Съдят психоложка, тикала пациенти под дъгата

Специалистката счита, че всички мъже се раждат хетеросексуални
Обновена: 18 яну 2011 07:02 | 18 яну 2011 07:01,
171
Съдят психоложка, тикала пациенти под дъгата
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тази седмица ще се проведе първото заседание от делото срещу британската психоложка Лесли Пилкингтън.

Тя провеждала необикновени експерименти, по време на които се опитвала да превърне мъж с хомосексуална ориентация в хетеросексуален, съобщи Telegraph.

Водещите специалисти в областта на психотерапията определиха подхода й за абсурден.

Сътрудниците в кралския колеж по психиатрия заявиха, че именно подобен род „лечение” създава предразсъдъците в обществото.

Все пак има някои психолози, които споделят възгледите на Лесли Пилкингтън. Според тях всички мъже по начало са хетеросексуални, но някои от тях избират хомосексуалния начин на живот.

Те смятат още, че с помощта на професионална помощ от страна на психолог мъжът може да се върне в редиците на хетеросексуалните.

Пилкингтън е убедена, че методът й на терапия за полагане на усилия за смяна на сексуалната ориентация е ефективен и легален.

Психоложката има 29-годишен син, който също имал проблем със сексуалната си ориентация, но днес по думите на майка си е нормален хетеросексуален мъж.

Всичко започва, когато при Лесли Пилкингтън идва пациент, който по нейните думи я моли да му помогне отново да се превърне в хетеросексуален.

По-късно се оказва, че „пациентът” всъщност е журналист и известен борец за правата на хомосексуалистите. Той тайно записвал всеки сеанс, а след това предоставил записите пред дисциплинарната комисия.

От своя страна Христианският юридически център застана на страната на Лесли Пилкингтън и твърди, че нейната терапия трябва да стане достъпна за всички, които иска да променят себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
4
 
! Отговори
Милен Бояджиев преди 12 години
Тая психоложка е откачена. Аз разбрах че се възбуждам от мъже когато бях на 14 годишна възраст. От момичета и жени не Го вдигам. И така съм си до днешен ден , вече доста години. Ако тая психоложка ми извърти една *** може и да ми го направи, но не вярвам.
160
0
 
5
 
! Отговори
хетеро преди 13 години
До: МаркТи видял ли си някой хетеросексуален да е ходил на гей парада и после да е станал хомосексуален? Аз лично освен шумната истерия в медиите отразяващи тези събития друго нито съм видял, нито съм чул за тези паради. Нямаше и да знам нищо за тях, ако примерно не гледах телевизия, не слушах радио и не ползвах интернет. А ти за да го видиш този парад, според мен трябва специално да отидеш там. Тебе някой "обратен" лично ли те е навивал да ходиш там? Щото мене никой не ме е навивал.
159
3
 
5
 
! Отговори
Марк преди 13 години
До 163Точно така, само ще добавя, че никой не съди организаторите на Гей-паради, чиято цел е да рекламират и привличат за гей-каузата хетеросексуалните!
158
3
 
2
 
! Отговори
дида сладката мида преди 13 години
Момчета американчета,не се карайте,няма да избера нито един от вас!Ще обиколя покрай столичните университети за да си избера "нашенски" ***! Чувала съм,че черните много яко го дървили,но баш американски *** не искам!
157
4
 
1
 
! Отговори
Dimiter USA преди 13 години
Alo malkia,ti puk kade be ?Yasno kolko si "negar ot SASHT" :)))Takiva izkazvania v SASHT ( USA) se nakazvat oshte na ulicata, s edin "negurski" ot zad na takiva kato tebe:) no ne ot mene.
156
5
 
2
 
! Отговори
на теслата дръжката преди 13 години
Дами ,не ми слагайте минуси на коментар160! Не искам да кажа,че налагам волята си и принуждавам жена ми да прави *** секс.Просто и беше любопитно и един ден се решихме,много внимателно с много ласки и лубриканти разбира се,хареса и !
155
2
 
8
 
! Отговори
?! преди 13 години
Той я моли да го направи хетеро,а после я съдят,защото се опитва да изпълни молбата?Нищо против хомосексуалистите,ама това си е просто подло...
154
9
 
12
 
! Отговори
болно общество преди 13 години
:) съдят хетеро-психоложка, че искала да помогне на хомо- да стане хетеро, а не съдят хомо-психолозите който активно превръщат чрез техники за подсъзнателно влияние хетеро- в хомо-!
153
1
 
2
 
! Отговори
негър от САЩ преди 13 години
до 153.Дидке,не му обръщай внимание на този Dimiter USA,тук идват много от България и много бързо обръщат резбата,покрай тях и български научих!Избери мен,аз поне съм надарен генетично и не е възможно да обърна резбата,а този приятел е съмнителен,дори в момента да не е ***,то със сигурност е потенциален *** за в близко бъдеще!Хубаво си помисли,преди да си направила избора си!
152
1
 
