Срещу запек – какво да консумираме?

За да се облекчи състоянието и да се предпазим от него
19 апр 2016 10:00,
4
Срещу запек – какво да консумираме?
Източник: Reuters, архив

Запекът е сред най-разпространените стомашно-чревни нарушения, като засегнати в по-голяма степен са жените, особено през бременността или след раждане. За да се избегне това състояние, от основно значение е хранителният режим, като важно е да си набавяме достатъчно фибри. Те подпомагат придвижването на храната в червата. Друг основен момент срещу констипация е редовната консумация на вода.

Ето към кои храни да се насочим, когато страдаме от запек...

1. Бобови култури

Те включват боб, леща и грах, които са с богато съдържание на полезни вещества. Препоръчително е ежедневно да се консумира количеството от около половин чаша, тъй като са източник на фибри, но също така и на протеини, витамини и минерали. 

Консумацията само на половин чаша сготвени бобови култури осигурява между 6 и 15 г фибри. Те могат да се добавят към салатата, супата или пастата.

Какво още да ядем против запек четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кисело мляко
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В БГ не трябва да се задават два въпроса: Какво да ям? и Къде да седна?