Кои храни облекчават болката?

Орехите са сред най-здравословните ядки
10 сеп 2015 11:16,
0
Кои храни облекчават болката?
Снимка: Reuters, архив

Храната има пряко отношение към здравето и благосъстоянието на организма, а има и такива храни, които биха могли да допринесат за облекчаване на болката.

Орехи
 
Орехите са сред най-здравословните ядки. Те са с богато съдържание на важните омега-3 мастни киселини, които имат противовъзпалителни свойства и са полезни за сърцето. Те осигуряват повече антиоксиданти, в сравнение с ядки като бразилския орех, шамфъстъка, американския орех, фъстъците, бадемите, кашуто, ядките макадамия и лешниците. Орехите са и чудесен източник на протеини и фибри и са много подходящи за междинна закуска.
 
Куркума
 
Жълтата подправка често се използва в жълтото къри. Специфичният си цвят куркимата получава от съединението куркумин. Изследователи от Медицинския център към университета в Мериленд, САЩ, установяват, че куркуминът може да помогне за облекчаване на хроничната болка. Този ефект се дължи на потискането на възпалителните химикали в организма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари