Politico: България няма да е готова за членство в еврозоната през 2025 г.

Очаква се ЕЦБ да излезе днес с доклад
26 юни 2024 12:12, Инна Ангелова
37
Politico: България няма да е готова за членство в еврозоната през 2025 г.
Снимка: Pixabay

Очаква се днес Европейската централна банка да излезе с официална информация, че страната ни не е готова да се присъедини към еврозоната в началото на 2025 година. Информацията съобщава Politico.

По обед Европейската комисия ще оповести докладите за конвергенцията на страните членки, които предстои да въведат единната валута, допълва БНР. България все още не е изпълнила критерия за инфлацията.

Паскал Донахю, председател на еврогрупата, направи намек по-рано през годината, че България може да въведе еврото по-късно през 2025 година. Експертите обаче не са положително настроени и според тях най-вероятната нова дата за приемане на еврото ще е 1 януари 2026 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: БългарияЕврозонаевро
Още от Русия
Петте предизвикателства пред бъдещия шеф на НАТО
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Черния преди 1 ден
Официалната валута на Черна гора е еврото, без доклади и простотии. Всичко е по политически причини. Тия икономисти и финансисти само глупости говорят. Финансите са едни лаладжийства и лъжи
34
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 дни
Докладът ще го напишат на изток от България.
33
0
 
5
 
! Отговори
СУПЕР! преди 2 дни
БРАВО!!!
32
0
 
6
 
! Отговори
бе преди 2 дни
То това се знаеше още когато ПП измамници взеха власта - няма страшно може пък да е за добро ,а и 26 година няма да е.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нима има изненадани? Не мислия, че изобщо е имало / има планове за влизане в ЕЗ и пълноправен Шенген. Остава само въпроса, срещу какво изтъргуваха това получленство?
30
0
 
5
 
! Отговори
до AZ преди 2 дни
Че кои са тези бели държави в ЕС, дето да берем зеле? Само държавите от бившия Варшавски договор са още що-годе бели, но там не наемат берачи от БГ. Така че стой си в гетото и недей да се обаждаш много.
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Имате късмет, че САЩ имаха нужда от България и Румъния, за да отрежат Русия от Европа, иначе до ден днешен щяхте да познавате ЕС само на картата.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Една много добра новина. Всико тава се дължи на Кокорчовската политика!
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Следващата статия на Politico ще бъде: България никога няма да влезе в еврозоната. И това ще е истината.
26
10
 
4
 
! Отговори
AZ преди 2 дни
Трябва да си плиткоумен за да мислиш, че чалгаристан има шанс да влезе в еврозоната. Турското клекало си остава турско клекало. Радвайте се че поне сме в ЕС, за да можете да идете да берете зеле в някоя бяла държава и от там да си пускате гласовете за *** като възраждане.
25
4
 
0
 
! Отговори
Горноница преди 2 дни
До 24 А Това на какво се дължи ,на инфлпцията и наливането на пари или българина е започнал да работи и произвежда повече? А в БВП то влиза и услугите)
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Муахаха - Твоето е направо изкуство. Толкова глу_пости в един коментар може да напише само човек със съответния талант. Знаеш ли с колко процента са се вдигнали доходите на българите за 5 години? Не знаеш. Знаеш ли с колко се е вдигнал БВП на България за 5 години? И това не знаеш. Изобщо знаеш ли какъв е смисълът от ЕС? Даже и това не знаеш. Иначе голям разбирач хахаха Предполагам си с образование поне магистърска степен в специалност "пиене на ракия пред блока на пейката". Браво!!!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Как не ги е срам тия моошеници? България е с най- ниския дълг в ЕС спрямо БВП! Простираме се според чергата си! Не харчим пари на заем за глупости! А инфлацията, за която се заяждат откъде дойде? Кой купуваше ДЦК на фалиралата Италия, Испания и Гърция? Кой печаташе пари? Този критерий никога не е зависел от нас!! ДВе трети от членките на Еврозоната не отговарят на на критериите и то фатално и фундаментално! Дълговете в Еврозоната са политическа корупция за подкупване на избирателите.
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"Бг трябва да излезне от ЕС докато още може защото след еврозона става невъзможно и ще се исроди самото население ще задлъжнее и ще стане ропско." - И да се гуш_нем с Русия, за да мизерстваме и ние като всички държави, които имат близки отношения с тях. Това ти е мечтата, нали? Понеже ти си мързелив и мизерстваш, та поне и другите около теб да са зле, за да не им завиждаш. Добре че повечето хора в Бг са малко по-умни и по-работливи от теб и нямат подобни желания.
21
6
 
21
 
! Отговори
абе преди 2 дни
Стига с тази Еврозона, бе! Първо, обективно наистина не отговаряме на критериите. Второ, като падне борда, управниците ще окрадат резерва, отделно дето оставаме без национална валута и самостоятелна централна банка. Трето, така и никой не каза какви аджеба ползи ще имат бай Иван и чичо Асан от въвеждането на еврото. За тях ще е само увеличението на цените. Аман от безродни айдуци!
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Бг трябва да излезне от ЕС докато още може защото след еврозона става невъзможно и ще се исроди самото население ще задлъжнее и ще стане ропско.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ПП ...Киро ...асен кво стана ,а искахте да ни набутат в еврозона без да сме готови ,мушеници ,крадци
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Добра новина, не сме готови.
17
1
 
15
 
! Отговори
Е ние това го знаем преди 2 дни
Доста отдавна,ама прос100 Киро и компания къде се бутат
16
6
 
14
 
! Отговори
до 2 преди 2 дни
До Анонимен,напълно си прав,ама на ган4о мозъка е спиртосан от толкова ракия и не може изобщо да се усети как го прецакват с невлизането на еврото,но му влизат други работи,ама той се кефи