Батков ще връща "Левски" на народа

Не абдикирам от клуба, увери адвокатът
Обновена: 18 фев 2015 14:06 | 18 фев 2015 12:19, Александър Попов
13
Батков ще връща "Левски" на народа
Снимка: архив, Булфото

Тодор Батков обяви формулата за спасение на "Левски" - да се създаде подходящо съотношение между присъствието на феновете сред акционирети и мощни бизнесмени. Президентът на Левски Тодор Батков коментира пред БНТ бъдещето на "сините", след като преди дни обяви, че е готов да продаде "Левски" и да се оттегли от управлението на клуба.

Адвокатът е категоричен, че единственото спасение за "Левски" е публичното предлагане на акции на клуба. Именно такава кампания стартира другата седмица.

"Не абдикирам от "Левски"! Просто искам да върна клуба на народа. До 20 март трябва да намерим задължително сума от порядъка на 1,2-1,3 млн. лева, за да сме сигурни, че ще вземем лиценз за европейските турнири. Вярвам, че парите ще бъдат събрани, както и че ще успеем да се класираме за Лига Европа", заяви Батков.

Той обяви, че стартът на кампанията с акциите в понеделник не е абдикация от негова страна.

"Желанието ми е да върна "Левски" на истинските левскари, на народа. Не смятам, че по този начин, предоставяйки шанс на феновете да станат реална част от клуба, бягам от отговорност. Обичам "Левски" и така ще бъде завинаги, но да си привърженик и в същото време да носиш отговорност за случващото се, е убийствено. Държа обаче да се разгранича от ЦСКА и миналогодишната акция, която проведоха на "Армията". В случая говорим за нещо коренно различно. Всеки е в правото си да дари сума според личния си бюджет, като дори може да заяви за какво точно да бъде използвана. В замяна на това ще получи съответен брой акции. Надявам се, че този процес постепенно ще набере скорост", допълни президентът на "сините".

Той изтъкна, че е наясно, че е нужно време, за да се убедят хората, че става въпрос за нещо напълно сериозно, ясно и прозрачно.

"Редица състоятелни и заможни хора се съгласиха да вземат участие. Разберете, трябва да започнем да действаме като търговско дружество. В България това неминуемо е много трудно, но ние ще се опитаме да променим някои неща. В същото време не всичко зависи от нас, тъй като има и нормативни уредби, според които всички клубове, развиващи колективни спортове, трябва да бъдат под формата на акционерни дружества. Всяко начало е трудно. Не се отказвам от ангажиментите си към "Левски". Имам вяра във феновете и се надявам на тяхната помощ. Иска ми се и вярвам, че бъдещето на "Левски" ще бъде светло. Все пак говорим за клуб със 100-годишна история. Едно от основните неща, които трябва да започнем обаче, е да развиваме "Левски" като търговска марка", завърши Тодор Батков.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Тодор Батковлевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Poduen rules!
9
0
 
7
 
! Отговори
Пенев. преди 9 години
Да си заслужат футболистите големите заплати! Бате ,като гледам какви софри правиш ТИ иТВОЯТА тайфа хич не сте за жалене.Хапване и пийване му е МАКЯТА !
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛеФски официално има супер големи задължения към Борат! Той до сега само даваше заеми на клуба, а сега иска феновете да му ги изплатят. Къде са наркоманите от Сините фенклубове? Помагайте!
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агент Тара(нка) - а дълговете ти ли ще ги поемеш, а хитрецо?
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***,като не можеш да носиш един отбор на рамо,носи си само дисагите и се отказвай от тоя бизнес
5
3
 
8
 
! Отговори
Ха, ха... преди 9 години
Борат Батков да внесе 30 000 000 лв. в касата на ПФК"Левски", представляващи равностойността на откраднатите от него акции!... В противен случай да връща акциите и да се пръждосва...!!! А с 30 000 000 лв. ПФК"Левски" няма да има никакви финансови затруднения...!!!Затвор за гешефтаря Батков...!!!
4
0
 
14
 
! Отговори
хаха смех преди 9 години
"До 20 март трябва да намерим задължително сума от порядъка на 1,2-1,3 млн. лева, за да сме сигурни, че ще вземем лиценз за европейските турнири."Какви турнири, бре?! За 5-то, 6-то място ли?!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кога ще ни занимавате с шофьорчето от УБО?
2
0
 
16
 
! Отговори
народа преди 9 години
нЕ, БЛАГОДАРЯ, ДРЪЖ СИ ГО !
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Просто искам да върна клуба на народа."Призна ли си, че си го взел, а агенте? Пък те наркосите си мислят, че клуба е техен.