6 есенни храни, които е добре да хапвате по-често

Те са богати на важни хранителни елементи
1
6 есенни храни, които е добре да хапвате по-често
Снимка: istock

Есента е сезон богат на цветове, но и на полезни храни. Ябълки, брюкселско зеле, боровинки, сладки картофи, са само част от полезните есенни храни, които нутриционистите препоръчват да добавим към ежедневното ни меню.

Те ни осигуряват важни хранителни елементи, които подсилват имунната система, правят ни по-устойчиви на вирусни инфекции, поддържат ни енергични и спомагат да поддържаме фигурата си в добра форма. Кои други 6 храни е добре да хапвате по-често през есента и зимата, вижте в следващите редове.

Орехи

Знаем че орехите са полезни за здравето на мозъка. Редовната им консумация се грижи за здравето на сърцето, репродуктивните органи. Подходящи за отслабване, а според някои изследвания, ако бременните жени хапват от тях, могат да намалят риска от гестационен диабет. Не на последно място, те ни осигуряват омега-3 мастни киселини, протеини и фибри.

Карфиол

Чудесен зеленчук, с високо съдържание на фибри, витамини от групата В, антиоксиданти. Той е подходящ за диетични режими на хранене, може да намали риска от рак, подобрява и паметта. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари