УЕФА наказа тежко Унгария заради освиркан химн и ЛГБТ

Страната отнесе три мача без публика
10 юли 2021 14:11, Александър Попов
75
УЕФА наказа тежко Унгария заради освиркан химн и ЛГБТ
Снимка: БГНЕС

УЕФА наказа тежко националния отбор на Унгария за следващите му три домакински срещи, които ще се играят без публика.

Решението е взето от Дисциплинарната комисия след инцидентите по време на мачовете на "маджарите" от Евро 2020 срещу Португалия (0:3), Франция (1:1) и Германия (2:2). Поведението на феновете на Унгария е определено като дискриминационно.

В основата на разследването на УЕФА беше поведението на запалянковците в мача срещу Германия. Тогава феновете на Унгария издигнаха транспарант с рисунка и надпис: "ЛГБТ? Не, благодаря". Отделно феновете освиркаха и химна на Германия в последната си среща в групата.

Именно в навечерието на тази среща в Унгария бе приет закон, който забранява разпространението пред малолетни на съдържания, свързани със хомосексуалността. Първоначално той беше замислен като закон за борба срещу педофилията.

Още по темата
Орбан увери в Брюксел, че законът не е насочен срещу хомосексуалистите, а че защитава правата на децата, гарантира правата на родителите и не засяга сексуалната ориентация на хора над 18 години.

Въпреки това ръководителите на част от страните го определиха като "срам". Белгийският премиер Александер де Кро определи закона като примитивен, а премиерът на Нидерландия Марк Рюте настоя, че унгарците трябва да си дадат сметка, че те са членове на ЕС, на една общност със споделени ценности и дори заяви, че Унгария няма повече място в ЕС. В знак на протест срещу закона знакови сгради и обекти в Брюксел бяха украсени със знамена с цветовете на дъгата или осветени с тези цветове.

Въпросът с унгарския закон се пренесе и на Евро 2020.

В навечерието на мача Германия-Унгария домакините искаха да осветят "Алианц Арена" в цветовете на дъгата, символ на ЛГБТ общността. УЕФА обаче категорично забрани това да се случи с мотива, че политиката и футбола не трябва да се смесват.

Унгария получава наказание от три мача, а третата ще е с условен характер с изпитателен срок от 2 години след решението.

Освен това, Футболната федерация на Унгария е глобена със 100 000 евро. Също така на трите мача без публика Унгария трябва да демонстрира и банер с хаштаг EqualGame с логото на УЕФА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: УнгарияУЕФАнаказание
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
14
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Ми заминавай на запад бе толерантния!
30
16
 
3
 
! Отговори
Много е просто преди 2 години
Колкото по на изток толко по-малко толерантни към лгбт и всички други уязвими групи - малцинства, бездомни хора и тнт.Това го правят политиците защото народа е беден а трябва да се обединява в омразата срещу някой друг а не виновните.
29
0
 
8
 
! Отговори
Сланина и дзурла! преди 2 години
ПО Т Р Е С...удариха и комунисти и диктатори в земята тези ***..Спорта бавно но сигурно свършва!!!
28
1
 
26
 
! Отговори
накъде върви света преди 2 години
Нямам нищо против би, лесби и гей, но като видя да ми развяват дъгови знамена и да ги свързват с извращения ми се дрaйфа! Все пак дъгата е символ на децата и надеждата, нали? Остана ли нещо на този свят, което да не е покварено...
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха познайте кои две партии от тези дето ще избираме утре проповядват "ЛГБТ толеранс". На първите официално техни евродепутати гласуваха Истанбулската да бъде задължителна за България, а преди два дни гласуваха България да не бъде приета в Шенген. Другия пък се изцепи пред френски вестник, че ще наказва Орбан. Утре много внимавайте и много си опичайте акъла !
26
3
 
15
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
- Еврогейци, сър!!!
25
1
 
29
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
европа е общност с споделени ценности,значи другите нямат право на избор.или обичаш п.е д.е.раси или не си европеец.мерси от такива ценности
24
1
 
15
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Слави е солидарен с УЕФА!
23
1
 
8
 
! Отговори
Е, то бива ама... преди 2 години
До Марсел ПоповПрипявай с нанана, както например:Марсел е нанана нанана, съдията нанана нанана и... дишай дълбоко!
22
1
 
28
 
! Отговори
Левит 18:22-23 преди 2 години
"С мъж да не лягаш като с жена; това е гнусота."
21
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкотирай го. Недей гледа финала. То повече няма охльов. Хахахахха
20
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на унгарците и бойкот на еврогейското първенство
19
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стадионите са за спорт,а не за ЛГБТ и БЛМ пропаганда.
18
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще разберете, че УЕФА от години не толерира фенчета с мозъчен капацитет около 2..... ако не ви харесва ,не ходете. Стадионите са за гледане на спорт, а не за комплелсари ходещи да избиват личностите си проблеми.
17
2
 
41
 
! Отговори
Девиантокрация преди 2 години
Извратените управляват, ненормалното претендира за статуса на нормално, а нормалното се преследва от закона.
16
5
 
49
 
! Отговори
zagorka преди 2 години
Голяяяма обида "ЛГБТ, не благодаря", няма що. Нещата в Европа вече хич не са добре, с изключение на няколко държави като Унгария, а наш Слафчо и той се нареди да ги наказва.
15
2
 
38
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Не е ли дискриминация да не ме можеш да си изразиш мнението за джендаризма. Либерали фа...шисти.
14
3
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До До къде стигна ЕС..ЕС НЕ е стигал "до там"!...Той просто ТРЪГНА ОТ ТАМ,на това беше основан....Всички ЕСТЕСТВЕНИ процеси бяха вкарани в мрежата на извратеността, ненормалщината и ТОТАЛНАТА ФИНАНСОВА ЗАВИСИМОСТ!...Гениално изобретение на "Ония,които живеят" е ЕС..И не само Съюза!..-ВСИЧКИ КЛЮЧОВИ институции по света са ОКУПИРАНИ от ИЗВРАТЕНЯЦИТЕ!..Защо го правят?...-Ами просто са си такива-ГЕНЕТИЧНО УВРЕДЕНИ същества...А ний,ний смо...
13
0
 
9
 
! Отговори
Турция преди 2 години
По тоя критерий отдавна трябваше да е в ЕС. Макар де юре да са против. Цивилизацията навлиза навсякъде.
12
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуснете им съветския химн за наказание - и така около 150 пъти! Мухахахахха