2
 
! Отговори
Dimiter USA преди 13 години
Oh Dide milata :)Ami obadi se i niama da se chudish koi da te chuka:)Ako iskash mojem da se zapoznaem - i da si ugovorim sreshta:)E-mail?:)Skype?:)Kisses baby:)
151
0
 
5
 
! Отговори
д-р Хаус преди 13 години
До: гурбетчияАз не съм "докторче", аз съм инженер. Ако не си забелязал тук никой не си пише титлите. Или може би не си гледал сериала със Хю Лори в главната роля?Между другото - ако все пак си гледал сериала, д-р Хаус е хетеро, не хомо.Просто човека късно се е оженил. Но това не му пречи да има връзка със шефката си.Исках да кажа само, че и медицината греши. Но явно не се замисляш.Като оня виц: - Ей, ти да нямаш тапи в ушите?- Бе какво ми говориш, не виждаш ли че имам тапи в ушите?
150
0
 
5
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
156."Докторче",колегите ти преди 100 или 200 г. са се различавали много от сегашните,тогава и техника е нямало,нямало е генно инженерство и пр. и пр.Нека да оставим учените да си гледат работата ! Специално ти можеш да си спокоен ,уверявам те ,че щом толкова много ти харесва да си гей,дори и да намерят лек,никой насила няма да те накара да се подложиш на терапия!Право на избор !
149
0
 
2
 
! Отговори
д-р Хаус преди 13 години
До: гурбетчияP.S.: Разбира се, че има и религиозни забрани на мастурбацията, но да не искаш да кажеш, че православната църква приветства и поощрява хомосексуализма?
148
1
 
3
 
! Отговори
д-р Хаус преди 13 години
До: гурбетчияДруг един американски лекар: д-р Джон Харви Келог (1852 - 1943), яростен противник на мастурбацията казва: "such a victim literally dies by his own hand" и препоръчва електрошок за лечението на тази "коварна болест".И много други лекари по онова време са смятали мастурбацията за болест, също както са смятали, че когато пациент умре при кръвопреливане, това се дължало на факта, че кръвта била "лоша".
147
0
 
2
 
! Отговори
д-р Хаус преди 13 години
До: гурбетчияКато казах това аз нямах предвид религиозните фанатици.Имах предвид това което казах - казах лекари нали така казах? Или не си прочел добре?Един от тях е д-р Робърт Джеймс (17031776), автор на "A Medicinal Dictionary".който казва за мастурбацията че: "there is perhaps no sin productive of so many hideous consequences".
146
1
 
7
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
До 152."Докторче" не бъркай религиозните фанатици от 18 век с лекарите!Мастурбацията е едно ,а патологията в гените е съвсем друго нещо ! Просто търсиш оправдание,че си гей!Разбери, никой не ви обвинява,вие не сте виновни,че не сте наред , лошото е че се опитвате да пречите на тези,които желаят да се нормализират ,пречите и на тези, които искат да им помогнат!
145
5
 
6
 
! Отговори
Дида сладка мида преди 13 години
Много ***,много нещо бре!Вече започнах да се страхувам,че след 5 г.няма да има кой да ни ***!Поне повечето да бяха би сексуални активни,а те 99% пасивни,дано да идват тука все повече *** да учат във ВУЗ-овете ни,ако трябва България да им плаща обучението!Хем гейовете ни ще са добре,хем ние!
144
3
 
4
 
! Отговори
д-р Хаус преди 13 години
До: гурбетчияТези твърдения, за "лечение" ми звучат също толкова смешно, колкото опитите на много учени и лекари през 18 век да лекуват мастурбацията.Смятало се е, че мастурбацията е вид психично заболяване и който го практикува и не се "лекува" навреме от тази коварна "болест" може да стане импотентен, да получи парализа, гърчове, дори да ослепее, като в "напредналата фаза" на болестта се стигало до идиотизъм!
143
3
 
9
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
до 148 Дарина."Както и тя самата признава,че синът и е все още гей". Това означава ли ,че хората трябва да спрат да търсят лек за това заболяване?!Доста заболявания са били нелечими преди години,но науката се развива и сега тези заболявания се лекуват успешно!Така,че ако трябва ще се намесят и генни специалисти,за това заболяване трябва да се намери лек ,естественно никой насила няма да лекува педерастите,ако самите те не желаят,така че ***-СПОКО! Ще се лекуват само желаещите!
142
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТИКАЛА - айде бегом на село.Много я обичате тази думичка по селата.Гледам и във в. ТРУД напоследък,все по-често я използват.Веднага си личи откъде е автора на статиите.