Борисов към Мицкоски: Сега вече не може да разчитате на нашата подкрепа

Без нас и Гърция РСМ няма шанс за ЕС, отсече той
26 юни 2024 11:12, Стела Стоянова
48
Борисов към Мицкоски: Сега вече не може да разчитате на нашата подкрепа
Снимка БГНЕС, архив

“Договорите, особено международни и втъкани в преговорната рамка на ЕС, се спазват”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, обръщайки се към премиера на РСМ Християн Мицкоски, предаде БГНЕС.

Преди дни премиерът на РСМ коментира, че трябва да има предоговаряне на Френското предложение, което бе предпоставка за начало на преговорите и вдигане на ветото от страна на България по пътя към членството на РСМ в ЕС. Документът касае вписването на българите в Конституцията на Северна Македония, за да може страната да бъде приета в ЕС.

Още по темата
Борисов заяви, че въпреки добрите отношения между него и партньорите в ЕС, то договорите трябва да се спазват. “Всякакви интерпретации не са добри за колегите от Северна Македония”, смята Борисов.

Той подчерта, че ако има редовен кабинет ще инициира среща с премиера на РСМ.

"Без нашата подкрепа и тази на Гърция РСМ нямат шанс за ЕС. Сега нека да са отговорни. Както са получили нашата подкрепа, сега не могат да разчитат на нея", категоричен е лидерът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от ЕС
Сингапур остава най-скъпият град в света, Хонконг е след него
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Мда преди 1 ден
Макетата правят всичко по силите си за да не влязат в -есМоже и да успеят но по скоро едва ли
44
2
 
2
 
! Отговори
ЕС преди 2 дни
най доброто место за живеене е ЕС акто неискат там да не ходят кой ги кара на сила
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Защо си мислите, че макетата искат да влязат в ЕС? Те като гледат какво става там, нямат и намерение да кандидатстват.
42
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Бибитко какво се прави на интересен?Вдигна ветото,прие условията на макетата без никакви гаранции от тяхна страна,сега седнал да се прави на мъж.
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нужна е незабавно отнемане на лични карти и гражданство на всякакви македонци. Масово са взели бг л.карти и са хукнали по Европа. Танас войвода вероятно е от същата група. Едно време първи ги признахме за държава при разпада на Югославия. Що помощи им се дадоха от Бг и накрая пак се държат нагло,неуважително и обидно. Стойте си там, албанците ще ви асимилират до 30-40г. Нямате работа в ес. Трябва от страна на Бг да бъдат спрени всякакви отношения с рсм вкл да бъде отзован нашия посланик от там.
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Танас Войводата - Имаш мисия и тя е да научиш всички македонци какво означава стокхолмски синдром. След това на всеки македонец да му уредиш разговор със съответния специалист, който да му помогне да се пребори с него. Това да приемате за приятели народа и държавата (сърбите и Сърбия), която ви е навредила най-много последните 100-150 години е меко казано странно, но именно това е стокхолмския синдром. Пожелавам на всички макета да се справят с него успешно и възможно най-бързо.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Танас Войводата - И? Не ми отговори на въпросите. Как османците за 500 години не намериха поне един македонец в империята? Да обиждаш можеш, но да мислиш ти идва малко в повече хахаха
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Танас Войводата - Кажи на сръбските си началници, че на Сърбия и Белградска област й е много хахаха ... А иначе ми е интересно в днешно време сърбетата как продължават да ви промиват мозъците. Хайде преди години са кол_или и бес_или вашите прадядовци и прабаби и тогава е било опасно за живота да се наричаш българин, но сега няма как да го правят и вие пак им се връзвате. Наистина ли сте толкова ограничени от към интелект? Английски знаеш ли? Чети история на английски, ама не писана от сърби!
37
4
 
12
 
! Отговори
абе преди 2 дни
Не е рекло Посолството, не сме променили набързо договорите. Предния път за "френското предложение" им трябваха 6 часа да съберат депутатското стадо и да гласува. Само Възраждане и ИТН не кандисаха тогава. Помним ги ние тези работи.
36
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 дни
E те кога са можели , бе Гибон?
35
12
 
7
 
! Отговори
Танас Войводата преди 2 дни
,,Етнос ,, българи ,, НЕМА - ,, българин ,, е само гражданство
34
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Макета, представете си след 40-50 години вашите внуци да не твърдят, че са македонци, а че са северняци например и на всичкото отгоре да твърдят за вас, че вие не сте никакви македонци, а северняци. Ето това правите в момента. Вие си се определяйте както си искате, но вашите прабаби, прадядовци и като цяло прадеди докато са били живи са имали право сами да определят какви са и са го направили. Вие сега посмъртно им пл_юете върху избора и правото им на самоопределение. Голям грях е това!!!
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Днес.бг, наистина ли цензурирате женското име Е_в_а? хахаха Какво нецензурно има в него?
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Танас Войводата - И теб да питам. Защо османците за 500 години не са намерили нито един македонец? Къде е бил народа ви през това време? На Луната? В Пиринска Македония няма как да има македонци поради една много пр_оста причина и тя е, че Пиринска Македония е част от България много преди СЪЗДАВАНЕТО на т.нар. македонски народ. Кой го е създал ли? Питай Тито и Сталин. Те са вашите Адам и ***, от които произхождате.
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До македонец - Вярно ли няма българи? А защо за 500 години османската власт не намери нито един македонец? Защо всички там (включително и твоите прабаби и прадядовци) са твърдели, че са българи? Защо езикът, на който ти говориш и който твърдиш, че е македонски, е толкова близък до българския, при положение, че според вас ние сме дошли някъде от май_ната си? Толкова си промит, че дори нямаш акъл да си зададеш 2 еле_ментарни въпроса, на които сръбската пропаганда не може да ти даде отговор.
30
3
 
16
 
! Отговори
1 преди 2 дни
Макетата ще видят ЕС през крив макарон.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Измucлuцuтe в Дucнuлeнg! Ako paзбupa ce nokpuвaт u тaмoшнuтe kpuтepuu?
28
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Hямa "мakegoнcka" нapogнocт, етнoc, eзuk! Измиcлeнu ca u ca нaлoженu c kлaнeтa, тepop, мaнunyлaцuu oт Cpъбckaтa reonoлuтuчecka gokтpuнa c nogkpenaтa нa noбeguтeлuтe в ПCB u BCB...
27
20
 
7
 
! Отговори
македонец преди 2 дни
Нема българи в Македония Това са една шепа национални предатели , дрогаджии , и алкохолици продали се за жълти стотинки на България .Знаеме ги всичките 15 л ум че на.Вземете си ги в България.
26
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Танасе, кога и създадена държава Македония, за признаваме някакви македонци.