ И ГЪРЦИЯ----ДА СИ РАЗДЕЛИМ ПОРАВНО И НАПОЛОВИНА - НАТОВСКА РОМСКА БЪЛГАРИЯ .
322
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
абе няма ли закони в тоя ЕС? Тия докога ще лъжат и разпалват войни?
321
5
 
21
 
! Отговори
Хм преди 2 месеца
Виждате ли европедалите не искат да използват парите за възстановяване на Украйна, а за военни разходи за продължаване на войната.....
320
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За да има мир в Европа Русия трябва да анексира Полша и Прибалтика. Виждаме, че коренът на злото е там.
319
5
 
20
 
! Отговори
Спеца преди 2 месеца
Какво късогледство има тоя ***!Така или иначе руските войски ще стигнат до границите на ЕС!Проблема е че ще загинат много хора , затова умнико трябва моментално да се предадат!
318
4
 
24
 
! Отговори
Стига сте плашили! преди 2 месеца
За да наливате нашите пари, данъци в оръжия сеещи смърт!!!
317
4
 
11
 
! Отговори
бай Пешо преди 2 месеца
да де, ама в заглавието следва 'ако" да се замести с "когато"...Въпрос на време е ...
316
6
 
20
 
! Отговори
Еха преди 2 месеца
Ама това ГОЛЯМ страх го тресе либерасткия евро-джендърляк. КЕФ, АМА ГОЛЯМ КЕФ !!!