Гласят Гуардиола за Манчестър Сити

Британските медии го спрягат за стола на Мануел Пелегрини
2
Гласят Гуардиола за Манчестър Сити
Снимка: Reuters

Манчестър Сити ще се опита да привлече на мениджърското кресло наставника на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола при положение, че Мануел Пелегрини бъде уволнен от отбора, пише английското издание "Мирър".

Чилийският специалист се намира под много сериозно напрежение заради изключително колебливото представяне на отбора от началото на сезона.

"Гражданите" не се представят особено добре цялостно и отборът на прага да отпадне още в груповата фаза на Шампионската лига, след като загуби последното си домакинство срещу ЦСКА Москва с 1:2 и сега нещата не са в ръцете на "Гражданите".

Двамата шефове в редиците на Манчестър Сити Феран Сориано и Чики Бегиристаин пък могат да имат много важна роля за привличането на испанеца като наставник на клуба, ако се стигне до уволнението на Пелегрини.

Сориано и Бегиристаин се познават отлично с Пеп Гуардиола от съвместния им престой в Барселона. До момента младият специалист прави много успешна треньорска кариера и след многото успехи с Барса, които постигна, той започна добре и кариерата си в Байерн, като стана шампион още в първата си година като наставник на отбора.

Междувременно изданието отбелязва, че все пак Пелегрини ще получи своя шанс да стабилизира отбора, но при още някоя друга издънка може да се стигне до уволнението му. Гуардиола пък трудно би дошъл на "Етихад" в разгара на сезона, така че по всяка вероятност от Сити ще се опитат да се договорят с Байерн и испанеца за съвместна работа от следващото лято, ако ситуацията на отбора не се промени в положителен план.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EDIN NEKADARNIK I NISHTO POVECE.LUBO PENEV E PO-DOBAR
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-после Байерн да се отърев от този Бездарник.